Azarenková má osobní problémy, chce si vzít pauzu

28. 3. 2022, 08:54
Aktuality 11
Viktoria Azarenková uvedla, že kvůli problémům v osobním životě neměla na turnaji v Miami do nedělního utkání 2. kola s šestnáctiletou českou hráčkou Lindou Fruhvirtovou vůbec nastoupit. Bývalá světová jednička zápas za stavu 2-6 0-3 náhle skrečovala a odešla z kurtu. Nyní si chce od tenisu odpočinout.
Profily hráčů
Viktoria Azarenková

"Vůbec jsem dnes neměla chodit na kurt. Poslední týdny je můj osobní život extrémně stresující. Předchozí zápas mě stál hodně sil, ale chtěla jsem znovu hrát před skvělým publikem, které mi pomohlo k postupu. Chtěla jsem to zkusit, ale byla to chyba," řekla dvaatřicetiletá rodačka z Minsku.

Dvojnásobná vítězka Australian Open musí kvůli sankcím za ruskou invazi na Ukrajině, kterou Bělorusko podporuje, nastupovat pod neutrální vlajkou. Na březnovém turnaji v Indian Wells se po prohře s Kazaškou Jelenou Rybakinovou na kurtu Azarenková rozplakala. V minulosti rovněž čelila vleklému sporu s bývalým partnerem o péči o syna Lea.

"Vždycky se těším na nové výzvy a turnajový tlak, ale dnes toho bylo na mne příliš. Musím si z toho vzít ponaučení. Dám si pauzu a doufám, že se vrátím," řekla aktuálně 16. hráčka světového žebříčku po porážce s 16letou Lindou Fruhvirtovou.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Krisboy
Vem si pauzu aspoň dvacet let, ty hysterická nesportovní megero. Nikdy jsem tě neměl rád a jsi jeden z důvodů, proč už skoro nesleduju ženský tenis smile
Reagovat
peggy
Blahopřeji všem naší děvčatům k postupu,ale nelíbí se mne vyjadřování pani Sestini Hlavackove vůči tenistů z Ruska,Běloruska.Jsou to sportovci.Jeji dědeček celá léta pracoval jako obchodní zástupce v SSSR a ne zrovna za malé peníze.smile
Reagovat
Mony
Kde se vyjadřovala?
Reagovat
FulnekUltras
hlavně že se dá lehce domyslet jak smile
Reagovat
elsky
Stornovaná sázka mě zamrzela, ale myslím, že pro Lindu je to takhle lepší, než dlouhá pauza, kdyby Azarenka vůbec nenastoupila.
S touhle hrou není Linda bez šance ani proti Badose.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Myslím, že Pavla je momentálně jiný level než Aza, ale vůbec tim nesnižuji úroveň hry Lindy, která jakoby během půl roku ve všem vyspěla tak o 2 roky. Samozřejmě, že jí zde všechno sedlo, ale tak to je výsledek velmi dobré práce celého týmu/rodiny. A i když příště může vypadnout v prvním kole, zkušenosti s top hráčkami z Miami ji hodně posunou. Zahrát si v 16ti proti No5 a předtím proti bývalé No1 na WTA1000 na velkém stadionu je pro Lindu prostě super a taky si to zaslouženě užívá.smile smile
Reagovat
blixa
No mě překvapila, s jakou grácií Linda ustála těkotonážní palbu Azarenky v prvním setu, kdy ta doufala, že tu "holčičku" prostě umlátí a ony se jí ty granáty vracely zpátky tak, že z toho byla nešťastná smile. S Paolou to bude jinak, to nebude o hrubé síle ale to bude vysoká škola tenisu. Moc se na ten zápas těším.
Reagovat
elsky
Já mám výhodu, že jsem vůbec Lindu před Miami hrát neviděl. Tohle tady je dobrej level, na základní čáře prakticky nechybuje a jak píšeš, intenzita úderů je taky dobrá. Plus srovnaná psychika, předvídavost, hodně se mi líbilo, jak na síti vychytala přesunem na poslední chvíli ten tutovej prohoz..

Tak třeba to ještě vydrží, ale tentokrát na ni nevsadím smile
Reagovat
Marduch
Lindy bekhend je už teď hodně luxusní i na poměry seniorek WTA. Odolný jak zeď z aktivního postavení v obraně, agresivní do útoku, úhly, délka, umístění. Žádný div, že to včera Azarenka neustála:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dobře, že nastoupila a osobní problémy jsou v tomto případě asi jako ranní nevolnost, když se někomu nechtělo do školy...
Jak už tu uvedl tommr, její skóre nedohratých zápasů je možná rekordní a nejvyšší ze všech hraček. Takže buď má osobní problémy pořád nebo to nejsou osobní problémy a nechává sázet Lukašenka.
Potrestat by ji měli tak jako tak. Každopádně na okruhu mi chybět nebude.
Amazonka si z ní snad příklad brát nebude, jakkoli podle výsledků taky vypadá na osobní problémy.
Reagovat
SwissMaestro
Sama má život již nějakou dobu v troskách, ale na moralizování ohledně vakcín si čas tehdá našla. Čubička.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist