Argentinec Mónaco ukončil kariéru

15. 5. 2017, 22:23
Stalo se... 5
Bývalý desátý hráč světového žebříčku Juan Mónaco ukončil tenisovou kariéru. Třiatřicetiletý Argentinec získal na ATP Tour devět titulů a loni byl členem vítězného týmu v Davis Cupu.
Profily hráčů
Juan Mónaco

"I když je to pro mě velká nostalgie, jsem si jistý, že dělám správné rozhodnutí. Jedna úžasná a velmi důležitá část mého života končí. Končím s profesionálním tenisem," oznámil Mónaco na facebooku. 

"Prožívám spoustu pocitů a je těžké napsat je na kus papíru. Jsem hrdý, že jsem v průběhu mnoha let čelil tolika problémům. Jsem smutný, protože tenisové kurty mi budou opravdu chybět. Cítím se být šťastný, protože jsem měl šanci dělat to, co jsem od dětství miloval," sdílel své pocity argentinský tenista. 

"Děkuju za to, co mi tenisu dal: vzdělání, disciplínu, přátelství a nezapomenutelné okamžiky. Odcházím s uspokojením, že jsem do toho dal všechno a užil jsem si to do svého poledního zápasu," dodal.

Mónaco se do první světové desítky dostal ve svém životním roce 2012, kdy vyhrál čtyři turnaje. Od té doby ho však sužovaly potíže se zápěstím, které nevyřešily ani dvě operace.

Rodák z Tandilu letos odehrál tři zápasy a všechny prohrál. Naposledy hrál v dubnu v Houstonu, kde loni získal poslední ze svých devíti titulů, z nichž osm bylo na antuce. Tři turnaje také Mónaco vyhrál ve čtyřhře, naposledy v roce 2015 v Dauhá po boku svého španělského kamaráda Rafaela Nadala.

Na grandslamech se dostal nejdál na Roland Garros a na US Open, na obou akcích si zahrál dvakrát v osmifinále.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
janek_da
Měj se Monaco. Celkem dobrá generace Argentinců. Nalba, DelPo, švarc, CARLOS, i ten Monaco. Jenom tomu Delbonisovi nejsem schopen přijít na chuť. Dostávám z něho tik.
Reagovat
gigin
Ernie se odhlásil z Bordó, tentokrát lýtko. Celý se taky rozpadá. Takže počítám, že taky brzo skončí, ještě s k vám přidá Feli a celá slavná trojka ze stockholmského bordelu odejde na zasloužený odpočinek.
Reagovat
Tuttovka
Juana mám rád, ale je pravdou, že poslední dobou už to nebyl on. Good luck :).
Reagovat
horska.kraslice
Tak, tak.
Reagovat
a.magerova
Tak hodně zdraví a pohody v novém Životě.... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist