Antukový program Top 20: Kvitová před French Open odehraje tři turnaje, Plíšková o jeden víc

17. 4. 2019, 10:03
Aktuality 8
WTA zveřejnila přehled, kterých antukových podniků se před vrcholem antukového jara French Open zúčastní současná Top 20 žebříčku WTA. Petra Kvitová má na programu tři turnaje, Karolínu Plíškovou čeští fanoušci uvidí dokonce na čtyřech akcích.

Letošní antukové jaro už je v plném proudu. Před fedcupovou pauzou se rozdaly již tři trofeje. Na zelené antuce v Charlestonu triumfovala Madison Keysová, v Bogotě si došla pro svůj premiérový titul sedmnáctiletá Amanda Anisimovová a v Luganu nenašla přemožitelku Polona Hercogová.

Po fedcupové pauze se naplno rozjede evropská část antukové sezony, která vyvrcholí jak jinak než grandslamovým French Open na pařížských dvorcích.

Česká jednička a světová trojka Petra Kvitová zahájí své letošní působení na antuce v příštím týdnu v hale ve Stuttgartu, poté ji čeká obhajoba titulu v Madridu a ještě turnaj v Římě, loňský triumf v pražské Stromovce obhajovat nebude.

Čtvrtá hráčka světa Karolína Plíšková má stejný program jako její krajanka, ale navíc bude startovat na pražské Spartě. Ve Stuttgartu bude obhajovat titul.

- Hráčky Top 8 mají téměř identický program. Všech osm tenistek je přihlášeno do Stuttgartu, Madridu a Říma. Výjimkou je pouze Plíšková, která do programu zařadila ještě Prahu. Mohla by tak hrát měsíc v kuse a před French Open bude mít pouze týden volna.

- Serena Williamsová se naopak před antukovým grandslamem představí nejspíše jen v Římě. Americká tenisová ikona měla letos potíže se zdravím, dva ze tří odehraných turnajů pro ni skončily skrečí nebo odstoupením.

- Ashleigh Bartyová, Aryna Sabalenková, Caroline Wozniacká a Madison Keysová mají další turnaj naplánovaný až v Madridu (začátek května).

- Nejnabitější program má Qiang Wang. Čínská jednička má v plánu hrát ve všech pěti týdnech před French Open.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Haitik
Ten Stuttgart je neskutečně našlapaný.. :-)
Reagovat
tommr
si toho naložila moc. Aby jí pak nechyběly síly na French Open ...
Reagovat
EllNino
tak záleží, jak se jí bude dařit ...
Reagovat
tommr
letos ještě na žádném turnaji neskončila před čtvrtfinále a myslím, že ani na antuce to nebude jiný ...
Reagovat
bIbec
třeba bude mít štěstí a dostane do prvního kola Kamilku.
Reagovat
tommr
proti Giorgi se Karolíně docela daří. To by byl problém spíš pro Petru ...
Reagovat
petrulinka
nelze porovnávat neporovnatelné, Plíšková s Giorgi spolu odehrály 6 zápasů, s poměrem 5 : 1, Kvitová - Giorgi 2, s poměrem 1 : 1, takže opravdu podle toho nelze soudit, jak by hrála Petra.
Reagovat
Torn
No, já si myslim, že tady to není ani o Petře nebo Karolíně, ale spíš o tom, kdy se Giorgi vyháže a hrábne jí. :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist