Ani Plíšková není před Dubají zcela fit. Je to lepší, ale stoprocentní to ještě není, řekla Češka

18. 2. 2019, 14:32
Aktuality 34
Obě nejlepší české tenistky Petra Kvitová a Karolína Plíšková letos zaznamenaly skvělý vstup do sezony. Náročný program si však vyžádal svou daň. Kvitová a nyní i Plíšková přiznaly, že se před startem prestižního podniku v Dubaji necítí úplně nejlépe. Plíškovou zbrzdila nemoc, kvůli které musela minulý týden tři dny ležet v posteli. Je to lepší, ale stoprocentní to ještě není, řekla Češka.
Profily hráčů
Karolína Plíšková (© j48tennis.net)

Karolína Plíšková vstoupila do sezony 2019 triumfem na turnaji v Brisbane a ve výborných výkonech pak pokračovala i na grandslamu v Melbourne, kde se probojovala až do semifinále, v němž nakonec po třísetové bitvě prohrála s budoucí vítězkou a světovou jedničkou Naomi Osakaovou.

Minulý víkend Plíšková vedla české tenistky v Ostravě do utkání prvního kola proti Rumunsku. Češky však nakonec s rumunským výběrem, jehož součástí byla i zkušená Simona Halepová, prohrály 2-3 a musí tak po 11 letech do baráže, v níž budou hrát o setrvání ve světové skupině.

Plíšková byla po Fed Cupu nemocná. Kvůli horečce a únavě se minulý týden nezúčastnila turnaje v Dauhá, nyní už se ale dle svých slov cítí lépe. "Stále to není stoprocentní, ale je to rozhodně lepší než na začátku minulého týdne," řekla Češka v rozhovoru před startem turnaje v Dubaji, kde se tento týden Plíšková představí. "Na kurtu jde stále ještě poznat, že jsem byla tři dny v posteli, fyzicky to ještě stále není úplně nejlepší."

"Naštěstí je to vidět jen na pohybu, na úderech to znát není, ty nejsou nemocné," smála se aktuální světová pětka. "Mám za sebou skvělý vstup do sezony, odehrála jsem úžasné zápasy a věřím, že v tom mohu pokračovat. Minulý víkend jsem hrála výborný zápas se Simonou (Halepovou) ve Fed Cupu, který mě také hodně povzbudil."

"Myslím si, že se má hra hodně posunula. Jsem rychlejší, dokážu déle vydržet ve výměnách a jsem i trpělivější," hodnotila posun Plíšková, jež nyní trénuje pod vedením Conchity Martínezové. "Příprava na sezonu byla skvělá. Byla hodně intenzivní, ale možná právě to se podepsalo na tom, že se mi zpočátku roku tak dařilo. Byli jsme na Tenerife, kde se nám hrálo opravdu výborně. Byla to vlastně moje první příprava někde jinde než doma a zdá se, že se to vyplatilo. Už od turnaje v Brisbane se cítím skvěle, věřím si a chci vyhrávat," dodala Plíšková.

Turnajová čtyřka Plíšková zahájí turnaj v Dubaji, kde si v roce 2015 zahrála ve finále, utkáním proti vítězce zápasu mezi Španělkou Arruabarrenaovou a Slovenkou Cibulkovou.

Plíšková není sama, kdo se před startem prestižního podniku v Dubaji necítí stoprocentně. Náročný program ze zečátku sezony dolehl i její krajanku Petru Kvitovou.

 

 

TenisPortal.cz, wtatennis.com

Komentáře

34
Přidat komentář
Kozoroh
https://twitter.com/i/web/status/1097589381404143617
Reagovat
Kozoroh
He said I'm done. I'm not playing tennis any more. He lost trust in himself."

It was one incredible journey back from that point to reclaiming the number one in the world title.

What a 2018 it was for him.

The #Laureus19 World Sportsman of the Year is the great @DjokerNole.
Reagovat
Kozoroh
Zvítězila americká gymnastka Simone Bilesová.

https://twitter.com/i/web/status/1097586611221659648
Reagovat
FulnekUltras
Čeho je moc, toho je příliš, jak se zdá i pro Martinu.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/silenstvi-a-podvadeni-napsala-navratilova-o-transgender-sportovkynich-a-strhla-pozornost-medii
Reagovat
Kozoroh
https://twitter.com/josemorgado/status/1097569807992532993
Reagovat
peggy
Karolino Ty to zvladnes.Nejsi ufnukana jako slecna Kvitova.
Reagovat
horska.kraslice
A taki tolyk nejde po penezich, ze Peggy?
Reagovat
d@ve
Á paní věšáková se ozvala.. :D
Reagovat
tommr
Petra se utká s Katkou Siniakovou v prvním zápase dne na centru od 8:00 našeho času ...

Karolína bude zakončovat program dne na centru zhruba od 18:00 našeho času. Její soupeřka vzejde z duelu Arruabarrena-Cibulková (tzn. že to bude na 99% Cibule) ...
Reagovat
com
ja cibuli nechci :/ zatim je naka rozjeta
Reagovat
tommr
Cibule je pro Karolínu na úvod asi nejhorší možná soupeřka. Šance, že by se jí Karolína vyhla je bohužel minimální, protože Arruabarrena je už delší dobu úplně mimo ...
Reagovat
com
nastesti je naka labilni :D ..treba to nakonec jeste projede
Reagovat
tommr
co se s tou Cibulí děje? Vždyt už vedla 5:1 jestli se nepletu a najednou je to 5:7 ...
Reagovat
Dobry-den
Vedla 5:1 a 40:0 při vlastním servisu. Pak ještě 5:4 a 40:15 při podání soupeřky. Ta vyloženě odmítla první set vyhrát.
Reagovat
com
5:1 a k tomu i 40:0 a pak nejak odpadla :D ..jedine dobre pro Karolinu
Reagovat
Torn
Cibulka je kámoška. :D
Reagovat
tommr
ani bych se moc nedivil kdyby jak Petra tak Karolína skončily v Dubaji už po prvním zápase. Ty jejich vyhlášení vypadají jako kdyby si už dopředu dělaly alibi ...
Reagovat
LukasH
Spíš prostě říkají, jak to je. Petra často říká, že se cítí skvěle a pak vypadne. Proč by si vymýšlely. Nedá se jet celou sezónu nonstop.
Ani bych se nedivil, kdyby se Petra vůbec nechytla na turnajích jako loni.
Reagovat
Fransoas
karolína a Petra.Pokračování začátku sezóny bude pravděpodobně náročné ze zdravotního hlediska.Budu v očekávání jak se jim podaří v nabité konkurenci obstát.Přeji hodně štěstí.
Reagovat
Torn
Tak letěly obě z tepla do zimy, dost časté přelety, všude klimatizace a speciálně občerstvení v arabských zemích, no je to svým způsobem riziko. Věřim, že to zvládnou, ale upřímně v Dubaji jim moc nevěřim, že něco ukážou.
Reagovat
Fandina
Nevím, jak je to v jiných arabských zemí, ale co se týká Dubaje, tak tam jsem si žádného rizikového občerstvení nevšimla. Připadalo mi to stejné, jako třeba v Londýně nebo Vídni.

https://idubaj.cz/stravovani
Reagovat
FulnekUltras
v New Yorku 21. století není gastronomicky co řešit ;-)
Reagovat
Fandina
Tam jsem nebyla, ale syn ano líbilo se mu.
Reagovat
FulnekUltras
myslel jsem právě Dubaj jako "nový" NY ;-)
Reagovat
Torn
No, často je problém s nedostatečnou úpravou vody, případně možná úpravou, která střevům Evropana nevyhovuje. Vždycyk radí, když jedeš do takových zemích, přestože jsou i bohaté, že si preventivně nemáš dávat led a pít tam kohoutkovou vodu. Jasně, holky mají full servise atd., ale i taks e to může stát. Lucka se taky tenkrát někdy přiotrávila rizikovými potravinami jako jsou sushi a mořské plody.
Reagovat
FulnekUltras
jihovýchodní Asie je úplně jiná kapitola
Reagovat
Torn
To možná je, ale s tou vodou je to v SAE velmi známé.
Reagovat
FulnekUltras
tak mimo velká centra určitě
Reagovat
Fandina
Jak říkám, byla jsem v Dubaji vloni, právě na tomhle turnaji holek a pak ještě začátek příštího týdne, na kluky a žádný problém, s vodou, ani s ničím jiným. Dubaj je kosmopolitní město a proto tam je hodně různých restaurací různých národností a ani jsem si tam nevšimla nějakých občerstvení na ulici.
Reagovat
Torn
A to nějak něco vyvrací jedna návštěva? Jako asi to není úplně běžná situaci, nemyslím si, že se to děje často, ale děje. A kosmopolitní město není záruky toho, že tam je perfektní hygiena :D
Reagovat
Fandina
Hygiena? Děláš si legraci? Dubaj je luxusní destinace, fakt nevíš o čem mluvíš.
Reagovat
Torn
Spíš ty máš bláhovou představu o tom, že když je něco luxusní, nechovají se tma lidi jako prasata. Seš mimo jako vždycky a oháníš se ocasem prašivé kočky, to je všechno.
Reagovat
Fandina
Trapné, jako vždycky. Nic nevíš, ale meles svou.
Reagovat
Torn
To máš pravdu, tohle přesně děláš. Ale jak se říká, starého psa novým kouskům nenaučíš. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist