Alexander Zverev letos na antuce poprvé vyhrál ve dvou setech a v Mnichově dál míří za obhajobou

4. 5. 2018, 14:58
Aktuality 1
ATP MNICHOV - Alexanderovi Zverevovi na antuce trvalo osm zápasů, než dokázal svého soupeře porazit ve dvou setech. Jednadvacetiletý Němec si první letošní dvousetové vítězství připsal až ve čtvrtfinále domácího podniku ATP 250 v Mnichově, když přehrál krajana Jana-Lennarda Struffa, s nímž si poradil i v pátém vzájemném duelu. O postup do semifinále se loňský šampion utká s Hyeon Chungem, se kterým oba dosavadní souboje prohrál.

Alexander Zverev má za sebou už osm antukových zápasů v letošní sezoně a v sedmi z nich musel hrát na tři sety. Nejprve v Davis Cupu ve španělské Valencii porazil 3-0 Davida Ferrera a následně stejným výsledkem nestačil na Rafaela Nadala.

Poté se zúčastnil Masters v Monte Carlu, kde ve třech sadách zdolal Gilles Müllera, Jana-Lennarda Struffa a Richarda Gasqueta a ve třech setech podlehl Keiovi Nišikorimu.

Do tří sad musel překvapivě i na právě probíhajícím podniku ATP 250 v Mnichově. Loňský šampion v prvním utkání otáčel nepříznivý vývoj proti krajanovi Yannickovi Hanfmannovi.

Teprve až dnes si připsal první letošní dvousetové vítězství na antuce, a to proti svému oblíbenému soupeři Janovi-Lennardovi Struffovi. Svého krajana přehrál hladce 6-3 6-2, poradil si s ním i popáté a postoupil do semifinále.

Zverev dnes výborně servíroval (76% trefených prvních podání do kurtu), pomohl si sedmi esy a přestože jednou svůj servis ztratil, na kurtu ve všech ohledech dominoval. Struffovi sebral podání hned čtyřikrát a z výhry se radoval za pouhých 62 minut.

V semifinále se jednadvacetiletý Němec utká s Hyeon Chungem. Na stejně starého Korejce nemá dobré vzpomínky. Oba dosavadní souboje s ním totiž prohrál. Chung ve čtvrtfinále porazil 6-3 6-4 slovenského kvalifikanta Martina Kližana.

Po dnešku je jisté, že ve finále bude minimálně jeden německý tenista. Druhé semifinále totiž obstarají Philipp Kohlschreiber a Maximilian Marterer.

Čtyřiatřicetiletý Kohlschreiber dnes porazil dvakrát 6-4 druhého nasazeného Španěla Roberta Bautistu a v Bavorsku, kde už třikrát triumfoval, bude usilovat o šesté finále.

To dvadvacetiletý Marterer se po vítězství 6-3 6-4 nad Maďarem Martonem Fucsovicsem může těšit na své premiérové semifinále na okruhu ATP.

• ATP 250 MNICHOV •
Německo, antuka, 501.345 eur
páteční výsledky (4. 5. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
A. Zverev (1-Něm.) - Struff (Něm.) 6-3 6-2
Kohlschreiber (6-Něm.) - Bautista (2-Šp.) 6-4 6-4
Hyeon Chung (4-Korea) - Kližan (SR) 6-3 6-4
Marterer (Něm.) - Fucsovics (Maď.) 6-3 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
gigin
https://www.facebook.com/TheTennisMemes/posts/1822841941105452
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist