Allertová v Zhuhai postoupila poprvé v sezoně do čtvrtfinále

9. 3. 2017, 08:02
Aktuality 8
ITF ZHUHAI - Denisa Allertová na turnaji ITF 60k v čínském Zhuhai porazila Slovinku Dalilu Jakupovičovou, připsala si třetí letošní výhru a poprvé v sezoně postoupila do čtvrtfinále. V něm se šestá nasazená Češka utká s levorukou Nizozemkou Arantxou Rusovou.
Denisa Allertová

Denisa Allertová si během zimní přípravy natrhla stehenní sval a do nové sezony vstoupila nedostatečně připravená. U 'protinožců' neuhrála ve třech zápasech ani jeden set a také vinou nemoci z šesti letošních zápasů vyhrála jediný v kvalifikaci; po boji proti hráčce čtvrté světové stovky Chorvatce Teně Lukašové.

Hledat formu se tak vydala na turnaje ITF. S přítelem Janem Šátralem odletěla na dvě společné akce mužů a žen do Číny a zatímco Šátral v Zhuhai v pondělí utrpěl osmou porážku v řadě, Allertová si na podniku s dotací 60 tisíc dolarů připsala už dvě dvousetové výhry.

Čerstvě čtyřiadvacetiletá Češka si po Kazašce Zarině Dijasové poradila i s Dalilou Jakupovičovou. Šestadvacetiletou tenistku ze Slovinska porazila 6-4 6-2, byť na začátku zápasu přišla dvakrát o své podání. Ovšem od stavu 1-2 už servis neztratila, v druhé sadě po něm prohrála jen pět fiftýnů.

O postup do semifinále se bývalá 55. hráčka světa a aktuálně 113. žena žebříčku WTA Allertová utká s šestadvacetiletou Arantxou Rusovou. S levou rukou hrající Nizozemkou, která si až tento týden v Zhuhai připsala první dvě letošní výhry, vede ve vzájemné bilanci 2-1.

Svěřenkyně Jana Příhody Allertová v Číně zůstane i příští týden, kdy ji čeká další podnik ITF 60k v Shenzhenu. Pak by chtěla zkusit štěstí v kvalifikacích turnajů WTA v mexickém Monterrey a na antuce kolumbijské Bógotě. V nejbližší době by se ráda vrátila v žebříčku do elitní stovky, která zaručuje starty na grandslamech.

• ITF 60k ZHUHAI •
Čína, tv. povrch, 60.000 dolarů
středeční výsledky (08. 03. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Allertová (6-ČR) - Jakupovičová (Slovin.) 6-4 6-2
Su-Wei Hsieh (1-Tchaj-wan) - Mooreová (Brit.) 4-6 6-1 6-1
Jabeurová (Tun.) - Alexandrovová (2-Rus.) 6-1 2-6 6-3
Saisai Zheng (4-Čína) - Na-Lae Han (J. Korea) 7-6(9) 6-4
Kai-Chen Chang (5-Tchaj-wan) - Kai-Lin Zhang (Čína) 4-6 6-2 5-0 skreč Z.
Zaněvská (7-Ukr.) - Schnyderová (Švýc.)  5-7 6-1 6-3
Rusová (Niz.) - Fangzhou Liu (Čína) 6-4 6-4
Xinyu Gao (Čína) - Sadikovicová (Švýc.) 7-6(2) 3-0 skreč S.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
horska.kraslice
Tak Denisa udělala další krok. Gratuluji a jen tak dál!
Reagovat
tommr
zatím je ještě pořád v těžkým mínusu (za čtvrtfinále získala 15 bodů a z lonska jich obhajuje 65). Rusovou by ale taky mohla porazit ... :)
Reagovat
EllNino
o body teď nejde, musí se výsledkově chytit .. se sebevědomím pak zákonitě přijdou výsledky a posun v žebříčku na nějaká důstojnější místa ...
Reagovat
tommr
body jsou taky důležitý, protože Denise hrozí propad na pozice, který budou znamenat, že bude muset hrát kvalifikaci i na ty nejmenší WTA turnaje ...
Reagovat
janek_da
Pokud bude mít kvalitu, nebude problém hrát ani ty kvaldy.

A naopak i kdyby byla top10 a prohrávala 1.kola, jak na běžícím pásu, tak je to naprd. Viz Petra loni půlku sezony.
Reagovat
tommr
jenže ty kvalifikace jsou strašně zrádný i pro ty nejlepší hráčky a hlavně ubírají zbytečně spoustu sil ...
Reagovat
janek_da
možná jedna, ale když bude mít kvalitu, nebude problém. Hlavně aby se vyhrabala z herního srabu
Reagovat
EllNino
říkám, musí něco uhrát, teď na její ranking nekoukám, protože neodpovídá, byla zraněná, měla natrženej stehenní sval, takže se do toho musí zase dostat
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist