Alexandrovová v Shenzhenu slaví premiérový triumf na turnajích WTA

11. 1. 2020, 07:23
Aktuality 2
WTA SHENZHEN - Jekatěrina Alexandrovová se v Shenzhenu dočkala premiérového triumfu na okruhu WTA. Pětadvacetiletá Ruska ve finále čínského turnaje International porazila o pět let mladší Kazašku Jelenu Rybakinovou a natáhla svou vítěznou sérii už na deset zápasů.
Jekatěrina Alexandrovová

Jekatěrina Alexandrovová má za sebou životní sezonu, kterou zakončila úspěšnou obhajobou triumfu na halové akci WTA 125k v Limoges. A hned na začátku letošního tenisového roku dosáhla na další kariérní milník, když v Shenzhenu ztratila jediný set a získala svůj premiérový titul na okruhu WTA.

Pětadvacetiletá ruská tenistka na čínském podniku série International postupně přehrála bývalou šampionku Kateřinu Siniakovou, domácí nasazenou naději Qiang Wang, bývalou finalistku Shuai Peng, dvojnásobnou grandslamovou šampionku a bývalou světovou jedničku Garbiñe Muguruzaovou a dnes ve finále po setech 6-2 6-4 Jelenu Rybakinovou.

Proti 20leté Kazašce s ruskými kořeny celkem třikrát přišla o servis, ale slavila dvojnásobek brejků. Ve druhé sadě nedovolila Rybakinové, která vybojovala svůj premiérový triumf na WTA loni na antuce v Bukurešti a dnes odehrála své třetí finále, potvrdit brejk na 5-2 a nakonec čtyřmi vyhranými gamy v řadě nepříznivý vývoj otočila.

"Je to nádherný pocit, když poprvé vyhrajete turnaj. Hrála jsem tady dobrý tenis a jsem moc šťastná, že se mi podařilo na výkony navázat i v dnešním finále," radovala se Alexandrovová, jež navázala na měsíc staré vítězství nad Rybakinovou z české extraligy.

Alexandrovová je první ruskou vítězkou shenzhenského turnaje. Ziskem titulu si zajistila nejen vylepšení svého žebříčkového maxima z 34. na 26. místo, ale také nasazení na úvodním grandslamu sezony Australian Open.

Rovněž Rybakinová, jež v pátečním semifinále vyřadila Kristýnu Plíškovou, bude ve světovém hodnocení nejvýše v kariéře. V pondělí by měla uzavírat elitní třicítku, což znamená, že i Kazaška bude na grandslamech poprvé mezi nasazenými.

Čtyřhru ovládly české favoritky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, které ve finále porazily domácí dvojici Ying-Ying Duan a Saisai Zheng.

• WTA INTERNATIONAL SHENZHEN •
Čína, tv. povrch, 775.000 dolarů
sobotní výsledky (11. 01. 2020)
• Dvouhra - finále •
Alexandrovová (5-Rus.) - Rybakinová (7-Kaz.) 6-2 6-4
• Čtyřhra - finále •
Krejčíková/Siniaková (2-ČR) - Ying-Ying Duan/Saisai Zheng (3-Čína) 6-2 3-6 10-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
EllNino
Zraje jako víno :)
Reagovat
Fandina
Ve druhém setu prohrávala, ale nakonec to otočila. Celkově se mi zdálo, že dneska hrála v pohodě. Gratulka!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist