Azarenková a Radwaňská vyhrály přímé souboje o semifinále

26. 10. 2012, 23:29
Aktuality 32
TURNAJ MISTRYŇ - Turnaj mistryň zná kompletní složení semifinálových dvojic. Suverénní Serenu Williamsovou a Marii Šarapovovou doplnily světová jednička Viktoria Azarenková a Polka Agnieszka Radwaňská.
Agnieszka Radwaňská

Agnieszka Radwaňská v úvodním zápase Turnaje mistryň porazila Petru Kvitovou a ve středu sahala proti Šarapovové po postupu. Favorizovanou Rusku ale nedorazila a tak se dnes v přímém souboji o semifinále utkala se Sarou Erraniovou. Debutující Italkou, jež prohrála se Šarapovovou, ale porazila Stosurovou a vrátila se zpět do hry o druhé místo ve skupině.

Erraniová byla blízko překvapivému vítězství, zápas ale do vítězného konce nedotáhla. Sice vedla 7-6 a 5-4, v závěru druhé sady ale prohrála 12 fiftýnů v řadě, celkem desetkrát v utkání neudržela podání a Polka po martónské bitvě zvítězila 6-7 7-5 6-4.

Zápas trval 3 hodiny a 29 minut a zapsal se do historie jako nejdelší na Turnaji mistryň. Tenistky o 5 minut překonaly dosavadní maratonský duel finálového podniku sezony z roku 2007 mezi Šarapovovou a Belgičankou Justine Heninovou.

Polská tenistka se v sobotním semifinále utká se Serenou Williamsovou.

Také v Čevené skupině se dnes o druhé postupujíí rozhodovalo v přímém souboji. Loňská finalistka Viktoria Azarenková se duelem s Na Li protrápila, a přestože zahrála výrazně méně vítězných úderů než soupeřka, vybojovala vítězství 7-6 6-3. Číňanka tak na Turnaji mistryň zůstala stejně jako vloni před branami semifinále.

Azazrenková, jež si postupem do semifinále zajistila zakončení sezony na postu světové jedničky, se o finále utká s Marií Šarapovovou.

- TURNAJ MISTRYŇ 2012 -
(Istanbul / Turecko, tv. povrch / hala, 4.950.000 dolarů)
páteční výsledky (26. 10. 2012)

Bílá skupina:
Šarapovová (2-Rus.) - Stosurová (9-Austr.) 6-0 6-3
Radwaňská (4-Pol.) - Erraniová (7-It.) 6-7(6) 7-5 6-4

Konečná tabulka:
1. Šarapovová 3 3 0 6:1 3
2. Radwaňská 3 2 1 5:3 2
3. Erraniová 3 1 2 3:5 1
4. Kvitová 1 0 1 0:2 0
5. Stosurová 2 0 2 1:4 0

Červená skupina:
Azarenková (1-Běl.) - Li Na (8-Čína) 7-6(4) 6-3

Konečná tabulka:
1. S. Williamsová 3 3 0 6:0 3
2. Azarenková 3 2 1 4:3 2
3. Na Li 3 1 2 2:4 1
4. Kerberová 3 0 3 1:6 0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
Malda
No tak očekávané až téměř jisté se stalo skutečností(Serena postoupila). Jak odhadujete Viku a Mášenu?
Reagovat
Stan_Borowitz
Já vím, že je to otřepané téma, ale včera to obzvlášť vyniklo v soubojích o postup. Prostě když spolu hrají dvě tenistky, z nichž jedna vydává zvuky skutečně jen v případech extrémního vypětí, zatímco ta druhá permanentně řve jako pominutá, pak prostě podvědomě fandím té, která se chová sportovně a bezdůvodně neječí.
Reagovat
Malda
Je to tak! Vika řve i při drop shotu. Já tyhle zápasy standardně sleduji bez zvuku. Mám k tomu puštěnou hudbu.
Reagovat
dadaft
njn, síla je síla, to se nedá popřít.
přesto Radwanská donutí hrát Serenu věci, které se jen tak nevidí... ))
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, souhlas. A navíc Aga byla vážně hodně unavená. Ten formát turnaje je naprosto na hlavu. Takové těžké souboje, a on trvá jen šest dní. Nechápu fakt proč.
Reagovat
petrulinka
Psala jsem ti na vedlejší diskusi, jak se ptáš na to, jestli se bude hrát na fc čtyřhra, kdyby už bylo rozhodnuto. Vloni o tom mluvili a říkali, že je pravidlo, podle kterého se musí ve finále odehrát všechny zápasy. Takže pokud není od loňska nějaká změna, tak i v případě, že by už bylo rozhodnuto, čtyřhra proběhla.
Reagovat
petrulinka
oprava: "čtyřhra proběhne"
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsem rád, díky moc :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jste si jistí? Já mám pocit, že právě finále je jedinou výjimkou, kdy se naopak nemusí dohrávat všech pět zápasů..
Reagovat
smazaný uživatel
12:44 Po vlně kritiky se prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka rozhodl pozvat Martinu Navrátilovou na fedcupové a Pavla Složila na daviscupové finále, informuje portál idnes.cz. Zmiňované významné postavy historie českého tenisu původně vůbec neplánoval Kaderka pozvat, nakonec však nevydržel tlak médií a veřejnosti a povolil.

No konečně!!
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska je s Kaderkou celostránkový rozhovor v deníku Právo... :D
Reagovat
smazaný uživatel
To musim někde sehnat, chci vědět co tam kecá za kraviny :D

Chci aby přijeli oba, ale je to takový pozvání s příchutí hořkosti :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No chlubí se tam, jak je Český tenisový svaz za jeho vlády nejlepší tenisovou federací na světě atd. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Viděla jsem pořad na čt 4 s Kaderkou. Dva nabubřelý typičtí "funkcionáři", Ota se servilně ptal, div mu někam nevlezl a Kaderka se hezky chválil, jenže samochvála "smrdí"..sebestředný člověk, který se rád poslouchá, nevím, jakým právem si osobuje nepozvat lidi, který ve světě tenisu znamenají určitě víc, než Kaderka.
Ta jeho ukřivděnost - když ty mě tenkrát, tak já tobě ted...malost. Štěpánek to pochopil a chtěl to aspoň nějak napravit, naprosto správně, myslím, že samotní tenisté by raději měli v čele někoho, kdo si jen nehoní svoje ego.

I dobrý věci, který případně dělá pro český tenis, shánění sponzorů atd, se ve světle jeho arogance ztrácí.
Není to ani poprvé, ani naposled, co si on sám zve lidi, jako by mu český tenis patřil na věčné časy a nikdy jinak :-// :-((
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto přesně, Emičko. Ty besedy Otíka s Kaderkou jsou poměrně časté a co mám ohlasy, tak vypadají pořád stejně... Přesně tak, jak jsi napsala. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já tady celou dobu nadávám komentátorovi, že neumí počitat a ono se zatím nehraje na shodu. To jsou vynálezy tohle..
Reagovat
Basa
Počítat ještě umim:)
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem rád. :-) Btw. ta zrušená shoda/výhoda, to je nějaká novinka nebo mi něco uteklo a hrajou tak už déle?
Reagovat
Basa
Pravidlo no - ad, pravidlo, které platí už pěknou řádku let ve čtyřhře...v ČR se to zkoušelo i ve dvouhře před x-lety, byl jsem ve starších žákách, takže tak před 13ti lety, ale neujalo se to.
Reagovat
smazaný uživatel
No vida. Já čtyřhru zas tak moc nesleduju, ale mě jsem za to, že normálně se i ve čtyhře na shodu/výhodu hraje. No nic, zase jsem o něco chytřejší.
Reagovat
Jan
Měl jsem dojem, že na LOH i ve Wimbledonu se ve 4hře na shodu hrálo nebo se pletu ?
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám právě taky ten dojem, proto mě to tak mate.
Reagovat
Basa
Nehraje se tak na GS...jinak všude...NO-AD a STB ve třetím setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Na OH se na STB nehrálo, takže předpokládám, že ani na NO-AD.
Reagovat
Jan
Na LOH se STB hrál v mixu, ale už si nevzpomínám, jestli i na shodu nebo ne. Řekl bych, že tam shoda - advantage byla.
Reagovat
smazaný uživatel
Přes shodu se hraje ve čtyřhře na GS a myslím, že ještě na OH.
Reagovat
smazaný uživatel
Aga vs Serena - Serena, ale s otazníkem. Bude záležet na tom, jak jí půjde servis. Kdyby to šlo po většinu času přes druhý, dostane se Aga do zápasu, bude jí chytře mixovat údery a prohánět jí po kurtu. Viděli jsme to třeba ve druhém setu Wimbledonského finále.

Máša vs Vika - Vika, ale to jen z toho důvodu, že se obávám, jestli na ní nezačala mít Máša také nějaký blok. Jinak pokud by ho neměla a vlétla na ní s takovou taktikou jakou použila třeba v prvním setu na USO a vydržela v tom, měla by jí přehrát. Vika se samozřejmě nebude příliš hnát do útoku, bude strojově rozdělovat údery a čekat, že se Maruš vyhodí. Proto bude muset být Máša přesná, trpělivá a hlavně klidná.
Reagovat
smazaný uživatel
Za sebe musím říci, že se mi na tomto turnaji zatím nejvíce líbí Aga. I když byl její včerejší zápas třísetový, byla to opravdu lahůdka na to koukat. A její zápas S Mášou se mi také moc líbil.
A další, což mě vzhledem k ne až tak moc přesvědčivému asijskému turné (přestože byla v Pekingu ve finále), překvapuje, je Máša. Zdá se mi, že tady na turnaji jdou její výkony zápas od zápasu nahoru a včera hrála skvěle. Na turnaj přijela velmi dobře připravená. A ty své údery, i když jejich repertoár není z nejširších, předvádí na velmi slušné úrovni. Obě mě velmi příjemně překvapily a potěšily.

Naopak trochu lehkým zklamáním jsou pro mě Vika, od které jsem čekal, že při absolvování výborného Pekingu i halového turnaje v Linci, na tom bude s formou lépe. A tou druhou je Serena. Na turnaj přijela se zápasovým a tréninkovým mankem, a to se prostě projevilo.

To jsou ty postupové. Další velký palec nahoru má ode mě Sara. Čekal jsem, že bude chudák otloukánek, ale nebylo tomu tak. Přispěla tomu i rychlost povrchu, ale to na jejím výkonu nic neubírá. A vlastně i Angelika si zaslouží velkou pochvalu. I v jejích zápasech hrály úlohu nervy a někdy i únava. Jejich premiéra na turnaji byla pro mě více než důstojná.

Li Na - bylo by to vše jiné, kdyby se jí včera neklepala ruka. Výkon dobrý, ale ve chvíli, kdy o něco jde, selhává....

A Sam - ........:-((
Reagovat
smazaný uživatel
ta azarenka mě ale překvapila, od světové jedničky bych čekal jasnější výhru!
Reagovat
Jan
Ale dokázala vyhrát, to se taky počítá, stejne jako s Kerberovou. Li Na není žádné ořezávátko.
Reagovat
dadaft
JÁ MÁM TAKOVÉ TUŠENÍ JAKO VE sTUTTGARTU. TAM SE MI mÁŠA PO CELÝ TURNAJ LÍBILA VÍC NEŽ vIKA, A NAKOnec ji v přímém souboji porazila...
Reagovat
Stan_Borowitz
právě řekl, že zatím na TM ukázala, že je skutečně velká hráčka. Kdyby jí nebyla, tak už je na cestě domů.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist