Almagro porazil Robreda a je po 10 měsících ve čtvrtfinále

12. 2. 2015, 11:52
Aktuality 5
ATP SAO PAULO - Nicolas Almagro poprvé od loňského dubna vyhrál dva zápasy po sobě. Španěl, který se vrací po vleklém zranění nohy, na oblíbené antuce v Sao Paulu porazil druhého nasazeného krajana Tommyho Robreda a postoupil do čtvrtfinále.
Nicolas Almagro

Nicolas Almagro začal mít loni na jaře roblémy s nohou, na Roland Garros kvůli zranění vzdal zápas prvního kola a sezona pro něj skončila. Začátek nového roku už stihnul, ale v Austrálii neuhrál set v Sydney ani v Melbourne.

První výhry se dočkal až na své veleoblíbené antuce v Jižní Americe. V Sao Paulu nejprve porazil Slovince Blaže Rolu a včera v duelu druhého kola přehrál ve dvou setech i druhého nasazeného krajana Tommyho Robreda. Šampiona z roku 2009, který kvůli zranění lýtka přišel o Australian Open a proti Almagrovi odehrál první celý zápas v sezoně, porazil 6-3 7-6 a vyhrál šestý z osmi vzájemných zápasů.

"Myslím, že jsem hrál velmi dobře. Byl jsem velmi agresivní, protože on (Robredo) na konci druhého setu začal výborně returnovat) a dostával mě pod tlak. Takže jsem se snažil soustředit hlavně na můj první servis," komentoval Almagro.

Devětadvacetiletý Almagro tak poprvé od loňského dubna, kdy si zahrál semifinále v Barceloně, vyřadil dva soupeře po sobě a postoupil do čtvrtfinále. "Jsem moc šťastný, protože jsem vyhrál dva zápasy v řadě a to je něco, co se mi dlouho nepodařilo. Dnes jsem dosáhl opravdu důležitého vítězství," radoval se bývalý devátý hráč světa, kterému aktuálně patří až 82. příčka.

Almagro je trojnásobným vítězem Brasil Open. V letech 2008 a 2011 triumfoval v Costa do Sauipe, v sezoně 2012 pak vyhrál premiérový ročník v hale v Sao Paulu.

"V posledních týdnech jsem tvrdě trénoval a na tomto povrchu se pilně připravoval. Golden Swing  mi vždy pomohla získat sebevědomí do zbytku sezony. Doufám, že tento tok bude stejný jako ty předtím," dodal Almagro, který polovinu ze svých dvanácti titulů - všech vybojovaných na antuce - získal právě na turnajích Golden Swing (série čtyř únorových turnajů na antukách v Jižní Americe).

O postup do semifinále se zkušený Španěl utká s Pablem Cuevasem, s nímž prohrál oba vzájemné duely 0-2 na sety: před šesti lety na antuce v Hamburku a před měsícem na tvrdém povrchu v Sydney. Pátý nasazený Uruguayec Cuevas, jenž v prvním kole vyřadil Jiřího Veselého, se na postup do čtvrtfinále příliš nenadřel. Přemožitel obhájce titulu Delbonise Argentinec Facundo Bangis mu v průběhu prvního setu vzdal.

Jiří Veselý v Sao Paulu zůstává ve hře alespoň ve čtyřjře. V té se zkušeným krajanem Františkem Čermákem doslova přežili úvodní kolo, když odvrátili šest mečbolů proti čtvrté nasazené dvojici Pablo Cuevas a David Marrero a po výhře 7-5 6-7 15-13 postoupili do čtvrtfinále.

| ATP 250 SAO PAULO |
Brazílie, antuka / hala, 505.655 dolarů
středeční výsledky (11. 02. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Almagro (Šp.) - Robredo (2-Šp.) 6-3 7-6(1)
Mayer (4-Arg.) - Ramos (Šp.) 6-4 3-6 6-1
Cuevas (5-Urug.) - Bagnis (Arg.) 5-1 skreč B.
• Čtyřhra - 1. kolo •
Čermák/Veselý (ČR) - Cuevas/Marrero (4-Urug./Šp.) 7-5 6-7(2) 15-13
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
s7RanG
Gargamela jsem nikdy moc nemusel. Ale jsem rád, že je zpátky
Reagovat
Cico93
Strašne mu prajem ten titul.Tak ako píšu chlapci nižšie Almagrov tenis na antuke je jedná báseň.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos Nicolas i když je to pacient nekdy tak na jeho tenis se dobre kouka.
Reagovat
rib
jj, vždycky se mi líbí, když někdo umí jednoručný backhand :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist