Argentina je blízko postupu do čtvrtfinále

6. 3. 2009, 23:58
Aktuality 0
Tenisté Argentiny mají nakročeno k postupu do čtvrtfinále Davisova poháru. Loňští finalisté vedou v domácím prostředí nad Nizozemskem po úvodních dvouhrách 2-0 a už se pomalu mohou těšit na svého dalšího soupeře, který vzejde z duelu Česká republika - Francie.
Juan Monaco

O první bod Jihoameričanů se dnes postaral Juan Ignacio Chela, s Jessem Hutou Galungem však měl překvapivě plno práce a vyhrál až po čtyřhodinové bitvě 3:2 na sety. To Juan Monaco se na kurtu zdržel jen tři sety, když hladce vyřídil Thiema De Bakkera. Argentincům chybí nemocný David Nalbandian a jednička Del Potro, který se omluvil.

Do vedení 2-0 na zápasy se dostali také Rusové a Chorvaté. Ruští singlisté Marat Safin a Michail Južnyj neztratili v Rumunsku ani set, stejně jako chorvatská dvojice Mario Ančič, Marin Čilič proti chilským soupeřům. Také Rusové jsou be své jedničky Davyděnka a Chilanům citelně chybí Fernando Gonzalez.

Švédové se musejí ve vyrovnaném souboji v Malmö obejít bez podpory diváků, kteří nebyli na utkání s Izraelem z bezpečnostních důvodů vpuštěni. Dlouhé zdravotní přestávky na sobě nenechali znát domácí Thomas Johansson a především Andreas Vinciguerra, jenž se objevil na turnajích ATP naposledy v roce 2006. Johansson svůj duel proti Harelu Levymu vyhrál 8-6 v pátém setu, Vinciguerra podlehl 9-11 v rozhodující sadě Dudimu Selovi. První den se obešel bez vážnějších konfliktů mimo stadion.

"Jsem totálně vyčerpaný. Vydal jsem ze sebe vše, co šlo," byl unavený, ale šťastný Johansson. "Davis Cup mě v posledních měsících motivoval, abych se stihl co nejdříe uzdravit," dodal třiatřicetiletý Švéd.

Horské prostředí v Garmisch-Partenkirchenu svědčilo zprvu lépe Rakušanům, kteří byli proti Německu rovněž blízko zisku dvou bodů. Po výhře Stefana Koubka nad loňským semifinalistou Wimbledonu Rainerem Schüttlerem 3-1 na sety - Schüttler celkem desetkrát ztratil svůj servis - se podobně vedlo i Jürgenu Melzerovi. Proti Philippu Kohlschreiberovi však nedokázal využít náskok dvou setů a brejku ve třetím sadě a domácí hráč nakonec vyrovnal stav na 1-1.

Tenisté Švýcarska přijeli k zápasu prvního kola do Spojených států bez Federera, ale Stanislas Wawrinka poslal hostující tým do vedení, když v úvodní dvouhře porazil Jamese Blakea 3-6 6-4 6-3 7-6. V druhém zápase se však o vyrovnání postaral velký favorit Andy Roddick, který Marku Chiudinellimu nedal šanci. Švýcar při svém prvním daviscupovém zápase na půdě soupeře musel čelit také téměř patnáctitisícovému publiku.

Roddick si připsal jjubilejní 30. výhru v týmové soutěži a vyrovnal tak Agassiho. Více vítězných zápasů v Davis Cupu už odehrál jen známý bouřlivák John McEnroe.

Duel mezi Španělskem a Srbskem začne kvůli poničené tribuně v Benidormu až v sobotu (preview).

- DAVIS CUP (Světová skupina, 1. kolo) -
kompletní výsledky

Česko - Francie 1-1 po prvním dnu (Ostrava)
Více podrobností

Rumunsko - Rusko 0-2 po prvním dnu (Sibiu)
Crivoi - Safin 6-7(5) 4-6 4-6
Hanescu - Južnyj 4-6 2-6 4-6

Argentina - Nizozemsko 2-0 po prvním dnu (Buenos Aires)
Chela - Huta Galung 6-2 2-6 6-2 6-7(4) 6-2
Monaco - De Bakker 6-1 6-2 7-6(1)

Chorvatsko - Chile 2-0 po prvním dnu (Poreč)
Ančič - Massu 6-3 6-3 7-6(4)
Čilič - Capdeville 6-1 6-2 6-1

Švédsko - Izrael 1-1 po prvním dnu (Malmö)
T. Johansson - Levy 6-7(3) 6-4 7-5 4-6 8-6
Vinciguerra - Sela 6-4 3-6 6-3 3-6 9-11

Německo - Rakousko 1-1 po prvním dnu (Garmisch-Partenkirchen)
Schüttler - Koubek 4-6 5-7 7-5 2-6
Kohlschreiber - Melzer 6-7(4) 4-6 6-4 6-3 6-3

USA - Švýcarsko 1-1 po prvním dnu (Birmingham)
Blake - Wawrinka 6-3 4-6 3-6 6-7(3)
Roddick - Chiudinelli 6-1 6-3 7-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist