Alcaraz tituly na antukovém Masters v Madridu neobhájí, skončil ve čtvrtfinále na Rubljovovi

1. 5., 18:32
Aktuality 39
ATP MADRID - Carlos Alcaraz (20) domácí antukové Masters 1000 v Madridu třetí rok po sobě neovládne. Letos španělský mladík končí už ve čtvrtfinále na raketě Andreje Rubljova (26), proti kterému neudržel vedení a prohrál 6:4, 3:6, 2:6. Ruský tenista si o finále zahraje s Taylorem Fritzem (26).
Carlos Alcaraz (© Profimedia)

Rubljov – Alcaraz 4:6, 6:3, 6:2

Carlos Alcaraz kvůli svalovému zranění v oblasti pravého předloktí přišel o Masters v Monte Carlu i domácí pětistovku v Barceloně. První letošní akci na antuce tak odehrál až na domácí půdě v Madridu, kde obhajoval tituly z předchozích dvou ročníků, a po měsíc dlouhé pauze skončil na raketě čtvrtého soupeře.

Španělský mladík, jenž v neděli oslaví 21. narozeniny, neuspěl ve čtvrtfinále proti Andreji Rubljovovi. O šest let starší Rus otočil nepříznivý vývoj a ve druhém vzájemném střetnutí si připsal druhé vítězství. To první ale slavil předloni 'jen' na exhibici v Abú Zabí.

Alcaraz sice už v šesté hře zaznamenal první brejk a zajistil si zisk úvodní sady, ale v dalším průběhu neproměnil žádný ze sedmi brejkbolů. Sám musel o své podání několikrát bojovat, třikrát ho neudržel a po dvou hodinách prohrál 6:4, 3:6, 2:6.

"Pokaždé, když hraju forhend, myslím na to předloktí. Bude to pomalý proces, musím být trpělivý. Ale Madrid opouštím s dobrým pocitem," řekl Alcaraz na tiskové konferenci. "Dnes jsem to cítil víc než včera. Včera jsem hrál tři hodiny a věděl jsem, že dnes něco ucítím. Na konci jsem hrál zase více sliců. V dalších dnech se rozhodnu, jestli budu hrát v Římě, ale myslím, že budu připraven," dodal.

V Madridu hrál Alcaraz počtvrté v kariéře a přemožitele našel teprve podruhé. Jediný předchozí nezdar zaznamenal při debutu v roce 2021 proti Rafaelu Nadalovi. Letos odehrál šestý turnaj, přičemž do finále se dostal jen při úspěšné obhajobě titulu v Indian Wells.

Rubljov dorazil do Madridu se sérií čtyř porážek, nyní však vyhrál stejný počet zápasů během šesti dnů a poprvé ve španělské metropoli postoupil do semifinále.

"Hodněkrát mě dnes zachránilo podání. Ale klíčové bylo, že jsem zůstal během celého zápasu klidný. Neřekl jsem ani slovo, i když jsem prohrával. To byl klíč k tomu, že jsem postupně podával čím dál lépe, na začátku mi servis tak nefungoval," komentoval Rubljov, který byl v březnu v semifinále pětistovky v Dubaji diskvalifikován kvůli nadávkám rozhodčímu.

"Když jsem přemýšlel o dobrém začátku sezony, tak jsem pak šest týdnů nevyhrál. Je lepší o tom nepřemýšlet. Těmito okamžiky si projde každý hráč a nejdůležitější je nepřestávat pracovat," dodal osmý hráč světa.

Fritz – Cerúndolo 6:1, 3:6, 6:3

O finále si zahraje s Taylorem Fritzem (H2H 2:5), který ve večerním čtvrtfinále zdolal 6:1, 3:6, 6:3 Argentince Francisca Cerúndola a připsal si jubilejní 250. vítězství.

Šestadvacetiletý Fritz se v Madridu stal teprve třetím americkým semifinalistou po Andrem Agassim (2002 a 2004) a Robbym Gineprim (2005). Na antuce je mezi čtyřkou nejlepších ve španělské metropoli dokonce jako vůbec první Američan.

Ve druhém semifinále se utká Kanaďan Félix Auger-Aliassime, který postoupil díky odstoupení Jannika Sinnera, s vítězem čtvrtečního duelu mezi Jiřím Lehečkou a Daniilem Medveděvem.

Výsledky turnaje ATP Masters 1000 v Madridu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

39
Přidat komentář
Brtnick1
Alcaraz nehraje zdaleka to, na co vypadal před dvěma lety. Je to zvláštní, forma mu kolísá jako staršímu hráči. Když hráli Federer, Nadal, Djokovič ve svém optimálním období, hráli dlouhodobě pořád dobře. I Murray a Ferer neprohrávali s hráči v žebříčku pod nimi. Asi budeme muset trochu slevit v nárocích po tomto období.
Reagovat
Chaime
Je mu 20, jeste neni ve svem optimalnim obdobi. A presto uz ma 2 gradslamy. Ja bych se toho nebal.
Reagovat
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Patik
Tak takéto tu ešte nebolo veru
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Redakce si moc nevšímá úspěchu mužského debla Behar, Pavlásek. V Madridu vyřadili už druhý favorizovaný nasazený pár a tentokrát dokonce turnajové trojky. Navíc v MTB 12:10 a zahrají si o SF!
Takže klukům velká gratulace! Až se TP probere z lásky času, tak snad nezůstane jen u expresek.
Reagovat
rostia
Reagovat
Nenela
Taky jsem si vsimla, ze tu o nich neni vidu slechu, pritom se nenapadne, ale stale zlepsuji a posunuji
Reagovat
hluuusa
Protoze debl zajima malokoho.
Reagovat
Pe3k
Felix jede jak pila. Nejdříve porazil Ruuda a teď přešel i přes Sinnera
Reagovat
enfee
Rublev hral v zivotni forme. Pokud mu nerupne v palici, vyhraje to cele
Reagovat
elsky
Pravda, honil Alcu po kurtu jak nadmutou kozu. Kupodivu jsem to sázkově trefil, odhadnul jsem, že by v pozici jasného outsidera mohl hrát uvolněně.
Reagovat
Patik
Keby Nadal ešte trošku zabral možno by mal za týchto okolností aj šancu na titul.
Reagovat
turista
Těžko.
Reagovat
Dovodo6
Sinner stále ještě mladý kluk a už teď mívá problémy v pozdějších fázích turnaje dohrát bez zranění. No nevim nevim, jestli je ta světová jednička po FO reálná
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tohle není dobrý... A teď ještě, má něco se svalem nebo co jako s kyčlí? Snad se mu nezalíbily Múrovy protézy
Reagovat
Patik
Nieje to nič neočakávané veď ten chalan behal pol roka ako motorová myš.
Reagovat
Dovodo6
Píšou, že s pravou kyčlí
Reagovat
Tomas_Smid_fan
I tak je to široký pojem. Může to být jen únavové, ale taky větší problém. Netuším, jestli si na ni kdy dřív stěžoval. Já si pamatuju jeho problém se zády.
Reagovat
turista
Sinner jel jako pila tři čtvrtě roku. Carlito ještě není po zranění úplně OK. To vše znamená, že odpočatý Nole může něco vyhrát a dosáhnout konečně na milník 100 titulů, který by si zasloužil.
Reagovat
Patik
Viac by to chutilo cez zdravých hráčov ako využívať zranenia iných.
Reagovat
Nola
Masters rozlozene do 2. tyzdnov je totalny nezmysel, sampioni, ktori museli v minulosti nastupovat kazdy den do zapasu, v pripade nepriazni pocasia odohrali aj 2 behom dna, dnes den volna a kopec zranenych hracov, mozno prave tie prestavky ked vyjdu z rytmu to sposobuju, na GS je to pochopitelne, zapas na 3 vitazne sety je predsa nieco uplne ine..... pisem iba o panoch, kedze damy hraju rovnaky format ako na GS, ale vitazky z minulosti si cenim viac
Reagovat
Kandinsky1
Je to úplná sračka. A když jsou dvě masters za sebou, tak je tím zabitej celej tenisovej měsíc. Chudáci tenisté, tohle může vyhovovat jen těm pár top, který každý turnaj projdou minimálně do ČF.
Reagovat
Ereinion
jj, ti velcí chtějí úplně zabít menší 250, 500 turnaje...přitom nedává moc smysl pro hráče kolem 60. - 70. místa objíždět tyhle dvoutýdenní Masters, kde si za měsíc zahrají tři zápasy a dostanou cca 30 bodů do žebříčku za jedno druhý kolo...to už je výhodnější objíždět challengery pomalu
Reagovat
EllNino
Alcaraz, Sinner venku

Turnaj velice otevřený, v semifinále zatím Rublev a FAA, ve hře ještě Jirka/Medvěděv a Cerundolo/Fritz ... turnaj velice otevřený, jsem zvědav, kdo to nakonec vyhraje :))
Reagovat
Nola
Sinner ma hrat az zajtra, co sa stalo?
Reagovat
Liverpool22
Sinner hraje zítra s FAA
Reagovat
Nola
nenastupi, prave som to skontrolovala, kvoli zraneniu sa stiahol
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
ladinec
Lehenga MA šanci vyhrát celý turnaj
Reagovat
EllNino
nehraje, odstoupil z turnaje před pul hodinou
Reagovat
Liverpool22
Aha, tak to pak souhlas, že je turnaj hodně otevřený. Mohl by zabrat náš Jirka
Reagovat
Nola
Reagovat
turista
To ano. Kdyby Jirka Lehečka porazil Medvěda brundibára tak by měl zase o kousek blíž k cennému titulu. Držím pěsti!
Reagovat
farr
Tož Juro, to je tvoje šanca jako prase. Titul z Masters to by byl sen, ale oba rusáci budou evidentně proti ( FFA nepočítám, ten haluzák rok nevyhrál pomalu dva zápasy po sobě jeho SF velkej luck a jeden mega omyl za mě...)
Reagovat
Kandinsky1
Když už vyřadil Nadala, tak to tam holt musí vyhrát celé, to jinak nejde.
Reagovat
turista
Reagovat
QacO
Tak to ťažko tiež som optimista ale polozdechnuty Nadal....
Medveď si ho namaze na chleba a zozere....ha
Reagovat
annah
Šmarja, Carlos, cos to tam vyváděl, že tě Rusák porazil? Viděla jsem jen první set, a to vypadalo nadějně.
Aspoň že Bára udělala radost ve čtyřhře. A večer budu asi poprvé držet palce Vřískalence...
Reagovat
Kandinsky1
Pěkně Rublev
Divím se, že se střetli teprve potřetí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist