Alona Bondarenková vyhrála poprvé od Australian Open

13. 4. 2010, 12:37
Aktuality 0
WTA CHARLESTON - V Jižní Karolíně odstartoval bez několika favoritek turnaj kategorie WTA Premier. První hrací den se dařilo nasazeným hráčkám, když Alona Bondarenková i Aleksandra Wozniaková neztratily ani set. Ukrajinka vyhrála poprvé od konce ledna.
Alona Bondarenková

Turnaj v Charlestonu přišel ještě před svým začátkem o čtyři tenistky z top 30 - Serenu Williamsovou, Marii Šarapovovou, Dominiku Cibulkovou a obhájkyni titulu Sabine Lisickou. Všechny trápí zranění. 

V pondělí do soutěže vstoupily dvě nasazené hráčky a obě bez větších problémů postoupily. 

Sérii porážek konečně ukončila turnajová devítka Alona Bondarenková, jež na výhru čekala od osmifinále Australian Open. Vítězka z Hobartu od té doby ze šesti zápasů vyhrála jen jeden ve Fed Cupu. 

Pětadvacetiletá Ukrajinka si na Family Circle Cup poradila za pouhých 65 minut hladce 6-4 6-2 s domácí Julií Dittyovou a minimálně zopakuje svůj loňský výsledek. 

Aleksandra Wozniaková se minulý týden poprvé v této sezoně přehoupla přes druhé kolo, nicméně finále v Ponte Vedra Beach neobhájila. Bodově si polepšit může v Charlestonu, kde loni vyhrála jen jedno utkání. To letos už dokázala také, když porazila Američanku Osterlohovou 6-3 7-6.

Dvaadvacetiletá Kanaďanka mohla vyhrát pohodlněji, ovšem ve druhém setu neudržela náskok dvou brejků. Nevyužila celkem sedm mečbolů a v tie-breaku dokonce musela odvracet pět setbolů.

Wozniacká: Jsem trochu unavená
Nejvýše nasazenou hráčkou je světová dvojka Caroline Wozniacká. Devatenáctiletá Dánka v neděli obhájila titul na turnaji v Ponte Vedra Beach a okamžitě se přesunula do Charlestonu, kde před rokem prohrála až ve finále. Obhájit ho však bude těžké, tvrdí.

"Mám za sebou skvělý týden, ale jsem teď trochu unavená. Nicméně stálo to za to," řekla Wozniacká. "Necítím na sebe žádný tlak. To je důležité proto, že se soustředíte na to, co děláte. Já musím dobře trefovat ten žlutý míček," vtipkovala Wozniacká.

Loni v Jižní Karolíně hrála jako světová dvanáctka a byla turnajovou pětkou. Letos je jako druhá hráčka světa potřetí v kariéře nejvýše nasazenou. Mezi šestnáctkou nasazených je mimo Wozniackou ještě sedm hráček, které mají v prvním kole volný los: vítězka z roku 2007 Jankovičová, Azarenková, Stosurová, Bartoliová, další bývalá šampionka Petrovová, Zvonarevová a Hantuchová.

"Jsem připravená na antuce podávat nejlepší výkony. Cítím zdravotně fit a jsem dobře namotivovaná," řekla druhá nasazená Srbka Jankovičová.

- WTA PREMIER CHARLESTON (USA - Jižn Karolína, antuka, 700.000 dolarů) -
pondělní výsledky (12. 04. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
A. Bondarenková (9-Ukr.) - Dittyová (USA) 6:4, 6:2, Wozniaková (12-Kan.) - Osterlohová (USA) 6:3, 7:6 (11:9), Fergusonová (Austr.) - Washingtonová (USA) 5:7, 6:4, 6:3, McHaleová (USA) - Kudrjavcevová (Rus.) 3:6, 7:6 (7:4), 6:3, Kerberová (Něm.) - Riskeová (USA) 6:2, 6:4. Arvidssonová (Švéd.) - Sevastovová (Lot.) 6:1, 6:2, De Los Ríos (Par.) - Cecil (USA) 6:0, 6:4, Rybárikova (SR) - Fichmanová (Kan.) 7:5, 6:2, Moritaová (Jap.) - Duqueová (Kol.) 6:4, 7:5, Gallovitsová (Rum.) - Lepchenková (USA) 6:3, 6:3, Kai-Chen Chang (Tchaj-wan) - Makarovová (Rus.) 1:6, 6:2, 6:3, De Britová (Portug.) - Manasjevová (Rus.) 6:2, 4:6, 6:3, Rybáriková (SR) - Fichmanová (Kan.) 7:5, 6:2, Castaňová (Kol.) - Tatišviliová (Gruz.) 7:5, 6:2, Kerberová (Něm.) - Riskeová (USA) 6:2, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo:
Grandinová, Spearsová (JAR/USA) - Görgesová, Záhlavová-Strýcová (Něm./ČR) 6:3, 6:4.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist