Ani jsme neměli hrát spolu, říkají vítězové US Open v mixu

11. 9. 2009, 13:00
Rozhovory 1
Letošní US Open už zažilo několik velkých překvapení, vítězství držitelů divoké karty Carly Gullicksonové a Travise Parrotta ve smíšené čtyřhře je ale asi tím největším z nich. Já jsem původně měla hrát s Rajeevem Ramem, zaskočila po zápase svého deblového partnera Američanka.
Profily hráčů
Carly Gullicksonová a Travis Parrott (© usopen.org)

Jak to funguje, že se dozvíte, že ten druhý hledá partnera do smíšené čtyřhry?
Carly Gullicksonová:
Vlastně to zafungovalo docela dobře. Teda původně jsem měla hrát s Rajeevem Ramem.
Travis Parrott: To je síla. To jsem nevěděl!
CG: To už je dlouho. Zjistili jsme, že to nepůjde, tak jsem si řekla, že to ani nebudu zkoušet, protože jsem nenašla nikoho, kdo by byl dost vysoko. Trevis mi poslal zprávu a dopadlo to nejlíp, jak mohlo. Je to docela zvláštní.

Takže vy jste byl výš na žebříčku než Rajeev?
TP:
Jo, jo. Ani jsem nevěděl, že v tom bude rozdíl, když jsme dostali divokou kartu.

Napsal jste Carly, tak jak jste...
TP:
Vlastně jsem měl původně hrát s Abigail Spearsovou, ale ona hrála smíšenou čtyřhru s Robertem Kendrickem ve Světové lize týmů. Dva dny na to mi povídá: "Řekli mi, že dostanu divokou kartu." Ale taky řekla, že nemůže hrát. Zeptal jsem se jí, jestli neví o někom, kdo by hledal partnera. Řekla, že Carly možná někoho hledá, tak jsem jí napsal. Napsal jsem jí a ona souhlasila, tak jsme tady.

To bylo před pár dny?
TP:
To bylo... přihlašovalo se kdy, v pondělí?
CG: Myslím, že to byla sobota.
TP: Tak v sobotu.

Už jste spolu někdy hráli?
TP:
Hráli jsme snad jednou ve Světové lize týmů. Hrál jsem za Philadelphia Freedoms a Lisa Raymondová tam nějak nestihla přijet. Carly ji na pár zápasů zastoupila. Na jeden, nebo na dva?
CG: Na jeden.
TP: Na jeden, to jsme hráli spolu.

A jak jste dopadli?
TP:
Vyhráli jsme. Ani nevím, koho jsme to tenkrát porazili.
CG: Myslím, že Mashonu (Washingtonovou) a Scotta Oudsemu.
TP: A vyhráli jsme.

To děláte běžně, že se někde poprvé objevíte celé to vyhrajete? Už se vám to někdy povedlo?
CG:
Ne, pro mě je tohle poprvé. A popravdě pořád nějak nemůžu uvěřit, že jsme vyhráli US Open, pořád mi to přijde divné. Ale celé US Open jsme hráli vážně, vážně dobře. A porazili jsme pár hodně dobrých dvojic, vlastně ve všech těch pěti zápasech. Hrála jsem úplně bez nervů, byla to prostě zábava. Snad mi to dodá sebedůvěru i pro dvouhru a normální čtyřhru.

Carly dneska hrála obzvlášť dobře. Jaké to je hrát s opravdu dobrou partnerkou? A jak v mixu funguje psychologie? Jednou jste míč napálil na Caru (Blackovou) a pak jste se jí omlouval...
TP:
To máte pravdu, Carly hrála dneska skvěle, ale takhle hrála celý týden. Během každé výměny stran jsme se na sebe podívali a viděli jsme, jak nás to baví. Proč takhle nemůžeme hrát po celý rok? Je skvělá na síti, takže se nebojím servírovat. Ve smíšené čtyřhře jsem dřív dělal hodně dvojchyb, protože jsem musel získat hodně laciných bodů. Carly, když zahraju dobrý servis, míč hned uklidí.

Šetříte trochu soupeře při servisu?
TP:
Když podávám proti ženě?

Ano.
TP:
To ani omylem.

Většina lidí asi nesní o tom, že vyhraje smíšenou čtyřhru na US Open. Jaké to vlastně je?
TP:
Chceš odpovědět?
CG: Dobře. Tak když vyhrajete jakýkoliv grandslam, je to super. Nikdy by mě nenapadlo, že bych tu mohla smíšenou čtyřhrou vyhrát. Když jsem tam dneska stála na kurtu a viděla tu trofej, bylo to trochu surreálné. Ale rozhodně je to úžasné.

Budete spolu ještě někdy hrát?
TP:
Když bude chtít...
CG: Ano, určitě.

Překvapilo vás, že mix nehraje víc špičkových hráčů?
TP:
No, hrajou ho všichni špičkoví deblisti. Všichni, kromě Bryanů, kteří ho obvykle hrají. Jinak máte pravdu, hráči, kteří hrají dvouhry, smíšenou čtyřhru moc nehrají, je to pro ně už moc velká zátěž.

pva, TenisPortal.cz, usopen.org

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist