Anderson začal v Acapulku suverénně a myslí na titul

24. 2. 2015, 12:51
Aktuality 2
ATP ACAPULCO - Loni došel do finále, letos odstartoval suverénním výhrou. Kevin Anderson v mexickém Acapulku smetl Němce Dustina Browna a doufá, že by letos mohl svůj výsledek z loňska ještě vylepšit.
Kevin Anderson

První hrací den se na Abierto Mexicano Telcel dařilo nasazeným hráčům. Vyhráli Kevin Anderson, Santiago Giraldo, Benjamin Becker i Aleksandr Dolgopolov, který jako jediný musel o postup bojovat ve třech setech. Šestadvacetiletý Ukrajinec, semifinalista z let 2011 a 2014, zdolal Australana Sama Grotha po jednoznačné rozhodující sadě 6-3 4-6 6-0. Ve druhém kole narazí na Nizozemce Haaseho, nebo Rakušana Haidera-Maurera.

Kevin Anderson si předminulou neděli zahrál finále v Memphisu, minulý týden v Delray Beach však skončil překvapivě už ve druhém kole. Mnohem lepším dojmem se prezentoval na úvod turnaje v mexickém Acapulku, kde začal suverénní výhrou 6-1 6-2 nad Němcem Dustinem Brownem. Během 52 minut nečelil jedinému brejkbolu.

"Dnes to byl dobrý zápas. Cítil jsem, že jsem hrál opravdu velmi dobře," pochvaloval si patnáctý hráč světa Anderson, který v oblíbeném turistickém letovisku obhajuje loňské finále. "Loni jsem prohrál těsné finále, tak letos doufám, že udělám ještě o jeden krok navíc," věří osmadvacetiletý Jihoafričan.

V dobře obsazeném startovní poli to však bude mít hodně těžké. Titul v Acapulku obhajuje Bulhar Grigor Dimitrov. Letos nasazená trojka se v prvním kole utká se Srbem Filipem Krajinovičem, v případném čtvrtfinále by mohl narazit na Karloviče.

Turnajovou jedničkou je Japonec Kei Nišikori, dvojkou pak čerstvý šampion z Ria David Ferrer, který v Acapulku už třikrát triumfoval. Všechny tituly však získal na antuce, loni se podnik ATP 500 přesunul na kurty s tvrdým povrchem.

• ATP 500 ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 1.548.755 dolarů
pondělní výsledky (23. 02. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Anderson (4-JAR) - Brown (Něm.) 6-1 6-2
Dolgopolov (5-Ukr.) - Groth (Austr.) 6-3 4-6 6-0
Giraldo (7-Kol.) - A. Krajicek (USA) 7-6(8) 6-1
Becker (8-Něm.) - Kamke (Něm.) 7-6(4) 6-2
Lajovič (Srb.) - Kokkinakis (Austr.) 6-4 7-6(4)
Matosevic (Austr.) - Granollers (Šp.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
keď myslí na titul. Má takú šancu akú mám ja u Jennifer Lopez.
Reagovat
Cico93
Myslím,že on má predsa len trošičku väčšiu šancu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist