Allertová v Bukurešti dohrála, nestačila na Schmiedlovou

16. 7. 2015, 18:00
Aktuality 30
Denisa Allertová skončila na antukovém turnaji v Bukurešti ve druhém kole. V utkání o postup do čtvrtfinále prohrála česká tenistka se sedmou nasazenou Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou 1-6 a 2-6.
Denisa Allertová

Denisa Allertová se se slovenskou soupeřkou utkala už před třemi lety a Anna Karolína Schmiedlová se tehdy v Praze radovala z vítězství 2:0 na sety. Stejně dopadl i jejich dnešní duel, ve kterém česká tenistka držela s turnajovou sedmičkou krok jen v úvodu obou setů: v první sadě ztratila Allertová od stavu 1-1 pět her v řadě, dvakrát po sobě ztratila podání i ve druhém dějství a za pouhých 53 minut souboj o čtvrtfinále prohrála 1-6 2-6.

Podobně dnes v Bukurešti dopadla i turnajová dvojka Roberta Vinciová. Zkušená Italka přišla v utkání s Alexandrou Kruničovou hned šestkrát o podání a s rumunskou metropolí se rozloučila porážkou 1-6 1-6.

Výsledky - Bukurešť (antuka, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
A. K. Schmiedlová (7-SR) - Allertová (ČR) 6:1, 6:2
Kruničová (Srb.) - Vinciová (2-It.) 6:1, 6:1
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

30
Přidat komentář
Frick
https://www.youtube.com/watch?v=pRPUgyLDj7Y

Zajímavé, to jsem ani nevěděl, že její čeština není úplně dobrá. Žila s rodiči v Portugalsku, ale nyní už asi 5 let byla měla žít v Opavě. Ani to ale nestačí aby její čeština zněla nativně.
Reagovat
janek_da
Čeština je v pohodě. Řekl bych, že byla u rozhovoru dost nervez. Tak začíná být hvězdičkou.

A hned mi na yt i naskočil rozhovor s Peťkou, od 2:10 už jsou záběry hlavně na ni.

https://www.youtube.com/watch?v=A2lVvC1FR4U
Reagovat
janek_da
A hlavně ke konci, co říká o karieře

https://youtu.be/A2lVvC1FR4U?t=224

+ na konci Petřin úsměv. Tuším, že dneska zvýším výkon tak o 5.3%
Reagovat
Frick
Ale má trochu knírek :-D
Reagovat
janek_da
tak se z toho nepo, ty lesbo experte
Reagovat
EllNino
jo tvle, každá je transka nebo lesba :)
Reagovat
Frick
Co to s tim má dělat?

http://proslecny.cz/jak-se-zbavit-damskeho-knirku/

Podle všecho to není zas tak raritní problém. Je mne to trochu pobavilo.
Reagovat
Frick
http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women%27s-tournament/info.aspx?tournamentid=1100035073

No, na první pohled to samozřejmě vypadá parádně, ale myslim, že se to pročistí.

Hlavně nevim, co s tou Denčou. Týden před Plzní bude hrát v Baku a týden po Plzni je Toronto, kam by se měla vejít bez kvaldy.

Jako je možný, že by mohla chít jet šňůru Plzeň - Praha, ale já myslim, že je to blbost.
Reagovat
janek_da
Chudák Pereira. Jasně lepší tenistka, ale Monča umí ty míče snad zaklínat.
Reagovat
Frick
Takže oboum něco bylo?
Reagovat
sprchon
Viděl jsem je hrát a řekl bych, že jo, byla to hrůza...
Reagovat
Frick
Možná lepší toto, než kdyby zdravá Denča prohrála 5:7 4:6 s tím, že by na AKS neměla. Ale škoda, los byl dobrý.
Reagovat
EllNino
Zdravím z krásné Olomouce ;)
Potřetí a asi naposledy, neboť zítra jedu nejspíš domů :) Dnes byl hrací plán napěchovaný českými hráčkami, tak jsem nevěděl, kam dřív koukat. A navíc bylo děsný vedro !! :) Na centru sice hrála Bára Štefková proti přemožitelce Jeleny Ostapenko Alexandrove, já ale zamířil na kurt, kde začaly Katka Vaňková proti Gruzínce Sofii Shapatavě. Vedle se rozehrávaly Cindy Burger s Elizavetou Ianchuk a tentokrát si sestry prohodily role a pozorovala ji Olga, která ještě neodjela, protože včera zvládly 1. kolo debla.

Katka začala velmi aktivně a už v 3. hře získala brejk. Můžu říct, že mám tak nějak slabost pro levačky a Katka je opravdu šikovná, má styl podobný Ivetě Benešové (ikdyž její eleganci se nic nevyrovná :)) a mixuje údery, rozhodně to není nějaká bušička, ale ránu umí dát. Na druhé straně stála houževnatá holka, která se nebojí dlouhých výměn a rozhodně jsem neočekával nějaký snadný zápas. Katka byla totiž hned v další hře brejknuta na 2:2 a vzápětí i na 2:4. Bohužel se to tedy z jejího pohledu nevyvíjelo moc dobře. Po velmi napínavé 7. hře nakonec Gruzínka zvýšila už na 5:2 a o prvním setu bylo zdá se rozhodnuto rozhodnuto. Nakonec výhra pro Sofii 6:3.

Na vedlejším kurtu probíhala brejkovaná mezi Burger a Ianchuk a ani jedna nebyla schopná si udržet servis. První set byl ve své koncovce, stav byl 5:5 a vypadalo to na docela vyhecovanou přestřelku. :) Na podání byla Elizaveta Ianchuk a servis na 6:5 si dokázala udržet, ikdyž s problémy :) Její sestra jí s vypětím pozorovala a vypadala dost nervozně. Cindy nakonec se štěstím udržela servis, ale Elizaveta vypadala aktivněji a sebejistěji. Dramatický tiebreak nakonec získala Ukrajinka poměrem 7:5 a ujala se vedení 1:0 na sety.(Nakonec vyhrála 7:6 6:2)
Reagovat
EllNino
Na kurtu vedle právě proměnila mečbol Sofia Shapatava a tak ten zápas skončil opravdu rychle. Gruzínka předvedla skvělý výkon, Katka působila ke konci unaveně a znechuceně, konečný výsledek 6:3 6:1. Z vedlejších kurtů jsem se proto přesunul na centr, kde právě probíhal třetí set mezi Barčou Štefkovou a Ruskou Alexandrovou. První set vyhrála Ruska 6:2, druhý set Češka stejným skóre. Ve třetí sadě vedla 2:1 Barča a byla na returnu. Holky bojovaly o své servisy, odvracely brejkboly, Barču mohutně povzbuzovali diváci a celkově měl ten zápas velmi dobrou atmosféru, Barča se pomalu stává mojí oblíbenou tenistkou :) Bohužel v důležitém 7 gamu za stavu 3:3 Bára ztratila vedení 40:15 a servis prohrála. V následujícím gemu se několikrát zdálo, že Barča ztratí výměnu, nakonec se ale dostala k brejkbolu, který skvěle proměnila, a bylo vyrovnáno na 4:4. Důležité bylo nepovolit a udržet servis a to se Báře nakonec povedlo, vedla tedy 5:4 a chyběla jí už jen jedna hra k celkovému vítězství. V 10. hře se dostala k mečbolu, ale neproměnila ho, neboť Ekaterina zahrála eso z druhého servisu, 5:5 a jelo se odznova. Bohužel se ta neproměněná šance trochu promítla do následující hry, kdy si Barča po několika chybách prohrála podání a Ekaterina měla šanci zápas ukončit. Využila druhý mečbol a konečným skore 6:2 2:6 7:5 postoupila do čtvrtfinále. Měla by ale značně zlepšit servis, protože ty dvojchyby byly hodně častý. Podle čísel, na které jsem se pak díval, jich bylo 20, ale taky 12 es, docela riskovala druhý servis a vyrobila i pár es z druhého servisu, stejně jako na mečbol. Po tomto zápase jsem zamířil na oběd a ANO SPRCHONI, na záchod :D Všechno je tam moderní, takže ano, i ty záchody :D
Reagovat
EllNino
Po trochu smolném zápase se na centru objevily dvě Češky, Gabriela Pantůčková a Karolína Muchová, která už měla zasebou 4 vyhrané zápasy. Zezačátku se jednalo o vyrovnané dlouhé gemy, kdy se holky přetahovaly přes několik shod. První, která dokázala brejknout soupeřku, byla Kája a šla do vedení 3:2. Brejk přidala i v závěru sady a vyhrála 6:3.
Po tomhle setu jsem se přesunul na zápas Pernilly Mendesové proti Francouzce Mirtylle Georges. Zápas se totiž blížil do koncovky třetího setu, Češka vedla 4:3 a podávala. Nějak jsem na ní v tom zmatku úplně zapomněl, asi to byl napínavý zápas už od začátku, Pernilla skvěle švihala a potvrdila brejk na 5:3. V další hře si opravdu skvěle vypracovala mečbol, který proměnila a tahle krásná čokoládka postoupila taky do čtvrtfinále. :)
Vedle také probíhal duel mezi Amanmuradovou a Malečkovou, stav byl 6:3 5:3, dokoukal jsem tedy konec zápasu, Jesika je opravdu ďáblík. :) Ale Akgul si to nakonec dopodávala, využila 2. mečbol a i ona bude k vidění v pátek, bohužel už beze mě :( :) Je to velká sympaťačka, za brejlema se skrývá docela usměvavá holka. :))
Na centru se mezitím rozjel 2. set mezi Muchovou a Pantůčkovou. Karolína sice prohrávala 0:2, dokázala však otočil 3 gemy zasebou a vypadalo to, že si jde pro postup. Prohodil jsem tam pár slov s nějakým pánem a ten říkal, že Karolína je aktivnější a jde si rychleji pro body, že už ji zde viděl v kvalifikaci a moc se mi líbilo, jak hraje. :) Druhý set nabídl pěknou podívanou, Kája hraje opravdu skvěle a Gabča jí zdatně sekundovala. Za stavu 4:4 jí vzala podání a mohla ukončit druhou sadu. To ale Kája nepřipustila a 3 hrami za sebou nakonec slavila výhru 6:3 7:5. Navíc ve čtvrtfinále narazí na další Češku, krásnou Pernillu. :) Po zápase jsem získal další podpis do sbírky ! :))
Reagovat
EllNino
Předposlední zápas na centru obstaraly jednička Bára Krejčíková s Italkou Gatto-Monticone. Zápas jsem popravdě moc nesledoval, protože jsem byl na vedlejším kurtu na deblu mezi Kunčíkovou a Stuchlou proti sestrám Ianchuk. Lenka s Karolínou jsou třetí nasazené a Ukrajinky nakonec zdolaly 6:3 6:4. Před začátkem zápasu Petry Cetkovské s Francouzkou Ramialison jsem viděl ještě debl Borecká/Malečková ? Lekaj/Konig.

Po hladké výhře Báry Krejčíkové 6:1 6:3 nastoupila na kurt ?tvář? turnaje Petra Cetkovská proti Francouzce Irině Ramialison. Tato tenistka rozhodně nepatří mezi nějaké atletky, vypadá i docela při těle, ale umí do balonu pořádně praštit. Každopádně Petra byla favoritkou. První gemy ale naznačovaly opak, Irina byla aktivní a krokovala, měnila směr úderů a Petra nebyla dobře na nohou. Od stavu 2:2 ale Petra začala technicky převyšovat hru Francouzky a uzmula jí 2x servis, vedla 5:2. Bohužel neproměnila ani jeden ze 3 setbolů a soupeřka snížila na 3:5, o gem později podávala Petra znovu na zisk setu. Opět to nebylo ideální, ale set tam byl ? 6:4 :)
Druhý set však začala lépe francouzská hráčka, vzala Petře servis a ujala se vedení 3:0. Petra působila trochu unaveně, nehýbala se tak dobře jako v 1. setu. Zanedlouho vedla soupeřka už 4:1 a s osudem 2. setu to vypadalo špatně. Po dalším brejku totiž Francouzka podávala na výhru v sadě. I přes několik brejkových šancí nakonec set patřil Irině, skóre je ale vzhledem k průběhu trochu kruté ? tedy 1:6 z pohledu Peťky.
Reagovat
EllNino
Třetí set začala lépe Cetka a vedla 2:0, bohužel ihned servis ztratila a nechala Francouzku znovu nabrat dech. Rázem to bylo opět smírně 2:2, ba co víc, po dalších chybách Petry vedla soupeřka 3:2 s brejkem, špatné vyhlídky. Petra se ale hecla a vyrovnala opět za bouřlivého potlesku na 3:3. Brejkovaná ovšem pokračovala a vedení se stěhovalo opět na druhou půlku kurtu. V tomhle zápase ale servis nic neznamenal a za stavu 4:4 se zápas dostal do koncovky. Zápas se začal lámat, Petra zažila několik krušných chvíli na servisu, odvrátila pár brejkbolů, pomohla si dobrým podáním a ujala se vedení 5:4. Další sérií Petřiných chyb ale Ramialison opět srovnala na 5:5. Skvělou servisovou hrou ale Petra pojistila alespoň tie-break a soupeřka byla opět pod tlakem. Atmosféra by se v tu chvíli dala krájet. :) Ve 12. gemu se Petra rozhodla, že to tam prostě ukončí. A taky že jo, po vítězném úderu si mocně oddychla a set, ve kterém ve značné části dotahovala, vyhrála 7:5 :) ! Musím říct, že v tu chvíli jsem si hodně moc oddychnul i já sám :D :D ?.Petra se krásně usmála a pokračuje v turnaji, což je hrozně dobře, protože je to nejpopulárnější stávající hráčka v turnaji.

Celkově byl dneska den naprosto skvělý a možná se tady ještě jeden den zdržím :) !
S pozdravem Ell. ;)
Reagovat
sprchon
Obdivuhodné, co všechno si pamatuješ... Já když sledoval druhý zápas dne, tak už jsem málem nevěděl, co se dělo v tom prvním. :D Navíc přidám-li k tomu to, že se Petra krásně usmála, fakt dobrý výkon od tebe. :)
Díky za ty záchody, už jsem začínal být nervozní...
Reagovat
EllNino
tak taky si to zapisuju v průběhu a pak to sesumíruju :) Jasně, vždyť jsem si na tebe výpomněl, když jsem procházel :D :D
Reagovat
sprchon
Tak to jo, příště si to taky budu muset zapisovat. :D
Užij si tedy i poslední den, jestli tam zůstaneš... ;)
Reagovat
EllNino
díky, já si to užiju :) asi tam ještě zustanu :)
Reagovat
janek_da
Paráda, jenom škoda že o kočoládě nic. Pro Petřin úsměv šel bych na světa kraj.
Reagovat
EllNino
já jsem se zaseknul na tom centru a uplně mi vypadla z hlavy ...zítra ale hraje s Muchovou, tak se ti pak rozepíšu víc :)
Reagovat
janek_da
Paráda, snad vyhraje. Skoro ji vidím ve finále.
Reagovat
EllNino
finále Mendesová - Cetkovská by bylo super :)
Reagovat
janek_da
Počkej, počkej. Teď píšeš o Olmíku nebo USO 2015? :D
Reagovat
EllNino
nene až o finále AO :)
Reagovat
janek_da
bude záležet na losu, nerad bych viděl jejich bitvu už v SF
Reagovat
EllNino
:) to ne, nasazená jednička a dvojka spolu nikdy v semi nehrajou :P :D
Reagovat
janek_da
nevim, nevim,. Peťa zase vynechá podzim a bude se muset probít z kvaldy.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist