Auckland: Kohlschreiber dostal lehčího soupeře a nezaváhal

12. 1. 2010, 08:59
Aktuality 1
ATP AUCKLAND - Už v prvním kole měl narazit na Nalbandiana. Argentinský tenista se ale zranil a Kohlschreiber tak do turnaje v Aucklandu vstoupil duelem s jedním z poražených kvalifikantů. A uspěl, byť minulý týden propadl a připsal si hned pět porážek. Suverénně si dnes na Novém Zélandu vedl Juan Monaco.
Philipp Kohlschreiber

Vstup do sezony Philipp Kohlschreiber ideální nemá. Na Hopman Cupu se mu vůbec nedařilo, ze tří zápasů uhrál pouze jeden set s Andrejevem. Po boku Lisické předváděl matné výkony i v deblu a Němci z Perthu především vinou Kohlschreibera odjeli bez zisku jediného bodu.

Dobré vyhlídky neměl ani před zahájením turnaje v Aucklandu. Německého tenistu měl čekat David Nalbandian, ale Argentinec se kvůli svalovému zranění odhlásil a nahradil ho Španěl Cervantes-Huegun. Ten neprošel kvalifikací a tak na Kohlschreibera čekal přijatelný soupeř.

Roli favorita Kohlschreiber zvládl a vyhrál 6-2 6-3. "Očekával jsem náročná utkání a byl trochu nervózní. Nebylo to ode mě stoprocentní, ale odehrál jsem dobrý zápas," uvedl šestadvacetiletý Němec, který si v Aucklandu připsal osmou výhru v řadě. Předloni totiž získal titul a loni po postupu do čtvrtfinále odstoupil.

Suverénní výkon předvedl Juan Monaco, který za hodinu a tři minuty smetl krajana Horacia Zeballose 6-3 6-0. Ve druhé sadě po svém servisu ztratil jen dva fiftýny.

"Během přípravy - zhruba 30 dní - jsem se zaměřil na servis. A jsem za to moc rád, protože dnes jsem podával opravdu dobře," pochvaloval si Monaco.

Nyní Argentince čeká Američan John Isner, který otočil duel se Španělem Guillerme Garciou-Lopezem. "Chci se omluvit za první set, protože jsme oba předváděli hodně špatný tenis. V druhém setu se to zlomilo a pak už jsem se cítil o něco lépe," neměl Isner příliš dobrý pocit ze svého výkonu, který podpořil 11 esy.

Sedmý nasazený Monaco se na zápas o postup do čtvrtfinále těší, ale zároveň ví, že to bude těžký test. "Isner je velmi náročný soupeř, protože se proti němu těžko dostáváte do rytmu. Jeho servis je famózní."

Do druhého kola postoupila také bývalá světová čtyřka Sebastian Grosjean. Francouz, jenž v minulých sezonách laboroval se zraněními, zdolal ve třech setech Němce Floriana Mayera a připsal si s ním třetí výhru ve třetím vzájemném utkání. Poprvé na sebe narazili před šesti lety ve Wimbledonu, kde oba tehdy dosáhli svých nejlepších výsledků.

Grosjean bude o první čtvrtfinále po dvou letech hrát s šestým nasazeným Melzerem z Rakouska. Také s ním zatím ještě neprohrál.

Senzační prohrou vstoupil do nové sezony nejlepší mužský deblový pár posledních let Bob a Mike Bryanovi. Američané na úvod turnaje podlehli nizozemsko-argentinskému duu Wassen/Zeballos 6-4 4-6 6-10.

Cesta za prvním triumfem v tomto roce se tak uvolnila Dlouhému s Paesem, kteří jsou v Aucklandu druhou nasazenou dvojicí a úvodní duel zvládli. Česko-americké duo Levinský/Parrott porazili 7-5 6-4 a o semifinále si zahrají proti Brunstromovi s Rojerem.

- ATP 250 AUCKLAND (Nový Zéland, tv. povrch, 355.500 dolarů) -
pondělní výsledky (11. 01. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Kohlschreiber (5-Něm.) - Cervantes-Huegun (Šp.) 6-2 6-3
Monaco (7-Arg.) - Zeballos (Arg.) 6-3 6-0
Montaňés (8-Šp.) - Lemke (Austr.) 6-1 7-5
Lammer (Švýc.) - Evans (Brit.) 1-6 6-2 6-4
Isner (USA) - Garcia-Lopez (Šp.) 4-6 7-6(3) 6-2
Greul (Něm.) - Lorenzi (It.) 6-3 6-3
Gicquel (Fr.) - O. Rochus (Belg.) 6-3 6-2
Grosjean (Fr.) - Mayer (Něm.) 6-3 3-6 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Dlouhý/Paes (2-ČR/Ind.) - Levinský/Parrott (ČR/USA) 7-5 6-4
Granollers/Robredo (3-Šp.) - Damm/Polášek (ČR/SR) 2-6 6-1 10-3
Wassen/Zeballos (Niz./Arg.) - Bryan/Bryan (1-USA) 4-6 6-4 10-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ale stejně teď dostane pěknej kotlík od Belůčiho, tak co???:-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist