Argentincům se v Buenos Aires dařilo. Snadno postoupili Mónaco i Mayer

24. 2. 2015, 11:29
Aktuality 6
ATP BUENOS AIRES - Juan Mónaco vstoupil do domácího turnaje v Buenos Aires hladkou výhrou nad kamarádem Maximem Gonzálezem. Pouhý jeden game prohrál ve svém úvodním zápase další Argentinec Leonardo Mayer.
Juan Mónaco

Na prvních čtyřech turnajích sezony skončil v prvním kole, minulý týden v Riu de Janeiro však černou sérii zlomil postupem do čtvrtfinále a úspěšně vstoupil Juan Mónaco i do domácí soutěže v Buenoa Aires. Šampion z roku 2007 a finalista ze sezony 2009 porazil v prvním kole hladce 6-2 6-2 krajana a kamaráda Maxima Gonzáleze.

"Bývali jsme spolužáky a hrát s přítelem není nikdy snadné. Je škoda, že jeden z nás musel vypadnout, ale takový je sport," řekl bývalý desátý hráč světa Mónaco, kterému aktuálně patří 60. místo. "Hrát tady je pro mě vždy speciální. Vyhrál jsem tu svůj první zápas i svůj první titul na okruhu."

O postup do čtvrtfinále se třicetiletý Mónaco utká s dalším krajanem Leonardem Mayerem, který je při zranění Del Potra nejvýše umístěným Argentincem v žebříčku ATP. Devětadvacátý tenista světa v úvodním zápase ztratil pouze jeden game s Francouzem Stephanem Robertem.

Nejvíce času strávil na kurtu v boji o druhé kolo Paulo Lorenzi, který vyhrál bitvu s Thomazem Belluccim. Italský tenista zdolal brazilského soupeře až po dvou hodinách a čtyřiceti minutách boje 6-4 6-7 6-1.

Největší hvězdou turnaje je Rafael Nadal, který se v Buenos Aires představí poprvé od svého debutu před deseti lety. Osmadvacetiletý Španěl se bude snažit zaútočit na první finále od loňského Roland Garros poté, co v sobotu prohrál semifinále v Ru de Janeiro s Italem Fogninim.

V prvním kole má Nadal volno a čeká na soupeře ze souboje Montaňés - Arguello. Už v úterý se představí ve čtyřhře po boku svého dlouholetého kamaráda Mónaka, společně narazí na české duo Čermák/Veselý.

Právě Jiří Veselý je jediným českým zástupcem ve dvouhře. Jednadvacetiletý rodák z Příbrami se v úterý pokusí ukončit čekání na výhru, kterou zaznamenal naposledy v polovině ledna ve finále turnaje v Aucklandu. Zatímco na předchozích dvou antukových turnajích v Brazílii prohrál v prvních kolech po vyrovnaných bitvách s nasazenými soupeři, v Buenos Aires bude favoritem proti Slovinci Rolovi.

• ATP 250 BUENOS AIRES •
Argentina, antuka, 573.750 dolarů
pondělní výsledky (23. 02. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Mayer (5-Arg.) - Robert (Fr.) 6-0 6-1
Mónaco - M. González (oba Arg.) 6-2 6-2
Lorenzi (It.) - Bellucci (Braz.) 6-4 6-7(5) 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Mayo
veru tiež som sa zamyslel nad finále Rafa vs Juan, :D
Reagovat
Cico93
Monaco chytá solídnu formu. Finále s Rafom by bolo super.
Reagovat
babolat.cz
to by bylo zajímavé. myslíš, že i sem jsou schopni FF zajít a kydat?
Reagovat
Cico93
NIE....
dúfam teda.
Reagovat
babolat.cz
z antuky by jim naskočili pupínky :-)
Reagovat
George_Renel
Naskočili? To by musely být živé ;-).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist