Auger-Aliassime si v Rotterdamu zahraje o finále. Monfils vyhrál posedmé v řadě

14. 2. 2020, 20:47
Aktuality 0
ATP ROTTERDAM - Kanaďan Felix Auger-Aliassime si v hale v Rotterdamu poradil se Slovincem Aljažem Bedenem a postoupil do semifinále. V kanadského mladíka čeká Španěl Pablo Carreño, jenž přežil dva mečboly proti Italu Janniku Sinnerovi. Už sedm zápasů a čtrnáct setů v řadě neprohrál Gaël Monfils.
Felix Auger-Aliassime (© AFP)

Felix Auger-Aliassime si v Rotterdamu poradil s Němcem Janem-Lennardem Struffem, bulharským finalistou z roku 2017 Grigorem Dimitrovem a dnes i s přemožitelem nasazené dvojky Stefanose Tsitsipase Slovincem Aljažem Bedenem.

Osmnáctiletý Kanaďan od stavu 4-4 získal pět gamů v řadě a vedl 6-4 a 3-0. Cestu za postupem si ale ještě zkomplikoval. Za stavu 5-5 odvracel brejkbol a v tie-breaku setbol, obě situace však ustál, zvítězil 6-4 7-6 a poprvé od loňského června vyhrál tři zápasy po sobě.

Ve svém celkově sedmém semifinále bude Auger-Aliassime bojovat o třetí finále a první na tvrdém povrchu. Loni v Riu de Janeiro, v Lyonu ani ve Stuttgartu v nich neuspěl a navíc neuhrál ani set. V Nizozemsku tak pomýšlí na premiérový triumf. 

Od něj ho dělí ještě dva soupeři. Tím semifinálovým bude rovněž nenasazený Pablo Carreño, který v Rotterdamu zvládl už tři třísetové zápasy. Po zdolání Francouze Mannarina a krajana Bautisty si osmadvacetiletý Španěl poradil i s Jannikem Sinnerem, kterému dokonce utekl ze dvou mečbolů.

Carreño nejprve v téměř tříhodinové bitvě nevyužil na returnu tři mečboly v řadě a následně v tie-breaku byl sám dvakrát jeden míček od porážky. Nakonec přeci jen osmnáctiletého Itala, jenž si v předchozím kole proti Goffinovi připsal první skalp hráče Top 10, zlomil a zvítězil 7-5 3-6 7-6.

Do semifinále Carreño postoupil poprvé v sezoně, bojovat bude o osmé finále v kariéře.



Už sedm zápasů a čtrnáct setů v řadě vyhrál Gaël Monfils. Francouz, který minulý týden triumfoval v Montpellier, si dnes poradil 7-6 6-2 s Britem Danem Evansem a už jen dvě výhry ho dělí od toho, aby poprvé obhájil titul a zároveň vyhrál dva turnaje během jedné sezony.

V semifinále se třiatřicetiletý Monfils utká se Srbem Filipem Krajinovičem (h2h 2-0), kterého ve stejné fázi turnaje porazil před týdnem v Montpellier. 

Sedmadvacetiletý Krajinovič ve večerním čtvrtfinále porazil 7-6 6-4 Rusa Andreje Rubljova, který v 15. letošním zápase utrpěl teprve druhou porážku.

• ATP 500 ROTTERDAM •
Nizozemsko, tv. povrch / hala, dolarů
páteční výsledky (14. 02. 2020)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Monfils (3-Fr.) - Evans (Brit.) 7-6(5) 6-2
Krajinovič (Srb.) - Rubljov (7-Rus.) 7-6(2) 6-4
Carreňo (Šp.) - Sinner (It.) 7-5 3-6 7-6(6)
Auger-Aliassime (Kan.) - Bedene (Slovin.) 6-4 7-6(6)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist