Australští tenisté jsou prvními čtvrtfinalisty domácího ATP Cupu

5. 1. 2020, 23:04
Aktuality 32
ATP CUP - Australští tenisté vyhráli i druhý zápas na ATP Cupu, který se hraje v jejich zemi, a jsou prvním postupujícím týmem do čtvrtfinále. Po pátečním vítězství 3-0 nad Německem porazil domácí výběr v Brisbane stejným poměrem také Kanadu. Kvůli bolestem zad přitom Australanům chyběl Nick Kyrgios.
Alex de Minaur (© AFP)

Kyrgiose na dvorci nahradil John Millman a po vítězství ve dvou setech nad Felixem Augerem-Aliassimem získal první bod. "Bylo to na poslední chvíli, ale naštěstí jsme hráli v Brisbane, kde to dobře znám a věděl jsem, že budu mít skvělou podporu v hledišti," řekl Millman, jenž se právě v Brisbane před 30 lety narodil.

O australské výhře rozhodl Alex de Minaur, jenž zdolal Denise Shapovalova, a domácí hráči uspěli i v závěrečné čtyřhře. Kanaďanům oplatili loňské vyřazení ve čtvrtfinále Davisova poháru. Před posledním úterním kolem s Řeckem už mají Australané jistotu, že se budou stěhovat do Sydney na vyřazovací fázi.

Podruhé v premiérovém ročníku ATP Cupu uspěli rovněž ruští a bulharští tenisté. Daniil Medveděv se dopustil pouhých dvou nevynucených chyb při výhře 6-3 6-1 nad Johnem Isnerem, nezaváhal ani Karen Chačanov. V deblu ale neuspěli a účast ve čtvrtfinále tak jistou zatím nemají. Američané naopak utrpěli ve skupině D v Perthu druhou porážku.

Bulhaři zdolali Moldavsko 2-1 a vedou pořadí "céčka" v Sydney. V neděli se stejným poměrem radovali také Němci, Britové a Italové. Do play off lze postoupit i z druhého místa.

• ATP CUP •
Austrálie, tv. povrch, 15.000.000 dolarů
nedělní výsledky (5. 1. 2020)
Skupina F (Brisbane)
Austrálie - Kanada 3-0
Millman - Auger-Aliassime 6-4 6-2
de Minaur - Shapovalov 6-7(6) 6-4 6-2
Guccione/Peers - Auger-Aliassime/Shamasdin 3-6 7-6(3) 10-8
Německo - Řecko 2-1
Struff - Pervolarakis 6-4 6-1
A. Zverev - S. Tsitsipas 1-6 4-6
Krawietz/Mies - Pervolarakis/S. Tsitsipas 3-6 6-3 17-15
Skupina D (Perth)
Itálie - Norsko 2-1
Travaglia - Durasovic 6-1 6-1
Fognini - Ruud 2-6 2-6
Bolelli/Fognini - Durasovic/Ruud 6-3 7-6(3)
Rusko - USA 2-1
Chačanov - Fritz 3-6 7-5 6-1
Medveděv - Isner 6-3 6-1
Chačanov/Medveděv - Krajicek/Ram 3-6 4-6
Skupina C (Sydney)
Bulharsko - Moldavsko 2-1
Kuzmanov - Cozbinov 6-1 7-5
Dimitrov - Albot 6-2 6-3
Dimitrov/Lazarov - Albot/Cozbinov 4-6 6-7(4)
Belgie - Velká Británie 1-2
Darcis - Norrie 6-2 6-4
Goffin - Evans 4-6 4-6
Gille/Vliegen - J. Murray/Salisbury 3-6 6-7(7)
Pořadí skupin
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

32
Přidat komentář
Marduch
Djoko zatím dobře, single, double.. oproti loňsku hra zatím ofenzivnější.. logická reakce na výkony young guns i Rafy, snad mu to vydrží..
Reagovat
Patik
trošku ma znepokojil ten medical timeout..dúfam že to nieje nič vážne..inak mi príde v skvelej forme..
Reagovat
Nola
nemal najlahsich superov, nie jednoducha skupina, ten debl bol fantasticky, atmosfera neskutocna, napatie sa dalo krajat a ako na potvoru Gyros v hladisku :D asi im priniesol stastie :D Troska skvely, Novak ma prekvapil celkom slusnou hrou na sieti a obaja velmi slusne returnovali
Reagovat
Kozoroh
Zápas s Gaelem jsem neviděl, ale na Gaela Djoker umí vždy zahrát, nynější H2H je 16-0. Kevin vzdorovat dost, ale Novak je mistr TB, dokonce se vyhoupl na 2. místo v historické tabulce ATP za Fedexe v procentuální úspěšnosti zisku TB!
Reagovat
SpacialRecognition
je hulvát.

https://preview.redd.it/klz55s9e3y841.jpg?width=960&crop=smart&auto=webp&s=33af10894c2baab1ceb1f84a47a94818fef6c8ca
Reagovat
Krisboy
Nejen hulvát.
Reagovat
smazaný uživatel
Démon to kosí rad za radom. To je tuším ten, ktorý nikdy nič nedokáže, lebo nemá víťazný úder, podla miestneho odborníka začínajúceho na K...

(Aj vás napadol prvý Kocot?)..:)
Reagovat
smazaný uživatel
De Minaur 2018 bilance 7:2 do začátku AO
De Minaur 2019 bilance 7:1 do začátku AO

De Minaur 2020 zatím 2:0

Hraje dobře doma v Austrálii, jako každý rok.

Je to týmová soutěž, nahypovaný mladý kluk s totálním ego boostem, klikujicí Kyrgios v boxu, prakticky se o nic nehraje, exhibice, micky mouse turnaj.

Až to ukáže na GS, tak budiž. Viděl jsem oba zápasy, je to lepší, zdá se mi, že trošku i přibral, lepší servis, nicméně hlavní přednost je pořád obrana, je to grinder, čas ukáže.

Píšu za toho Kocota, nevím koho myslíš, je Vás tu mraky.
Reagovat
Patik
Démon vydrie dve trojsetové trojhodinové bitky s hráčmi ktorí nemajú formu..ale to nevadí on to kosí rad radom..a potom si s ním Nadal utrie zadok bez straty servisu na Australskej pôde a Démona nikde. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje dobře, o tom žádná.

Ale mě spíše zajímá, jak by ty zápasy dopadly, kdyby nehrál před stovkami domácích fanoušků, na domácím kurtu a v boxu by nebyl nahecovaný celý tým.

Soudě podle herního projevu De Minaura je asi 90% úspěchů zapříčiněno tou atmosférou + bídnou formou soupeřů. Zverev udělal 11x DF a pustil stav 4:3 na servisu v druhém setu, Shapovalov je totéž v bledě modrém a pustil vedení 4:2 ve druhém.

Ale jo, Démon to kosí.
Reagovat
Ereinion
"prakticky se o nic nehraje, exhibice, micky mouse turnaj"

No, tohle není Laver Cup :D Kromě toho, že hráči hrají za svou zemi, tak můžou získat až 750 bodů do žebříčku, takže skoro na úrovni Masters.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, body zajímají nejvíce Djokoviče, který honí Nadala.

Je to týmová soutěž, zábava. Španělsko je jasný favorit, není o čem. na ATP Cupu jde o složení týmů, můžeš se snažit jak chceš, ale když je tvůj kolega dřevo, tak neuděláš bohužel nic.
Reagovat
Marduch
Dávat rovnítko mezi týmovou soutěž a zábavu je kravina. Takový Djoker vždy za Srbsko na place nechá duši. Rafa podobně. To vidí každý kromě tebe:)
Reagovat
smazaný uživatel
To já nerozporuju.

Akorát Nadal má za sebou Bautistu, Bustu, Lopeze. Nole má Lajoviče. Srdíčko stačilo včera, ale příště nemusí.

ATP Cup je nevyrovnaná soutěž stejně, jako DC.
Reagovat
turista
Lajovič jde s výkony pomalu ale jistě nahoru. Krajinovič v Madridu v DC vyhrával jeden zápas za druhým a Viktor Troicki si tady v deblu spravil chuť za nezdar v Madridu. Takže Djoki nemá špatné parťáky.
Reagovat
Kozoroh
Tys nezaregistroval loňskou Atlantu, kde de Minaur neztratil během celého turnaje servis a získal titul? Nebo v Basileji došel až do finále, kde ho zastavil až Fed? Když připočítáme titul z jednoho čínského turnaje, který taky vyhrál, tak tyto de Minaurovy skutky vyvracejí tvé tvrzení o "podle herního projevu De Minaura je asi 90% úspěchů zapříčiněno tou atmosférou + bídnou formou soupeřů"!
Reagovat
smazaný uživatel
Jaká kategorie je přesně Atlanta, nebo Basilej?

Jak je na tom na Masters, nebo GS. Aha, a jsme doma :)

Démon je talent, nikdo o tom nepochybuje, ale zatím je to hráč turnajů kategorie ATP250 a při troše štěstí ATP500. Na více se musí ještě snažit. Na Tsitsipase má ještě rok věku náskok, pokud předvede letos to, co on ve 20ti, tak ho začnu brát vážně.

Do té doby je to pro mě grinder béčkových turnajů.
Reagovat
Kozoroh
Vzpomeň si, kde byl v jeho věku Medveděv nebo Thiem...
Reagovat
smazaný uživatel
Má za dva zápasy ATP Cupu 24x DF, což je přesně 1 set ze čtyř odehraných.
Reagovat
Vlk-v-trave
No...stale stejny problem jak v prvnim zapase...potize na servu. V prvnim setu Novak se nemohl najit, krom toho vubec neposlouchal Mustera, ktery z toho byl pomalu na prasky. Po tom kanaru mu uz nic jineho ani nezbylo, vic se tlacil do kurtu, vic riskoval a netlacil se do delsich vymen. No, ono od druheho setu uz v nekterych vymenach klidne mohl zustat, tam zacal Kvido kupit chyby.

Problem je, ze na hardu jedna slaba chvilka v setu na servu muze byt fatalni v porovnani s cihlou, kde se to nejak i ztrati. Zatim v teto sezone na servisu Pella proste mimo...a da se rict, ze se nam asi chytne opet az na Golden Swingu :)))...tedy doufam.
Nezvladnuty zapas, Diego pod tlakem proti Thiemovi...

Tymovky jsou urcite zajimave v tom, ze nebyt Mustera, tak vidime asi uplne jiny zapas a ten Novak prohuci ve dvou setech. Novak jak se nechal vic vest Musterem, opravdu zacal hrat dobre.

No, nevadi...z te Australske snury to vypada, ze Kvido poleti asi rychle zpet do Argentiny. Kde je sice take horko, ale ne az tak. Na tom servu mu nejak divne planda prava noha...tak nejak vubec to ma daleko k tomu, na cem zapracoval posledni dva roky.
Jen doufat, ze to je trebas tim horkem:)

Pochvalit muzu Kvida dnes tak max. za tech par peknych lobu...takze nejaka ta vlastovka nadeje na tuto sezonu tam je:D)
Reagovat
smazaný uživatel
Australane to doma letos vyhraji. Maji nejvyrovnanejsi tym, kapitana, kteremu hraci veri, a hlavne publikum.
Reagovat
FulnekUltras
po Madridu logické - takže ať na pořadatelství urychleně kandiduje Moskva - a "nezávislí" pohlaváři snad ATP a DC konečně bez okolků sloučí v jedinou soutěž o mistra světa v týmovém tenisu mužů
Reagovat
Krisboy
Kyrgiosovy záda moc vyrovnané nejsou.
Reagovat
turista
Domácí prostředí je důležité a protinožci jsou momentálně dobří.
Reagovat
Patik
podľa mňa nemajú nič..majú len Kyrgiosa ktorý by to odchodil keby v Austrálii nehorelo..a De Minaur je len namotivovaný mravec ktorého skúsený hráč zašlapí.. Mlynman tiež len do počtu..celý tento turnaj je len o tom ako sa ráno zobudí Djokovič,Nadal alebo nejaké to najlepšie duo zo štvorhry.
Reagovat
smazaný uživatel
Těžko říct. Nejlepší dva týmy jsou Australie a Španělsko. V potenciálním souboji je nutné, aby Australani porazili Bautistu a to bude mít těžké Kyrgios i De Minaur.

No a pak musí doufat ve štěstí u čtyřhry.
Reagovat
ttopi
Jestli vyhraj Španělé po Davis Cupu hned i ATP Cup, tak to Forehanda utvrdí v tom, že Nadao je GOAT :-)
Reagovat
Patik
Tímová súťaž rozhodne o tom kto je najlepší singlista všetkých čias ? ...:)
Reagovat
ttopi
Jistě že ne. Proto píšu pro Forehanda.
Reagovat
Marduch
Nerozhodne..ale svym zpusobem muze byt jednou z indicii..
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně pro tohle mě nikdy DC a teď ATP Cup nějak extra nebere. Brutálně záleží na složení týmů, které nelze ovlivnit.

Chudák Tsitsipas se může po-srat, ale s tím borcem někde z 455. místa žebříčku moc nevykouzlí.
Reagovat
Patik
Asi tak.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist