Ančič bude přednášet na Harvardu

19. 3. 2009, 13:49
Aktuality 1
Netradiční program mezi turnaji v kalifornském Indian Wells a Miami na Floridě bude mít chorvatský tenista Mario Ančič. Odskočí si do Bostonu, kde bude přednášet na prestižní Harvardově univerzitě. V rámci kurzů sportovního práva dnes pohovoří o historii a struktuře ATP, dopingu, sázkách a právech tenistů na okruhu ATP.
Profily hráčů
Mario Ančič

Ančič nevstoupí na akademickou půdu jako laik: loni dokončil studium práv na univerzitě ve Splitu, mimo jiné i díky nucené půlroční tenisové pauze v roce 2007, kdy onemocněl mononukleózou. Na Harvard ho pozval tamní hostující lektor sportovního práva Peter Carfagna, který před odchodem do soukromé praxe pracoval pro marketingovou společnost IMG, mezi jejíž klienty patří i Ančič.

Pro čtyřiadvacetiletého Chorvata to bude velká zkušenost. "Hrál jsem skoro na všech centrálních kurtech na světě, ale tohle je rovněž centrální jeviště. Vždycky jsem měl mimořádnou motivaci, když jsem hrál na velkých stadionech, a tohle je pro mě také obrovský stadion," uvedl v rozhovoru pro ESPN.com.

Studentům bude přednášet o tématech, která zpracoval ve své diplomové práci. "Ukazuji tenis trochu z jiného pohledu. Díky výzkumu jsem pochopil více věcí, které se dějí v zákulisí. ATP ke mně byla velmi vstřícná. Poskytla mi dokumenty a nebála se, že cokoliv zveřejním. Doufám, že se to studentům bude líbit," dodal aktuálně devětadvacátý hráč světa.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Aj ja by som si chcela vypočuť prednášku, bolo by to určite zaujímavé a dosť by sme sa dozvedeli aj zo "zákulisia".... kedy niekto príde aj sem? :P
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist