Australanky mají novou kapitánku. V BJK Cupu je povede vítězka US Open Stosurová

12. 12. 2023, 05:00
Aktuality 1
Vítězka US Open z roku 2011 a někdejší světová čtyřka Samantha Stosurová se stala novou kapitánkou australský tenistek v Poháru Billie Jean Kingové. Nahradila Alicii Molikovou, jež funkci vykonávala od roku 2013 a s týmem slavila finálové účasti v roce 2019 a vloni. Dvaačtyřicetiletá Moliková se rozhodla po této sezoně kapitánskou roli předat.
Profily hráčů
Samantha Stosurová (© BJKC)

Devětatřicetiletá Stosurová letos při Australian Open ukončila hráčskou kariéru. Během ní rodačka z Brisbane získala vedle singlového triumfu ve Flushing Meadows také sedm grandslamových titulů ve čtyřhrách, v deblu triumfovala dvakrát i na Turnaji mistryň a vedla světový žebříček.

V Billie Jean King Cupu odehrála 34 zápasů a byla součástí sestavy při finálových porážkách s Francií v roce 2019 a se Švýcarskem o tři roky později. Austrálie je se sedmi tituly třetí nejúspěšnější zemí v soutěži zvané dříve Fed Cup po USA (18) a Česku (11). Naposledy ale australské tenistky zvítězily už v roce 1974.

"Mám roky herních zkušeností a také vím, jaké to je, když jdete na kurt hrát za Austrálii. Vím, jaké to je, když na to jdete poprvé. Dokud se do té situace člověk nedostane, nedokáže vysvětlit, co znamená hrát v Billie Jean King Cupu ve srovnání s normálním turnajem. Z vlastní kariéry z toho můžu čerpat," řekla Stosurová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
aligo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist