Asie má první grandslam! French Open vyhrála Číňanka Na Li

4. 6. 2011, 17:01
Aktuality 108
FRENCH OPEN - Devětadvacetiletá Číňanka Na Li ve finále French Open porazila 6-4 7-6 obhájkyni titulu Francescu Schiavoneovou a stala se první tenistkou z Asie, jež vyhrála grandslamový turnaj ve dvouhře.
Profily hráčů
Na Li

Na Li už byla ve finále na letošním Australian Open, po neúspěšném finále ale musela zkousnost hořkost pěti poráže v řadě. V přípravě na druhý grandslam sezony ale znovu začala potvrzovat kvalitu hráčky Top 10 a formu potvrdila i na French Open. Během uplynulých 14 dní na pařížské antuce využila zaváhání všech největších favoritek a došla si až pro premiérový grandslamový titul.

Devětadvacetiletá Číňanka na cestě za životním úspěchem ztratila pouhé dva sety: v prvním kole se Záhlavovou-Strýcovou a v osmifinále s Kvitovou. Dnešní triumf je historickým mezníkem asijského tenisu, který se díky Na Li dočkal prvního grandslamového titulu ve dvouhře.

Ve finálovém souboji s obhájkyní titulu Francescou Schiavoneovou od úvodu předváděla agresivní tenis sa malým množstvím chyb. O rok starší Italku překvapivě přetlačovala ve výměnách od základní čáry a dlouho si také držela své podání. Poprvé zaváhala až ve chvíli, kdy se výrazně přiblížila celkovému vítězství. O podání poprvé přišla poprvé za stavu 6-4 a 4-3. 

Schiavoneová pak byla čtyřikrát dva míčky od toho, aby zápas posunula do třetí sady. Na Li už ale letos ztratila dobře rozehrané finále v Melbourne proti Clijstersové a z chyb se poučila. Hru pod tlakem zvládla a naopak sporným rozhodnutím rozhodčí se nechala rozhodit Italka; při shodě za stavu 6-5 těžko nesla, že míček Číňanky skončil v kurtu, prohrála devět fiftýnů v řadě a nová grandslamová vítězka byla na světě.

Na Li Bude světovou čtyřkou
"Ve druhém setu jsem vedla 4-2, ale Francesca se dostala zpět do hry. Takže jsem teď moc ráda, že to takhle dopadlo," radovala se chvíli po utkání Na Li. "Asi jsem to skrývala, ale nervózní jsem byla hodně," přiznala.

Po proměněném mečbolu upustila raketu, lehla si na antuku a zakryla si oči. "Byla jsem nervózní, ale snažila jsem se, aby si toho soupeřka nevšimla. Trochu jsem se třásla, ale jsem pyšná, co jsem dokázala," řekla Na Li, na jejíž počest zavlála v hledišti červená čínská vlajka a hlouček fanoušků včetně manžela oslavoval její titul.

"Vždycky může vyhrát jen jedna a druhá musí prohrát. Dnes uspěla Na Li a vítězství si určitě zasloužila. Vůbec jsem ji nedokázala zzadu zatlačit," pochválila vítězku Schiavoneová. "Držela mě daleko od sítě, nemohla jsem hrát svoji hru a dostávala se moc do defenzivy. Ona se výborně pohybuje, dostávala se brzo k míči a má výborné časování úderů, takže jsem ji nemohla moc potrápit," řekla italská tenistka.

V novém vydání žebříčku WTA se Na Li, která získala pro Asii včetně čtyřher čtvrtý grandslamový titul, navíc posune na čtvrté místo. Vyrovná tak nejlepší umístění asijských tenistek v historii. Světovou čtyřkou byla v roce 1995 také Japonka Kimiko Dateová-Krummová. Schiavoneová si o dvě místa pohorší a bude sedmá.

Duel Na Li se Schiavoneovou bylo "nestarší" grandslamové finále od roku 1998, kdy Jana Novotná porazila ve Wimbledonu Nathalii Tauziatovou. Dnešním finalistkám je dohromady 60 let a 79 dnů.

- FRENCH OPEN ženy (Francie, antuka, 9.938.926 dolarů) -
sobotní výsledky (04. 06. 2011)

Dvouhra - finále:
Na Li (6-Čína) - Schiavoneová (5-It.) 6-4 7-6(0)
Esa: 3:0
Dvojchyby: 1:0
Využité brejkboly: 2/8 - 1/2
Vítězné míče: 31:12
Nevynucené chyby: 24:17
Úspěšnost prvního podání: 77% - 63%
Celkem získané míče: 75-65
Čas: 1:48

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

108
Přidat komentář
smazaný uživatel
Matěji,Tobě se omlouvám za invektivu,jen mě občas něco,co napíšeš dopálí.Brožovi se samozřejmě omlouvat nebudu,ten řeší lidi jen podle toho kde napíší,nebo nenapíší čárku.Proč mám v názvu Romča?No,nebylo možné se přihlásit jinak,Roman 67,nebo jiné číslo mě připadalo hloupé.Mám s Tebou stále uzavřenou sázku ohledně Lucky Hradecké,měla prý nejtvrdší podání na French Open,z toho by mohla těžit.Její hra je opravdu zajímavá,zlepšit přesnost úderů,hru u sítě,tahle holka má snad i na Top20,nemyslíš?Včera mě docela překvapilo semifinále v Prostějově Štěpánek-Shukin(nevím zda jsem napsal správně).Hráč kolem 150 místa,a on předváděl neskutečný tenis.Musím podotknout,že Radek nehrál vůbec špatně.Finále jsem bohužel neviděl,jak je možné že tento Kazach je až tak žebříčkově nízko?
Reagovat
tito
Já jen k Tvému příspěvku. Nazarbajev /prezident Kaz./ má tenis v maximální oblibě, upřednostňuje jej jako sport č.1 a dává mu maximální podporu. Nevím o jiném státě, kde by byl tenis "národním programem". Proto tolik ruských hráčů má kazašské občanství, proto ta motivace v DC a také proto se jich bude objevovat čím dál více. Ale možná někdo o tom ví více, je to zajímavé téma.
Reagovat
smazaný uživatel
Hradecká to zatím letos má dobře rozehráno, v "Race to the WTA Championships" je v první třicítce. Ale chtělo by to občas taky někoho z první třicítky porazit; letos zatím má bilanci 1 výhra (nad Dulgheru, která momentálně v třicítce už není) a 5 proher (se Stosurovou, Pennettou, Azarenkou, Bartoli a Petkovicovou).

Do konce roku obhajuje jen kolem 400 bodů, má určitě na to, aby těch bodů získala podstatně více.
Reagovat
smazaný uživatel
Na Li vyhrála zaslouženě,byla lepší hráčkou.Poměr vítězných míčů hovoří za vše.Dvakrát škoda,že Petra šanci,kterou proti ní měla nevyužila.Těším se na dnešní finále,které si konečně v klidu vychutnám,doufám,že to Roger zvládne.A co ta Plíšková,vyhraje-li v Přerově,kolik bodíků získá a kam se může posunout?Asi to nebude nic moc.To první kolo v Halle vypadá hodně zajímavě,jen se obávám zda se Roger ještě neodhlásí.
Reagovat
smazaný uživatel
Za výhru na "petadvacítce" je 50 bodů, poražená finalistka bere 34 bodů: http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Rankings_Stats/howitworks.pdf

Kdyby vyhrála, posunula by se někam k 220. místu (aktuálně je až 257. -- a Kristýna 248.; obě od začátku roku klesly).
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc ve finále vyhrála ta Maďarka -- 6:0, 6:3.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak 1. kolo v Halle bude hodně zajímavý: Repríza loňského finále Federer-Hewitt.
Reagovat
smazaný uživatel
Cože kursy: Federer 1.05-Hewitt 1.02? To by byla síla, kdyby to fakt mysleli vážně. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych končí ve čtvrtfinale na raketě Troickiho. Teda pokud se k němu dostane. Ale věřím že ano.
Reagovat
smazaný uživatel
ještě že Berdych nechytl do 1. kola Golubjeva. To by vypadl v prvním kole. Takhle dojde aspon do toho čtvrtfinale. 45 bodů lepší než drátem do oka.
Reagovat
smazaný uživatel
To by měl dát. Ty kvalifikanti tam jsou nic moc a (pravděpodbně)Stachovského by taky dát měl. Ten Troicki bude oříšek no.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou jen prozatimní kurzy z Betfair, tam oba kurzy začínají na 1.01, není to kurz vypsaný bookmakery, pač Betfair není klasická sázkovka, ale burza sázek (hladina kurzu se zvedá podle toho, kolik peněz se vsadilo na kterou možnost).
Reagovat
smazaný uživatel
Aha. Díky za info.
Reagovat
Stan_Borowitz
loňský vítěz není nasazený?
Reagovat
smazaný uživatel
to je uplně jedno kdo to loni vyhrál. nasazuje se podle současnýho umístění v žebříčku
Reagovat
Stan_Borowitz
já myslel, že tam nasazujou jako ve WB, když je vlastně přípravný turnaj...
Reagovat
smazaný uživatel
pokud nejste dlouhodobě nemocný...tak bych vam doporučil aspon tak 3dení pobyt v Paris zejmena na Roland Garros ( at zažijete aspoň trochu té reality - vidět zblizka třeba pořadny lift - to není od veci ! )

Takže: Zpateční letenka 2200 až 3000 kč, ubytovani v uchazejicích hotelech značky Formule-na dosach metra v cene 45 eur pro dva, listky jednoduše na terminalu RG v losování do 100 Eur a nebo od překupníků u arealu za zhruba 100% příplattek nebo i meňe.
Nejlepší volba je, se zameřit na centralni kurt....s tím mužete zamozřejmě i na další menší kromě Lenglen a čislo 1. ( ze zkušenosti mohu radit, nespolehat se na rozpis z předešleho dne - ty svině Francouzky si to stejně rozhodí jak se jim zachce.

Ja osobně doporučuji čtvrtfinalové dny středa/čtvrtek ( samozřejmě mužů ) pro zajimavost nekolika zapasů a pro né tak přeplněny areal jako v prvním tydnu.

Zajimave jsou pro aktivní hrače treninkove kurty.....!

Přeji pěkny pobyt a čistější hlavu
Reagovat
smazaný uživatel
...utery/streda...
Reagovat
smazaný uživatel
Li Na prostě vyhrála, mohlo vyhrát klidně deset holek. Já si myslím, že nejlepší tenis předvádí Petra Kvitová a až se jí zahojej bolístky po těle a asi kvůli kamarádovi na duši a musí si také zvyknout na to, že je top hráčka z top 10 po psychické stránce, tak jim to všem ukáže. A taky se vrací Williamsky a Kim se dá snad taky do kupy, takže ten ženský tenis snad zase bude na lepší úrovni. Už na Wimbledonu, moc se těším!!!| Papapapapapa
Reagovat
smazaný uživatel
ty vole vy ste dobry blazni !!!! Pitvat tady tu totalne nezaživnou soutěž jakysi žensky jestli vubec to mohu nazvat tenis....okamžitě bych to zrušil nebo aspoň omezil jako stupidní čtyřhru ve ktere dokaže vítezit vylitka Dlouhý grandslamy !!!! Ta ženska Hra, jen pro vaší informaci, postrádá - Eso, šlajs, volej. FANATICI !!!!!!!!
Reagovat
VlS
Nikdo tě nenutí WTA sledovat, tak nechápu, proč se k němu vyjadřuješ. Když mě něco nebaví, tak si toho nevšímám.
Reagovat
smazaný uživatel
nevíte v kolik hodin bude hrát Plíšková zítra?
Reagovat
smazaný uživatel
Na dokreslení situace v současném ženském tenise citace názoru jednoho slovenského kolegy, který se proslavil zavedením nové tenisové WTA jednotky zvané momentálnost:
"dve momentalne najlepsie hrajuce tenistky sa stretnu pravdepodobne v semifinale, zasluzene by bolo asi finale Azarenky so Sharapkou" :-)))

Totální bezvládí, Carol hrála na hardu výborně (co se týká výsledků) od srpna 2010 až do IW, ovšem s výjimkou grandslamů, kde dvakrát v SF selhala.
Kim má v žebříku dva vítězné grandslamy a TM, ale zdravotní problémy ji hodně sráží. Zvonarevka to zase ve finále nebo SF skoro všech turnajů tradičně nezvládá psychicky.
Reagovat
VlS
Tak jsem si myslel, že by tu dnes mohl bejt dobrej pokec, ale Lopata ho jako obvykle zahrabal do hromady žvástů.
Li prostě vyhrála, protože hrála dobře a jestli měla nebo neměla životní formu je úplně šumák. Jen se divím, jak setady najednou objeví další zastánci jeho tezí a posílají někoho, kdo tuhle diskusi z podstatné části vytváří někam, přitom sami sem nenapsali nikdy nic, o čem by mělo smysl debatovat.
Reagovat
Stan_Borowitz
vypadá, jako by jí bylo devětapadesát, a ne devětadvacet.
Reagovat
smazaný uživatel
To je krasny, se tady hadate o tom jestli ma Na Li formu nebo ne. No kdyz uz ma ten pohar v ruce, tak asi nejkou formu mit musi. Ne?

A Matej si muze pindat o tom kdo jak hraje, kdyz tomu tak rozumi, ale duezity jsou vysledky, ty uz neokeca:)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybys uměl číst a řádně interpretovat pasný text, muselo by ti být jasné, že tu nikdy nešlo o debatu, zda má Na Li formu, ale zda se její forma dá smysluplně / opodstatněně označit za "životní".

By mě náramně zajímalo, jak s takhle mizernou schopností porozumět psanému textu vůbec přežíváš v každodenní realitě. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
životní fromu jednoznačně má. vždyt vyhrála grandslam ty šašku. blik
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jsem presvedcen, ze ano, ona nema tenisovy kvality vyhrat GS s prumerem. Je to jeji nejvetsi uspech v kariere, dala prvni GS asii vubec, ja teda nevim, ale me to jako zivotni forma pripada....
Reagovat
smazaný uživatel
Měla Jana Novotná v roce 1998 životní formu, protože ve finále Wimbledonu porazila Natalii Tauziatovou? Nebo hrála cca stejně, ne-li hůř, jako v roce 1991 na AO, když porazila Grafovou a ve finále sebrala Selešovou, anebo v roce 1993 ve Wimbledonu, když porazila mj. Navrátilovou a ve finále vedla ve třetím setu 4:1 nad Grafovou?

A mimochodem, stále ses neobtěžoval odpovědět ani na jendu z mých otázek, takže asi brzy prohraješ K.O. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
co srovnáváš li na s janou novotnou? seš totálně pomatenej a zakomplexovanej psychouš...kterej se vždy sanží prosadit svou jakkoliv.....a navíc li na téměř celý turnaj nehrála vůbec průměrně...asi by sis měl pořídit psa a slepeckou hůl...co ty na to?
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, tady nakonec nejde o nic jiného než o terminologický spor. Není sporu o tom, že Na Li hrála velmi dobře. Ale Lopata tady napsal už po zápase s cristeou, že hraje v "životní formě", což bylo naprosto absurdní tvrzení (Na Li v tom zápase hrála velmi slušně, ale nikterak skvěle a soupeřka hrála dost mizerně).

A pak tady máš ten "problém", že Na Li už v minulosti na grandslamech předvedla super výkony, které byly srovnatelné anebo dokonce lepší než tady na RG. Např. letos na AO porazila Azarenku 6:3, 6:3 a hrála výrazně lépe, než se stejnou soupeřkou zde na RG. Petkovičovou ve ČF a Strýcovou ve 3. kole Li (stále mluvíme o AO 2011) totálně rozmetala. Výtečně hrála i ve finále s Kim Clijsters (stejně jako loni v SF se Serenou Williams).

Čili asi takto: Na Li hrála velmi dobře až výborně, ale ne lépe, než již hrála v minulosti na AO.

Každopádně ten terminologický spor sám o sobě není vůbec podstatný, celá tato nesmyslná diskuse se rozpoutala především pod vlivem Lopatova proslulého kreténismu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle pro ni momentalne je zivotni forma, protoze na RG vyhrala vsechny zapasy. Kdyby hrala nekdy v minulosti lip, tak by tech GS mela vic, ne?:DDD logicky:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ach můj Bože! Poslední příspěvek, neb odcházím opět na koncert a pak do hospody.

Vítězství na grandslamu samo o sobě nutně nevypovídá nic o tom, jak dobře člověk hraje v porovnání s tím, jak hrál v minulosti. Záleží také na kvalitě soupeřů. Na AO ´10 i ´11 prohrála po velmi dobrém výkonu s největšími hvězdami dnešního ženského tenisu, totiž se Serenou a Kim. Kdyby hrála to finále s Azarenkou, Schiavone, je docela dobře možné, ba dokonce vysoce pravděpodobné, že by vyhrála.

Měl snad podle tebe Federer ve Wimbledonu 09 "životní formu", protože ty turnaje vyhrál -- navzdory faktu, že s Roddickem - s nímž jindy nemíval potíže - málem prohrál?
Reagovat
smazaný uživatel
Je ta diskuze o nicem, ja jen nechapu jak muzes srazet takhle hrace. Treba vcera Nole, ze hral podprumer, kdyt to je totalni degradace toho zapasu. To byl tenis jako vino, bylo v tom vsechno co si muzes prat, bohuzel pro tebe vyhral Roger. A dneska je tady uplne to same...
Reagovat
smazaný uživatel
Matěji, debata s kanálama nemá žádný smysl.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže já srážím Na Li tím, když konstatuji, že podobně dobře / výtečně hrála i v minulosti? toto je opravdu "new low" dokonce i na poměry tenisportálu. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano pokud nekdo vyhraje turnaj a ty velice slusne reknes v podstate to, ze hraje ho.v.no, tim podle me srazis vahu uspechu
Reagovat
smazaný uživatel
Bud tak laskav a ukaž mi jediný příspěvek, kde jsem napsal cokoliv, co by aspoň vzdáleně podobalo tvrzení, že Na Li "v podstatě hrála h.o.vno / prd".

A teď už opravdu odcházím, bude zítra zajímavé se sem podívat, jaké donebevolající nehoráznosti se tady zas objeví. :-) V tomhle směru jste fakt mistři.
Reagovat
smazaný uživatel
LOL..poslední příspěvěk :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na Li má životní formu a proto vyhrála Grandslam. Na Li jinak není žádnou TOP hráčkou. Nedávno prohrála tuším se zakopalkou nebo s někým takovým.
Reagovat
smazaný uživatel
Takze co chces rict ze v minulosti hrala lip? Ano dobra. Tak dejme tomu, ze mas pravdu. Nehrala svoje maximum, tak jak hrala, dobre? Prumerne? Podprumerne? Vyborne? Dejme tomu, ze hrala dobre. O.k. Na li hrala dobre, tim padem jeji souperky hrali jeste hur. To nejni dobra vizitka zenskyho tenisu, kdyz 7dma hracka sveta, pomalu ve triceti letech vyhraje GS a staci ji k tomu hrat "dobre". To je k placi. Vlastne hrali tuzku vsechny:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Bože :-) Se Zakopalovou na úplně bezvýznamném turnaji prohrála i Serena.

7dma hracka :-))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Pointa je prostě v tom, že Na Li již v minulosti hodněkrát předvedla úžasné výkony, které byly stejné nebo i lepší než zde na RG. Čili je to poměrně radikálně dolišná situace od loňského vítězství Schiavone, kdy skutečně byla v životní formě, neboť nikdy předtím a zatím ani potom až tak skvělou hru nepředvedla.

A to, že momentálně je ženská špička mírně v krizi, ví snad každý -- viz i výkony na RG, jaké podaly tři nejvýše nasazené hráčky: Caroline, Kim a Vera.
Reagovat
smazaný uživatel
And now for something completely different: čerstvě 15 letá katka Siniaková pokračuje ve svém vítězném tažení na juniroském turnaji Epitok-Abris Cup 2011 (Grade 2); v semifinále porazila Chorvatku Ivu Mekovec 7:5, 6:3 a ve finále si zahraje proti Britce Katy Dunne.

Iva Mekovec mimochodem ve čtvrtfinále porazila třetí nasazenou a další Češku Kamilu Pavelkovou 6:2, 6:1.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud by někoho zajímalo, co o včerejším semifinále Roger - Djoker píše polský tisk, shrnul jsem to v tom článku s těmi 340 "úžasnými" komentáři.
Reagovat
smazaný uživatel
Polsko? pche
Reagovat
smazaný uživatel
moc se povedl ten titulek : "Pres ctyri hodiny v kosmu" - a ja, proc jsem se tak vznasela :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, ten titulek se povedl. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak se můžeš srovnávat s Matějem? Nebo snad dokonce tvrdit, že jsi lepší než on? Když mu, co se týče tenisových znalostí nesaháš ani po chodidla.
Některé tvoje výroky jsou opravdu legendární. Třeba jak jsi tu během turnaje v Dubaji tvrdil, že Berdych nemá absolutně žádnou šanci proti Petzschnerovi, protože Petzschner je mnohem kvalitnější než on. A mohl bych toho vytahat na tebe mnohem víc.
Reagovat
smazaný uživatel
matěj je traged co o tenisu nic neví. Jen machruje.
Reagovat
smazaný uživatel
Zato ty se tu prezentuješ jako superodborník na tenis ty ňoumo.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, asi by bylo fakt nejlepší Lopatu totálně ignorovat, protože člověk, který o sobě s vážnou tváří napíše, že "rozumí tenisu jako málokdo na světě", je buď totální troll / recesista, nebo případ pro psychiatra. Ať platí a) nebo B), v obou případech je ztrátou času se zabývat jeho žvásty čiu na ně reagovat.

Je podle všeho úplně nejvíc spokojený, když se mu podaří opět nějakou diskusi totálně zprznit.
Reagovat
smazaný uživatel
zatímco ty si byl v šoku když Kvitová prohrála tak já nejsem překvapen celkovým triumfem Na Li na RG.
Reagovat
smazaný uživatel
Haha, v šoku jsem opravdu nebyl. Myslel jsem / doufal jsem, že ji Petra porazí (však k tomu taky měla docela blízko), ale prohra mě nepřekvapila. Koneckonců, bylo jasné, že Na Li dokáže hrát mnohem lépe než v Madridu a bylo otázkou, nakolik svůj výkon bude schopna zopakovat Petra. Ostatně, výsledek zápasu jsem ani netipoval. A před zápasem s Azarenkou, Šarapovovou i Schivano jsem vždy tipoval vítězství Na Li (resp. před zápasem se Šarapovovou možná jen to, že to bude velmi vyrovnaný zápas a Maria s ní bude mít plné ruce práce).
Reagovat
smazaný uživatel
Traged jsi Lopato možná tak ty kecáš tady jenom nesmysly ktery nikoho nezajímaj
Reagovat
smazaný uživatel
nesmysly? a co je nesmysl? to že Na Li má životní formu? že porazí kvitovou?
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby Na Li měla životní formu, tak by dnes Schiavone rozsekala 6:2, 6:1, Šarapovou poorazila tak 6:2, 6:4, Azarenku 6:3, 6:2 a s petrou by neprohrála první set 2:6 a neprohrávala by ve třetím 0:3 40:A.

Prostě je podstatný rozdíl mezi tím, když někdo hraje v "životní formě" a když hraje - v uvozovkách - jen "velice dobře". A o této banalitě byla celá tato stupidní debata s tebou.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo presne napriklad to, ze Na Li má zivotni formu tak to blbost je, kdyby mela zivotni formu, tak neztrati set se Strycovou, ktera je stove v Top 50
Reagovat
smazaný uživatel
Vy jste šašci. Na Li už nikdy nevyhraje grandslam protože už nikdy nebude mít takovou formu jako poslední týdny!
Reagovat
smazaný uživatel
lopato ješte k tvé konverzaci s Matejem. Proč by měla mít Kvitová smůlu že jí chytla ve 4. kole?? vedla ve 3. setu 3:0!a ona sama řekla že jí proste ruplo v hlave.A tima otazkama ti to Matej natřel.
Reagovat
smazaný uživatel
matěj se jen ztrapnil. Já sem před 4. kolem napsal že Kvitová prohraje, protože rameno není v pořádku a navíc Na Li má životní formu. A ten ubožák musel na mě ihned reagovat a žíkal že Na Li žádnou životní formu nemá a že hraje tužku. A co osud nechtěl Na Li vyhrála celý RG!!! vidíš to??
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň nelži, prosim tebe. Ukaž mi, kde přesně jsem říkal, že Na Li hraje "tužku"? Pro přimpomenutí:
http://www.tenisportal.cz/zpravy/kvitova-hrala-znovu-pod-prasky-s-ramenem-jde-na-vysetreni-8075

Žádný ani vzdáleně podobný výrok ode mně nenajdeš ani v jiném vláknu, tím jsem si 100 % jist. Takže si dej studenou sprchu, ty plácale.
Reagovat
smazaný uživatel
ta diskuze je ideální ukázka toho jak jste se ztrapnili. schválně si ji přečti celou. Objektivně musíš uznat že to já mluvil pravdu zatímco vy jsste byli mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
tak Kim určitě nemá onlíbenej povrch travu tak ta vypadne podle mě i tak.Tak Masha v roce 2009 na French Open taky nebyla rozehrana a kam až došla.
Reagovat
smazaný uživatel
já píšu o wiliamskách ty troubo
Reagovat
smazaný uživatel
ale psal si že sou nerozehraný a ja ti teda odpovídal že když jsou nerozehraný tak i tak mužou dojít daleko....!
Reagovat
smazaný uživatel
i to se může stát, ale nedělejme z nich favoritky....
Reagovat
gocii
tak aji sem to Na Li přál ale škoda že nevypadla v prvnim kole s bárou to byla její největší překážka
Reagovat
smazaný uživatel
I když vyhrala FO a ted bude určo pasovana na favoritku ve Wimbledonu řekl bych že na v Londýně skončí brzo. Ale na Wimbledon se těšim,a docela i na Serenu jestli to teda stihnout se vratit(chce to pořadnýho vlka aby hnal tu smečku tak od 5. místa do 15 místa blíž ke Karolíně). Jinak ješte gratuju Li Na:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Wiliamsky i kdyby hráli tak nebudou rozehraný a vypadnou v prvních kolech s nějakým outsiderem. Stejně jako Clisters.
Reagovat
smazaný uživatel
*hrály
Reagovat
firestarter
Na Li je jediná čínská, která mi nevadí a proto to pro mě bylo finále bez nervů. Škoda, že to nedošlo do třetí sady, mohlo bejt drama. Každopádně to byl zajímavej turnaj a už se nemůžu dočkat zejtřka. Dopoledne si půjdu zahrát na antuku a odpoledne hurá do kauče fandit Rogerovi!
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych že Na Li se zbouřila proti režimu,a žadný prachy neodevzdáva atd. co musí zbilý čínský sportovci.
Reagovat
Jestrab
máš pravdu, beru zpět, může si nechat 92% výdělků :-)
Reagovat
Jestrab
donedávna musely odevzdávat 60%, nyní se to už změnilo :-)
Reagovat
Jestrab
Obrosvká gratulace, jen škoda pro ni, že musí 60% vyhraných peněz odevzdat státu
Reagovat
Jestrab
oprava: může si nechat 92% výdělku, sry
Reagovat
smazaný uživatel
Takže kdyby jí Petra porazila, FO by vyhrála ona? :)
Reagovat
smazaný uživatel
a když sem tu psal po 3. kole RG že Na Li má životní formu a že poraněnou Kvitovou porazí tak sem tu byl doslova označen za blbce. Tak ted si udělajte obrázek kdo tenisu rozumí zdá ja a nebo ten trouba Matěj, jenž není ani schopen přiznat že sem měl pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
:-D :-D :-D lopata opet nezklamal!! Zivotni formu pred turnajem opravdu nemela!! Nezapomen ze ty fandis proti ceskym tenistum porad!! Neni tezke se jednou trefit!!
Reagovat
smazaný uživatel
Vycházíš stále ze zmatené definice "životní forma". Stejnou formu měla letos a loni na AO, akorát měla bohužel tu smůlu, že tehdy v SF a F narazila na Serenu, resp. Kim. Schiavone těmto dvoum hráčkám herně nesahá ani po kotníky.

A celkově jsi totální šašek, protože nikdy nemůžeš opodstatněně dospět k závěru, že někdo má "životní formu" na základě jednoho zápasu, který ještě hrála s Cristeou, jež v tom zápase hrála dost špatně.

Takže se buď vzpamatuj a začni psát něco smysluplnýho, anebo mlč.
Reagovat
firestarter
Gratuluju ti, měl jsi pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nehledě na to, že ani proti Petře nehrála v "životní formě" + sama Petra o zápase tvrdila, že jí zranění nijak nelimitovalo.
Reagovat
smazaný uživatel
zbabělče. neumíš uznat porážku. Jestli podle tebe není životní forma to, že vyhraje RG tak to už je fakt úlet. myslím si že Na Li už nikdy žádný grandslam nevyhraje. Leda, že by tu životní forma udržela ještě na Wimbledon, ale tomu moc nevěřím.
Reagovat
smazaný uživatel
Odpověz na tyto otázky:

1/ Mohl jsi opodstatněně dospět k závěru, že Na Li má "životní formu" na základě zápasu 3. kola s Cristeou (nebo na základě zápasu s Petrou či Azarenkou)? Má odpověď: nikoliv.

2/ Hrála Na Li podobně kvalitně na GS turnaji již v minulosti? Má odpověď: ano, přinejmenším na AO 2010 a 2011, kde ale byla poražena soupeřkami kalibru Kim Clijsters či Sereny Williams, které byly v rozhodujících chvílích o chlup lepší.

3/ Co je životní forma? Má odpověď: pokud najednou člověk začne hrát podstatně kvalitnějš, než v minulosti hrál (dejme tomu Berdych RG až Wimbledon 2010).

Souhrnem řečeno: prohráváš zhruba 0:3 na argumenty.

A vítězství na RG není samo o sobě žádným argumentem; vezmi si takovou Kim Clijsters: má snad taky po svém comebacku "životní formu", a proto vyhrála tři grandslamy, zatímco v předchozí kariéře jen jeden? Samozřejmě nikoliv. Předtím hrála lépe, ale měla daleko silnější konkurenci.
Reagovat
Jose
vypadá to, že žiješ z negativní energie, kterou od druhých schytáváš, že se ti tak nějak masochisticky líbí, když do tebe ostatní šijou. i já musím konstatovat, že jsi naprostej zoufalec, ať už tě to potěší (což předpokládám), nebo ne. a proboha, nesrovnávej se s Matějem, to je jako říkat, že slabomyslnej chovanec z jedličkárny je lepší jadernej fyzik než jadernej fyzik. určitě jste hodný kluci, všechno, ale slabá mysl je halt limit, kterej nepřekonáš.
Reagovat
smazaný uživatel
jste šašci. Poznal sem že Na Li má životní formu!! Kvitová prostě měla smůlu, že ji chytla už ve 4. kole. Málokdo na světě rozumí tenisu tak jako já. Matěj mlže jen tiše závidět. Vsadím se, že pro něj byla velký šok prohra Djokoviča co?? xD
Reagovat
smazaný uživatel
Matej!!!!!!!!!! Zase chytrák!!! Pozoruji že te tady mají všichni v lásce :-))) No chlapče jsi šílený.....spíše....magor!!! Možná bude lepší když někdy zavřeš hubu a vůbec nebudeš používat tenhle diskuzní portál!!!! Už se nemůžu dočkat co za hovna budeš psát zítra!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, toto slovo se sice obvykle v mém výrazovém rejstříku nenachází, ale tentokrát není vyhnutí: "já to vzdávám". :-) Jsi Lopato natolik beznadějně zabedněnej, že je to opravdu ztráta času.

Docela rád bych tě někdy potkal face-to-face, abych si ověřil, zda jsi i normálně takový pablb, jakým se zdáš být zde.
Reagovat
smazaný uživatel
dokud se nenaučíš prohrávat, tak nikdy nic nevyhraješ!
Reagovat
smazaný uživatel
No comment. kdo umí číst, obrázek si o tvé úrovni udělá sám. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na mě se nevymlouvej!!! To TY by jsi se měl zamyslet sam nad sebou!!! Většina co tu píše má o tobě luxusní obrázek.....bože kolik máš roků že mas takový pohled na sport!! Snad tě nepotkám na jiných diskuzí.....viz. fotbal, nhl atd...
Reagovat
smazaný uživatel
Možná tak většina fanatických Fed fans. Ale to je stejně irelevantní a nehodlám o tom tady zahajovat diskusi.

Bylo mi ctí, od ppříště na tebe nebude reagovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Lopato, ty jsi někdy uznal prohru? Neřekl bych...
Reagovat
smazaný uživatel
Malá rada pro Tebe pane....zkus Ty sám nereagovat!! Bude to lepší pro nás pro všechny!!
Reagovat
smazaný uživatel
každopádně by neměl reagovat. protože akorát sám sebe ztrapní.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne. Jak by mohl? Lopata přece nikdy neprohrává.
Reagovat
smazaný uživatel
ano souhlasím přesně s danym a lopatou.....Li Na má životní formu a ty si mateji absolutní ubožák......chcípni....nedokážeš si přiznat že tentokrát měl prostě lopata pravdu,protože si mysliš že si nejchytřejší na světě a pravdu máš jenom ty....cajzle č.u.r.á.c.k.e.j!!!
Reagovat
smazaný uživatel
:-) :-) :-) :-) :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Slovy klasika: zdá se, že "jelita si tu dala sraz". :-)
Reagovat
smazaný uživatel
strč si ty svý argumenty někam.....chtěl bych vidět hrát tebe proti někomu (z milionu) který furt kritizuješ.......měl bys nasráno v kalhotách a za 10 minut by bylo hotovo...co ty náš anštajne?
Reagovat
smazaný uživatel
Já na to jen to, že je pozoruhodné, že čím je člověk hloupější, tím podrážděněji reaguje na argumenty druhého, které poněkud přesahují jeho rozumové schopnosti. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
no právě to jenom pořád ty si začínáš jen ty na všechny podrážděně reaguješ a pak se ...světe div sesypou
na tvou hlavu plnou pilin všemožný urážky....
Reagovat
smazaný uživatel
Podrážděně reaguji hlavně na nechutné a stupidní cancy -- toho typu. jakého ses dopustil ty např. 20. 5. na adresu Kláry Zakopalové:

"je to absolutní kráva...furt na kurtu fňuká.....může si za to sama...poslední dobou hraje jako kamenná socha."

http://www.tenisportal.cz/zpravy/zakopalova-neudrzela-jediny-servis-a-v-bruselu-konci-8001

V těchto a podobných tvých glosách se nade vší pochybnost ukázaly Tvé pochybné charakterové a jiné rysy.
Reagovat
smazaný uživatel
Hej chytráku!!!! Zavři už hubu a najdi si jiný web pro své hovna!!!
Reagovat
smazaný uživatel
:-))))) Chlapci, ste svetovííí :-))))

Páči sa mi keď niekto použije argument, a druhý začne : "Ty K..., Ty J.... :-D

Máte jeden dar, šírite smiech, takže Vám ďakujem :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zaslouženě...ta holka na sobě maká, jak málo která hráčka. Doufejme, že se k ní bude blížit i Petra.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist