Andreescuová vynechá také Dauhá a Dubaj, v Dauhá bude chybět i Halepová

23. 2. 2021, 12:12
Aktuality 5
Bianca Andreescuová se na Australian Open po 15měsíční pauze vrátila na kurty, ale teď ji čeká další přestávka. Vítězka předloňského US Open přijde o prestižní turnaje v Dauhá a Dubaji. V katarské metropoli nebude startovat ani světová trojka Simona Halepová.
Bianca Andreescuová (© AFP)

Andreescuová kvůli zranění kolene od Turnaje mistryň 2019 celkem 15 měsíců nehrála, přestože comeback plánovala několikrát. Vyšlo to až na nedávném Australian Open, kde vypadla ve druhém kole. Poté se představila ještě na menší akci WTA v Melbourne, v semifinále nevyužila mečboly proti Marii Bouzkové.

Další akcí pro vítězku US Open 2019 měl být právě probíhající turnaj v Adelaide. "Vrátila jsem se po patnácti měsících a odehrála dlouhé, náročné zápasy, po kterých mám problémy v dolní části těla. Myslím na další část sezony, proto nebudu v Adelaide hrát," uvedla Andreescuová.

A čeká ji delší pauza, protože startovat nebude ani v březnu na prestižních podnicích v Dauhá a Dubaji. Důvodem je zranění nohy, kvůli němuž se nepředstavila ani v tomto týdnu v Adelaide. Informaci kanadskému tisku sdělil agent světové devítky Jonathan Dasnieres de Veigy, zranění dle jeho slov není vážné. Dvacetiletá Andreescuová má v plánu se vrátit v Miami, tamní turnaj startuje 23. března.

Akci WTA 500 v Dauhá, kde se bude bojovat od 1. do 6. března, vynechá také Simona Halepová. Světová trojka, jež měla v Austrálii problémy se zády, si podle médií po vyřazení ve čtvrtfinále Australian Open dá volno a plánuje start až na další velké akci o týden později v Dubaji.

"Bohužel jsem se rozhodla v Dauhá nehrát. Budu se těšit na příští rok," citovali dnes organizátoři z prohlášení Halepové, kterou na grandslamu v Melbourne zastavila Serena Williamsová.

Petra Kvitová by v Dauhá měla obhajovat loňské finále, do Kataru se chystají i Karolína Plíšková či Markéta Vondroušová.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
Pavlis
Velká škoda, že na okruhu stále chybí, a když už nastoupí, tak se jí nedaří. Líbilo se mi, jak tenkrát zametla s každým: To bylo prostě nevídané. Jen tedy, jestli ji nestihne stejný osud, co Eugenii Bouchard.
Reagovat
com
No Enží je aspon krasavica, takze si poradi i modelingem smile Tadleta nééé smile
Reagovat
Nola
jj. tadleta ma GS smile
Reagovat
fandorin78
No na instagramu a dalších sociáních sítích byla v poslední době aktivní víc než dost. I v plavkách smile
Reagovat
lvicek
Tak to tu tak ctu a rikam si: Kerber si vydelava modelingem? Jako fakt? A pak to vidim, ono nejde o Enzi, ale Evzu, pak je vsechno jasny :D.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist