Andreescuová: Chci vyhrát co nejvíc grandslamů a být světovou jedničkou

8. 9. 2019, 13:11
Aktuality 79
V patnácti letech si Bianca Andreescuová vypsala fiktivní šek za vítězství na US Open. Devatenáctiletá kanadská tenistka ho stále má, ale díky sobotní finálové výhře nad americkou hvězdou Serenou Williamsovou jej může vyměnit za skutečný. Za titul získala 3,85 milionu dolarů (zhruba 87 milionů korun), více než vydělala za dosavadní krátkou profesionální kariéru.
Profily hráčů
Bianca Andreescuová

"Vůbec nevím, nemám ponětí. Tolik peněz jsem nikdy neměla," komentovala Andreescuová lukrativní odměnu po finále, v kterém porazila o více než osmnáct let starší soupeřku 6-3 7-5. Co s prémií z US Open, to jí nejspíš poradí matka Maria, která pracuje v investiční společnosti.

I když na sebe Andreescuová upozornila už v první části sezony postupem do finále v Aucklandu a triumfem v Indian Wells, vítězství ve Flushing Meadows z ní udělalo rázem globální celebritu. K úspěchu jí gratuloval na twitteru i kanadský premiér Justin Trudeau.

"Nikdy jsem nepřemýšlela o tom, že bych chtěla být slavná. Ale nestěžuju si," smála se Andreescuová. "Chci vyhrát co nejvíc grandslamů a být světovou jedničkou. O slávě jsem nikdy nedumala. Tenhle rok je šílená jízda a rozhodně se na to dá zvyknout," konstatovala první kanadská vítězka grandslamového turnaje ve dvouhře.

"O téhle chvíli jsem snila strašně dlouho. Když jsem vyhrála Orange Bowl (v 15 letech), pár měsíců nato jsem začala věřit, že bych se mohla dostat až takhle daleko. Abych byla upřímná, od té doby jsem si to představovala skoro každý den. Že se to opravdu stalo, je prostě šílené. Myslím, že tyhle vizualizace vážně, vážně fungují," prohlásila mladá Kanaďanka, která se posune na páté místo světového žebříčku.

K mentálnímu tréninku - meditaci a vizualizaci - ji přivedla matka před šesti nebo sedmi lety. "Tehdy to ještě nebylo takové, ale teď je to stále populárnější. Myslím, že když dokážeš ovládat svou mysl, můžeš ovládat spoustu věcí. U mě to funguje a dělám to pořád. Když jsem za velkém kurtu, dokážu se opravdu dobře oprostit od okolního světa a zůstat soustředěná," uvedla Andreescuová, která začínala sezonu na 178. místě žebříčku WTA.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

79
Přidat komentář
Paseka
Aby nedopadla jako Ostapenko.
Reagovat
EllNino
Ostapenko nemá mozek a hru jako Bianca ... u té je to vždy vabank
Reagovat
milik254
Bianca má už 3 velké tituly a její vítězství v New Yorku není zase taková bomba jako to byla u Ostapenko v Paříži
Reagovat
smazaný uživatel
A je to tady. Zase. Vypadá to že by to mělo jít. Tak hodně radosti z tenisu na cestě za vítězstvím. Konečně jako doposud.
Reagovat
FerrariF50
Jen ať, všechno lepší než NaSerena a je to běloška, čili v dnešním světě už utiskovaná menšina co nemůže říct ani slovo cigán nebo negr.
Reagovat
brixner
Bianca chytla letos na amerických betonech vlnu a pravda - nikde není psáno, že se to bude opakovat do nekonečna, stejně tak jí hned pasovat do role vítězek více GS. Má teď vynikající formu a ta jí vydržela do nejdůležitějšího turnaje období, navíc vyplesknout pramatku ve finále...tak ať si to tedy užije do sytosti, do klína jí to nespadlo!
Řečem o původu se trochu divím, kdybych nevěděl, kde má tedy ty svý kořeny, klidně bych si tipl třeba Řecko, mě se tyhle snědé a tmavší typy vždycky líbily, myslím, že Bianca je dost hezká, jen je asi potřeba tu krásu umět hledat. Na kurtu působí jako socha, ale když je bez čepice s rozpuštěnými vlasy, má krásné zuby i úsměv...Mě prostě příjde dost hezká a ten úspěch jí fakt moc přeji! A pokud ho zopakuje či bude zopakovávat, jen lépe, i když si myslím, že do "aury" pramatky to nikdy nedotáhne, ta je svým způsobem fenomén, ač jí nemohu už ani vidět. Ona jednou odtáhne, je to otázka času a pak tu bude vítězek GS jako máku. No a pokud mezi nimi bude znovu občas Bianca, bude to fajn, o našich děvčatech ani psát nebudu. Jo a kdyby jí náhodou kapal vodpad v kuchyni, sem k dispozici:-))
Reagovat
rybicka
Aby se to nedozvěděla sousedka. Mohlo by být zle :-))
Reagovat
blixa
Bianca je "hezká" ????!!!!!!!!!! Bože kriste .. tak to už se nedivím těm zástupům sousedek ... :D :D :D Ty seš vlastně takovej samaritán, ojedeš i takovou co by si o ni jeden neopřel ani kolo a dámy jsou ti pak vděčné .. ;-)
Reagovat
EllNino
Bianca je pěkná baba :) Nemluv za všechny
Reagovat
blixa
Pěkná baba ???? Tvl !!! Kdy si byl naposled u očního lékaře ??? :D
Reagovat
EllNino
A to se mi nemůže líbit? To je nějaký pravidlo, co se komu a kdy má líbit, jak tady už asi měsíc prezentuješ jako moudro mouder a trolíš jako Frick?
Reagovat
smazaný uživatel
Blixův pohled je přímoúměrný výsledkům Garniňe.
Reagovat
blixa
Koťátko má letos speciální program (včechnorupnout) ;-)
Reagovat
blixa
Ty ses nějak rozhodl, že mě odsud vyštípeš nebo co ? Stačí že napíšu třeba dva komentáře a už meleš něco o rozbitý desce, napíšu jeden překlep a už meleš o gramatice ... začíná to být poněkud obsedantní. Měl bys myslet na své duševní zdraví, už tak dosti chatrné ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
EllNino má pravdu, klesl jsi na úroveň Fricka nebo FU...
Reagovat
EllNino
ty se odsud štípeš sám no ... :D
Reagovat
blixa
Dobře. Spadli jste oba u mě na úroveň slacker="smrduté lejno". A touto úrovní není třeba se zabývat.
Reagovat
EllNino
ajajaj ... ty se divíš, že lidi proti tobě mají námitky, když tady 20x napíšeš o Biance, že je Mastodontka, když to není pravda? :D Ty tu vyčítáš Frickovi, že něco několikrát pakuje, ale pak zároveň dokážeš pod každým článkem WTA zmínit, že "tohle jestli má vládnout tenisu, tak beze mě" ...
Reagovat
blixa
Dobře, tak ještě poslední reakce na tvoje neomalené lži. Ryl jsi do mě dávno před tím, že nějaká Andreescu byla na stole. Tohle je jen průhledná záminka, nic jiného. 20x jsem o ní jako mastodontce zcela jistě nenapsal. Opět lhaní a přehánění. Jistě, ten výraz asi není úplně "korektní", ale je to stručné vyjádření (s jistou nadsázkou) její fyziognomie. Jestliže takhle vypadá v jejím věku, tak ve 30 s přehledem překoná Serenu. Něco ve smyslu "tohle jestli má vládnout tenisu, tak beze mě" jsem tu napsal tak možná 2x. Zase lžeš a přeháníš. Prostě si pleteš z hovna bič. U mě si spadl na úroveň smrdutého lejna které jen lže a manipuluje. Tak si to užij. To je asi úplně vše vůči tobě.
Reagovat
EllNino
Nemám, co k tomu dodat :) Jestli já u tebe klesl na úroveň slackera, tak ty u mě na úroveň Fricka a Fulneka :D
Reagovat
misa
Andreescu není žádná hrůza, trochu oplácaná holka jakých potkáš na ulici x denně.
Reagovat
blixa
https://www.popsugar.co.uk/fitness/Who-Bianca-Andreescu-46585147?utm_medium=redirect&utm_campaign=US:CZ&utm_source=www.google.com

Vážně si myslíš, že to je běžná "oplácaná" holka kterých potkáš na ulici spoustu ? Jako celkové rozměry asi nejsou neběžné, ale muskulatura je na naprosto odlišné úrovni.
Reagovat
misa
Profitenistka má víc svaloviny než běžná žena. Na takové bekhendové fotce vypadají hrozivě skoro všechny tenistky.
Reagovat
bIbec
no, ty kýty má fakt mega. To se hodně vymyká průměru (i tenistky). Ženská co má velkou řiť a stehna to v tenise většinou daleko dotáhne.
Reagovat
rybicka
Jak tenisu pomáhá anální otvor?
Reagovat
blixa
Za určitých podmínek (výkrm fazolemi) by mohl významně napomáhat akceleraci ;-) A co teprve když to zapálíš !!! :D
Reagovat
annah
Když stála vedle Sereny, vypadala málem jako tintitko...
Reagovat
smazaný uživatel
blixa použije nadsázku, je to v pohodě, EllNino použije nadsázku a blixa se čertí...
Reagovat
dunphy
Blixo, ty jsi tak manipulativní a urážlivá mánička :D
Reagovat
FulnekUltras
a můžou být třeba i lehce mastodontní a hrát si za co chtějí.

Po Simonce ve Wimblu potřebovala steroidová bachyně ještě jednu pořádnou lekci před vlastní klakou - a taky ji dostala. Mandlíková s Novotnou by ovšem ten zápas ze stavu 6:3, 5:1 ještě s přehledem projely, i kdyby hrály proti Kongovi obě dohromady. Bibi to nakonec ustála a jak se jí bude dařit dál, uvidíme.

To Sijuín Uijlems to má celkem jasné. Ve své chorobné ctižádosti pokoj nedá - a její za posledních deset let chemií totálně zdecimované tělo to už jednoho dne víc nezvládne. Smutná karma zakomplexované černošky, která mohla končit kariéru stejně noblesně jako její starší sestra, a místo toho si to teď zdánlivě na dosah a přece nekonečně daleko od 24 GS vyžere až do trpkého konce. Ušáci si ji pak mohou vycpat do vitrínky někde na tajmskvér, aby tam konzumnímu stádu trvale připomínala, kam až může klesnout "sportovkně" nekonečně sebestředná, zmítaná bezohlednými ambicemi, nabubřele teatrální a falešná jak pětikoruna s Drahošem, v bezhlavé honbě za "úspěchem" ochotná jít až za hranici biologického sebezničení.

Važme si toho, že i v éře tohoto hnusu dokázala Petra vyhrát dokonce dvakrát ten nejcennější grandslam - a pokud bude mít rozum a dopřeje ruce konečně potřebný čas na rehabilitaci, třeba se ještě jeden povede.
Reagovat
FerrariF50
Tak tak :)
Reagovat
Torn
Všechny GS mají stejnou hodnotu. :)
Reagovat
annah
Podle te tiskovky je to příjemná, milá baba. Na kurtu působí dost tvrdé a nepřístupne, jak je pekelně soustředěna. Zaujala mě už na IW, mrzelo mě, že pak nehrála, protože jsem na ni byla hodně zvědavá. Očekávání naplňuje zatím vrchovatě.
Reagovat
Torn
Serena mám očividně blok, protože hrála katastrofálně, ale Bianca to tedy nějak utáhla, leč tedy ten druhý set. Finále GS a vést 5:1 a nechat o dojít do situace 7:5, to je na pováženou, ještěže ten druhý set Serena nezískala, jinak se bojím, že by našla to ztracené finálové sebevědomí.
Reagovat
FulnekUltras
11. gem druhého setu byl klíčový. Bibi ho naštěstí vůlí urvala a Kraken, který už spolu s fanatickým Bronxem v hledišti a divnými lidmi v lóži myslel, že má obrat v kapse, se definitivně sesypal.
Reagovat
EllNino
vypadá jako oteklá Ilona Csáková ...

Na kurtu jí to sluší rozhodně víc :)
Reagovat
Torn
..."Podívej se mi do očí..."
Reagovat
hluuusa
Neslusi ji to nikde. Typicka novodoba hracka na kterou se da divat jen jako na sportovkyni a ne jako na zenskou. Top hracky typu Sarapova jsou a budou uz navzdycky ohrozenym druhem. Tohle je budoucnost zenskeho tenisu. Ach jo. Snad nam dorostou nejaci chlapi, abych se nemusel divat na to, jak nema genialni, ale fyziognomicky normalni hracka typu Vondruse, proti podobnym monstrum sanci...
Reagovat
spaniel
Sarapova je nechutna...
Reagovat
Mayo
No zbohom.
Reagovat
Ed.Gein
No,jo gratulace vítězce uznávám,výborný úspěch,hodně turnajů asi vyhraje.Ale nebýt imigrantů v podobě balkánců,černochů,poláků,židů tak Kanada nemá pořádné hráče viz. Raonič,Aliasime,Shapovalov,Dančevič,Polansky tak to je.
Reagovat
Krisboy
Takže by za Kanadu meli hrát jenom indiáni a eskymáci? Bože z který žumpy zas tohleto vylezlo? Že by příznivec SPD?
Reagovat
Ed.Gein
Jdi někam s jakýmsi spd,já volím pana Babiše.
Reagovat
Krisboy
:DDD
Není tě pro Babiše škoda?
Reagovat
Krisboy
Vždyť je to imigrant :)
Reagovat
Ed.Gein
Co meleš pan Babiš s jeho vládou dělá dost pro naší zem ne jak ta zkur. ODS,nebo
převlékač kabátů alkoholik ožrala blb Kalousek.ODS,nebo Kalouska,může volit jenom hloupí omezenec.
Reagovat
Krisboy
Děkujeme za přednášku a teď se prosím vrať mezi své chytré do diskuse a nás blbce nech svému osudu, ano? Děkuji.
Reagovat
annah
:-))))))) +11
Reagovat
rybicka
"hloupý omezenec"? Pro mne, za mne.., ale přesto by zřejmě napsal měkké "i".
Reagovat
rybicka
*ne-napsal
Reagovat
rybicka
+1 !!!
Reagovat
misa
Nech žije súdruh Bureš!
Reagovat
Alien
A venda Pospíšilů!
Reagovat
LukasH
Teda. Ta jestli zůstane zdravá, tak se všechny bojte. Proti tomuhle nemá dnešní módní opatrnej tenis šanci. Simono, Angie, Caroline, buďte rády, že jste si uhrály, co jste si uhrály a ty Karolíno hlavně neříkej před střetnutím, že to bude jen o tobě. :D:D:D
Reagovat
Krisboy
:)
Reagovat
Torn
Tak v souboji s obranářkou, je to většinou o tom, jestli to bude ranařce vycházet. A když to řekne druhá hráčka na světě, tak na tom něco pravdy bude, jinak by nebyla druhá. A speciálně u Karolíny to platí dvojnásob, u které je vlastně jedno, kdo stojí na druhé straně.

Bianca měla úspěšnou jednu sezónu a to ještě tak půlku spíš, když budeme brát v potaz, že duben, květen, červen a červenec prakticky nehrála. Jak se s tím vypořádá, zda bude zdravá atd., to se uvidí. A když vezmu v potaz ten zápas s Karolínou, tak to opravdu bylo dost o ní, nechala se zbytečně rozhodit.
Reagovat
FulnekUltras
Uvidíme za rok. Gatě se tady už předčasně stahovaly mockrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Dievča nemá len potenciál vyhrat viac GS ako napriklad Halep..

S tým svojim ekrazitom v úderoch ju minimálne na harde vidím ako niekoho, kto by sa mohol ustáliť na piedestáli slávy. Nepostrehol som žiadnu slabinu. Drukovat vsak budem Osake, ktorá na mna posobí prirodzenejšie. Mozno ked si dá Andreescu dole tú telefónni šnúru dole z lakťa, popremyslam o zmene.
Reagovat
Mayo
Ta šnúra od telefónu je des :D
Reagovat
com
vypada to jak kdyby mela abstak a chtela si pichnout herak do zily
Reagovat
EllNino
to, že budeš hejtit každou Karolíny soupeřku, jí GS nevyhraje :D
Reagovat
Torn
A to je gumička nebo na co to má? :D
Reagovat
sojka1
neni to neco fyzio... nejake body to macka treba, ty "drahy a zarice".... :-))
Reagovat
annah
Má to byt gumicka do vlasů a zároveň talisman.
Reagovat
sojka1
a co na to asi krevni obeh? :-)
Reagovat
annah
Asi je dost volná, že jen drží na místě, ale neskrti.
Reagovat
Fandina
Tak to mám také. Šla jsem si koupit gumičku do vlasů a hodilo se mi to barevně a když jsem to pak koupila, tak jsem zjistila, že to vypadá jako gumička, ale je to vlastně drát, trochu to pruží.
Reagovat
tommr
pokud bude zdravá tak bude jen těžko k poražení ...
Reagovat
Krisboy
Možná... ale to Ósaka vypadala taky. Teď začne ten tlak, očekávání, zajem médií, obhajoby...
Reagovat
Andrew89
konecne nekdo kdo to vidi stejne.
Reagovat
FulnekUltras
pod tlakem už pustily šťávu jiné mařenky ;-)
Reagovat
Andrew89
konecne nekdo kdo to vidi stejne.
Reagovat
Elip13
Jsem zvědavá, jak se jí bude dařit i jinde než na hardu.
Reagovat
rybicka
... a hlavně, až se jí to usadí v hlavě. Soustředit se opravdu umí, klobouček. Ale to Serena uměla také. A jen si začala v sobě nakládat (jako to dělají ty naše holky) - nezvládala pořádně ani podání. Přitom je fenomenální, jak s ním jinak dokáže "zabíjet", jak normálně zvládne téměř z místa sázet míčky...

A vida, co s ní vnitřní tlak udělal.
Reagovat
Fransoas
Možná by tuto metodu mohla ve větší míře vyzkoušet i Karolína Plíšková.Musel by jí ale někdo více k tomu směrovat.V důležitých situacích to u Karolíny vázne.Až toto zvládne jako to ukázala Andreescu - potom se stane šampionkou GS.
Reagovat
FulnekUltras
Plech už bohužel nemá z čeho brát - podobně jako Béda. Ono je sice hezké umět hrát tenis perfektně založenými údery, jenže k nejvyšším titulům je potřeba ještě vnitřní nadstavba - a tu si maloměšťácké konzumní typy nikde a od nikoho nekoupí.
Reagovat
slacker
ja zase chci aby se o GS a svetovu jednicky delily jen Cesky mezi sebou.
Reagovat
Krisboy
Nebuď nacionalista.
Reagovat
Kojinho
A nemůže být jen prachobyčejný vlastenec?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist