Argentinec Mayer je poprvé ve finále, čeká ho rozjetý antukář Fognini

9. 2. 2014, 07:45
Aktuality 0
VIŇA DEL MAR - Na antuce ve Viňa del Mar si šestadvacetiletý Argentinec zahraje poprvé ve finále turnaje ATP. V boji o titul vyzve nejvýše nasazeného Itala Fabia Fogniniho, který na antuce prohrál jediný z posledních 19 zápasů.
Leonardo Mayer

Už ve druhém kole Leonardo Mayer čelil třem mečbolům, proti favorizovanému Tommymu Robredovi však všechny odvrátil, připsal si teprve třetí skalp hráče Top 20 a nyní se ve Viňa del Mar už může těšit na své první finále na turnaji ATP.

Šestadvacetiletý Argentinec, který byl dosud jen dvakrát v semifinále, na chilské antuce hraje v životní formě. Na třetí pokus se aktuálně 91. hráč světa za semifinálovou bránu prodral, když v souboji nenasazených hráčů porazil 7-6 6-3 finalistu z roku 2011 Kolumbijce Santiaga Giralda. Klíčem k úspěchu byla především stoprocentní úspěšnost proměňování brejkbolů, které využil všechny tři.

O premiérový titul se Mayer utká s Fabiem Fogninim, se kterým jediný vzájemný zápas loni v červenci na antuce ve Stuttgartu prohrál hladce ve dvou setech. Italský tenista tehdy v Německu nakonec vyhrál poprvé v kariéře turnaj ATP a odstartoval životní jizdu, neboť v následujícím týdnu triumfoval i na podnku ATP 500 v Hamburku a za dalších sedm dní v chorvatském Umagu prohrál až ve finále s Robredem.

Šestadvacetiletý Ital na antuce válí dál i v letošní sezoně, kdy na ní vyhrál už pět zápasů v řadě. Po úspěšném víkendu, kdy byl strůjcem vítězství Italů v 1. kole Davisova poháru v Argentině, přidal další tři výhry ve Viňa del Mar a po skalpu Nicoláse Almagra postoupil do svého celkově šestého finále a čtvrtého na antukovém turnaji v řadě.

Italský tenista proti Almagrovi začal výborně a i když druhý brejk nepotvrdil, ujal se vedení. Ve druhé sadě ale dominoval Španěl, který po zranění ramena hrál na prvním turnaji v sezoně. Rozhodující dějství nabídlo drama, neboť Fognini za stavu 5-3 neproměnil mečbol, přišel o podání a nakonec o vítězi rozhodl tie-break. V něm Ital využil druhý mečbol poté, co Almagro poslal bekhendový úder do sítě.

- ATP 250 VIŇA DEL MAR -
(Chile, antuka, 485.760 dolarů)
sobotní výsledky (08. 02. 2014)
Dvouhra - semifinále:
Fognini (1-It.) - Almagro (3-Šp.) 6-4 1-6 7-6(5)
Mayer (Arg.) - Giraldo (Kol.) 7-6(2) 6-3
.
Čtyřhra - finále:
Marach/Mergea (3-Rak./Rum.) - Cabal/Farah (2-Kol.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist