Ani si neťukly a jsou ve 3. kole Wimbledonu. Krejčíková se Siniakovou opět postoupily bez boje

4. 7. 2021, 10:24
Aktuality 8
Nezvykle postoupily Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková do třetího kola čtyřhry ve Wimbledonu. Turnajové jedničky totiž v All England Clubu zatím neodehrály v deblu ani jeden zápas, jejich soupeřky už dvakrát z pavouku odstoupily.
B. Krejčíková a K. Siniaková (© AFP)

"To je až neuvěřitelný! Ani jedna z nás nečekala, že budeme na grandslamu ve třetím kole a ani si neťukneme. Můžeme si dělat srandu, že se nás holky bojí," smála se Siniaková.

V prvním kole měly vítězky wimbledonské čtyřhry z roku 2018 hrát s francouzským párem Alizé Cornetová a Fiona Ferrová. "Ale z turnaje se vytáhly. Ráno se musí zapisovat náhradnice, které jsou v dějišti a nikdo se nezapsal, takže jsme neměly s kým hrát," vysvětlila Siniaková.

Ve druhém kole měly nastoupit proti rusko-kazašské dvojici Anna Kalinská a Julia Putincevová. Zápas se měl hrát na konci sobotního programu. Organizátoři duel zprvu přeložili na pondělí, ale poté Putincevová a Kalinská odstoupily. "Ani nevím proč," dodala Siniaková.

O postup do čtvrtfinále by se měly střetnout se Slovenkou Viktorií Kužmovou a Arantxou Rusovou z Nizozemska. "Snad už si zahrajeme," řekla Siniaková, po včerejším vyřazení ze dvouhry se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou.

S Krejčíkovou letos můžou zopakovat úspěch starý tři roky, kdy po sobě vyhrály Roland Garros a Wimbledon. Letos už udělaly první krok triumfem v Paříži, v únoru na Australian Open prohrály ve finále. Letos triufmovaly také na Gippsland Trophy v Melbourne a v Madridu.

Volnější program ve čtyřhře přišel vhody především Krejčíkové, která ve dvouhře neprohrála už 15 zápasů v řadě. Včera navzdory boji s vlastním tělem oslabeným menstruací postoupila přes Lotyšku Anastasiji Sevastovovou do pondělního osmifinále a po utkání přiznala, že by raději odpočívala v posteli.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Jeste try odstoupeni, a holky se zapisi do historie, vyhrat deblovy turnaj, aniz by si sahly na micek, to by byl neskutecny majstrstyk :D
Reagovat
tommr
další tři walkovery by jim stačily jen na finále ... smile
Reagovat
tommr
Krejsi mají opravdu neuvěřitelný štěstí. Kdyby jim soupeřky neodstoupily tak by Bára musela hrát v pondělí vedle singlovýho zápasu s Bartyovou i dva deblový zápasy a to už by asi bylo nad její síly ...
Kromě toho jim už z turnaje odpadly jejich největší konkurentky Babos/Mladenovic, který nečekaně skončily už v prvním kole takže cestu k titulu mají opravdu parádně umetenou ... smile
Reagovat
freeteepek
Ale je pravděpodobný, že Bára zítra v singlu vypadne a to by jim mohlo pomoct. Se divím, že holky neberou antikoncepci, aby je nemohlo nic překvapit. Tak snad to teď nedostane ještě Siniakova. Možná to byl důvod odstoupení soupeřek.
Reagovat
tommr
no já si spíš myslím, že si soupeřky - poté co se v sobotu dozvěděly, že se zápas odkládá na pondělí - vyhodnotily svoje šance na výhru jako nulový a že se jim proto nevyplatí zbytečně zůstávat další dva dni ... smile
Reagovat
com
ä kdyz beres antikoncepci jako nemenstruujes? smile
Reagovat
Mony
... a holky se řechtaji nebo jen mlčí?
Reagovat
annah
Obojí... :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist