Až ve třetím kole Halepová hladce zvítězila. Serena prohrála s Keninovou

1. 6. 2019, 12:46
Aktuality 2
FRENCH OPEN - Simona Halepová na cestě za obhajobou svého jediného grandslamového titulu překonala třetí ze sedmi překážek a poprvé se přitom příliš nenadřela. Ukrajinku Lesju Curenkovou smetla za necelou hodinu hry, když vyhrála všech osm gamů na returnu. Ze hry venku je překvapivě Serena Williamsová, kterou vyřadila její krajanka Sofia Keninová.
Simona Halepová (© j48tennis.net)

Bývalá světová jednička Simona Halepová loni na French Open poprvé vyhrála grandslamový turnaj a letos na pařížské antuce nastupuje poprvé jako obhájkyně grandslamového titulu. Tři kola už má úspěšně za sebou, ale zatímco proti Australance Tomljanovicové a Polce Linetteové musela do tří setů, dnes si s Ukrajinkou Lesjou Curenkovou poradila za 55 minut hry snadno 6-2 6-1. 

Sedmadvacetiletá Rumunka sice přišla třikrát o podání, ale soupeřce nedovolila udržet si servis ani jednou. Když využila všech sedm brejkbolů, vedla 6-2 a 5-0. Zápas dopodávat nedokázala, ale vzápětí při svém třetím mečbolu duel ukončila a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 8-0.

"Dnes se mi konečně podařilo dostat se ke svému tenisu a udržet vysokou úroveň hry od začátku do konce," komentovala Halepová.



Roland Garros je pro Halepovou nejoblíbenějším grandslamem. Nejenže ho loni vyhrála, za posledních pět let byla třikrát ve finále. Letos do něj vede cesta ještě přes tři soupeřky, tou osmifinálovou bude polská teenagerka Iga Šwiateková.

Ta se do osmifinále dostala hned při svém debutu na Roland Garros a teprve druhém startu na grandslamu. Dnes den po oslavě 18. narozenin sice utrpěla kanára od Moniky Puigové, ale dokázala se z něj oklepat a zvítězit 0-6 6-3 6-3.

Serena po pěti letech nepostoupila do osmifinále
Už ve třetím kole dohrála bývalá světová jednička Američanka Serena Williamsová. Vítězku 23 grandslamů ve dvouhře vyřadila dvacetiletá krajanka Sofia Keninová, která trojnásobnou šampionku pařížského turnaje porazila 6-2 7-5.

Tak brzy opustila Williamsová některý z turnajů velké čtyřky poprvé po pěti letech. V roce 2014 vypadla ve Wimbledonu rovněž ve třetím kole, předtím se loučila už ve druhém s Roland Garros.

Porážkou přišla sedmatřicetiletá americká hvězda o možnost vyrovnat 24. grandslamovým titulem rekord Australanky Margaret Courtové.

Williamsová před Roland Garros odehrála na antuce jediný zápas. V Římě se představila po dvouměsíční pauze a uspěla v prvním kole. K dalšímu utkání proti sestře Venus už nenastoupila kvůli potížím s kolenem. Po zdravotních problémech byla Williamsová ráda, že vůbec v Paříži mohla hrát. "Jsem ráda, že jsem přijela. Miluji tohle město a tenhle turnaj. Opravdu jsem tady chtěla být," řekla.



V duelu s Keninovou udělala turnajová desítka 34 nevynucených chyb, zatímco 35. hráčka světa jen polovinu. Williamsová ocenila výkon o 17 let mladší soupeřky. "Hrála doslova neuvěřitelně. Prostě tam dneska přišla a hrála skvěle," uvedla na adresu Keninové, která si zahraje osmifinále grandslamu poprvé.

Do druhého týdne v Paříži prošla i teprve sedmnáctiletá Američanka Amanda Anisimovová po vítězství nad Rumunkou Irinou-Camelií Beguovou. S Markétou Vondroušovou a Polkou Šwiatekovou jsou v osmifinále Roland Garros tři teenagerky, což se stalo naposledy v roce 2008. Anisimovová je dokonce nejmladší osmifinalistkou za posledních 21 let.

• FRENCH OPEN 2019 •
Francie / Paříž, antuka, 42.661.000 eur
sobotní výsledky žen (01. 06. 2019)
• Dvouhra žen - 3. kolo •
Siniaková (ČR) - Ósakaová (1-Jap.) 6-4 6-2
Halepová (3-Rum.) - Curenková (27-Ukr.) 6-2 6-1
Bartyová (8-Austr.) - Petkovicová (Něm.) 6-3 6-1
Keninová (USA) - S. Williamsová (10-USA) 6-2 7-5
Keysová (14-USA) - Blinkovová (Rus.) 6-3 6-7(5) 6-4
Šwiateková (Pol.) - Puigová (Portor.) 0-6 6-3 6-3
Bolsovová (Šp.) - Alexandrovová (Rus.) 6-2 7-5
Anisimovová (USA) - Beguová (Rum.) 7-6(6) 6-4
• Čtyřhra žen - 2. kolo •
L. Kičenoková/Ostapenková (Ukr./Lot.) - Vondroušová/Rybáriková (ČR/SR) bez boje
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
dadaft
druhý set už na půl plynu a stačilo to na vyhrání.
Iga už si trochu zvykla na razanci Puig, takovou tu razanci, kterou potkáš až ve světové špičce, ne na ITF........... navíc ji to aspoň trochu začalo chodit, uvidíme,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
dadaft
Curenková byla limitovaná, to je prostě fakt.

strašně si přeju, ať v příštím kole vyzve Simonu Iga Swiatek, to by pro mě jeden z nejočekávanějších zápasů turnaje, Iga zatím na rozdíl od Simony hraje fakt brutálně, obě dosavadní soupeřky naprosto rozdrtila, neměly co hrát ani žádný způsob, jak nedostat nakládačku jako vůz, dneska to bude velký test před Simonou.............. s Puig by to mohla být fantastická přestřelka, pro Igu dobré, že se hraje na menším dvorci, i tak to bude pro její psychiku pořádný nápor, na ty největší kurty ještě není zvyklá................
jestli postoupí, už se mu ovšem nevyhne.
opravdu jsem na tenhle zápas zvědav.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist