Azarenková odstartovala v Brisbane vítězně. Dál se protrápila i Kerberová

2. 1. 2013, 13:39
Aktuality 11
Ženské světové jedničce Viktorii Azarenková vyšel vstup do nové sezony. Běloruská tenistka dnes bez větších potíží zvládla duel s Němkou Lisickou, kterou porazila dvakrát 6-3, a postoupila do čtvrtfinále. v něm je i nasazená čtyřka Angelique Kerberová, jež měla namále v duelu s kvalifikantkou Puigovou.
Viktoria Azarenková

Viktorii Azarenkovou čekala v Brisbane na úvod soupeřka, kterou ve třech dosavadních duelech pokaždé porazila, a ani tentokrát Sabine Lisická na úřadující tenisovou královnu nevyzrála. Němka proti vítězce turnaje z roku 2009 vyrukovala s hrou na hranici rizika, která vedle vítězných úderů nutně přinášela i nevynucené chyby. Po nepřesném úvodu z obou stran si Azarenková jako první udržela podání a po zbytek úvodního setu už Lisickou při svém servisu k ničemu nepustila.

I v následující sadě Azarenková jako první prolomila soupeřce servis. Lisická se sice dvakrát dokázala vrátit do zápasu, vedení 5-3 už ale Běloruska nepustila. Odvrátila ještě dva brejkboly a po hodině a půl konečně proměnila svůj první mečbol.

"(Lisická) podává výborně, byla to velká výzva. Dneska taky neuvěřitelně returnovala, jsem ráda, že jsem prošla dál," řekla Azarenková na adresu soupeřky, která vedle 36 vítězných úderů vyrobila stejné množství nevynucených chyb.

Kerberová musela otáčet zápas
S mnohem většími obtížemi prošla dnes do čtvrtfinále světová pětka Angelique Kerberová. S talentovanou kvalifikantkou Monikou Puigovou začala nekoncentrovaně, ve snaze rychle zakončovat výměny se často dopouštěla chyb, a ty ji stály první set. Němka, která i vinou pěti dvojchyb ztratila v úvodním dějství čtyřikrát podání, ve druhém setu o něco zpřesnila hru a vynutila si rozhodující sadu.

Ani tehdy neměla Kerberová vyhráno. Devatenáctiletá Puigová favorizované soupeřce znovu hned sebrala servis a dostala se do vedení 4-1. V kritických chvílích se ale projevily větší zkušenosti čtvrté nasazené hráčky. Ta srovnala na 4-4, z nepříznivého stavu se dostala i v tie-breaku, v němž prohrávala už 0-4, a po dvou a půl hodinách se radovala z vítězství 3-6 6-4 a 7-6.

"Zatím jsem ji neznala, ale jsem si jistá, že má budoucnost, protože hraje tvrdě, hraje dlouhé míče a výborně se pohybuje," složila Puigové poklonu Kerberová. "Pro mě bylo rozhodně překvapením, jak hrála. Jsem si jistá, že brzy bude v Top 50," dodala.

Kuriózně postupuje turnajem v Brisbane Lesja Curenková, která v hlavní soutěži neměla vůbec hrát. Třiadvacetiletá Ukrajinka sice prohrála v kvalifikaci, ale po odstoupení Marie Šarapovové dostala další šanci, a dokonce šla rovnou do druhého kola. Nabídnutou příležitost postoupit podruhé v kariéře do čtvrtfinále podniku WTA Curenková nezahodila. V duelu s domácí Jarmilou Gajdošovou sice prohrála úvodní set hladce 1-6, po zbytek utkání už ale kralovala ona; v dalších dvou sadách si ani jednou neztratila podání a po výhře 1-6 6-1 6-4 si zahraje o semifinále.

"Je to zklamání, těšila jsem se, že budu hrát s Marií. To pravidlo je směšné. Lucky loser jde rovnou do druhého kola, to mi přijde trochu nefér," řekla po utkání Gajdošová, kterou může těšit alespoň to, že si v Brisbane připsala první výhru po více než půl roce. Svůj podíl na tom má i její nový kouč Antonio van Grichen. "Chce po mně, abych byla konzistentnější. Úderově nejsem špatná, v tom problém není. Snaží se, abych vydržela ve výměně déle, o což se snažím. Bohužel se mi to daří jen v půlce případů, v té druhé dávám body zadarmo. To je potom jedno, s kým hrajete," dodala Slovenka s australským pasem.

Výsledky - Brisbane - ženy (tvrdý povrch, dotace 1.000.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Azarenková (1-Běl.) - Lisická (Něm.) 6:3, 6:3, Kerberová (4-Něm.) - Puigová (Portor.) 3:6, 6:4, 7:6 (9:7), Stephensová (USA) - Arvidssonová (Švéd.) 6:3, 6:4, Curenková (Ukr.) - Gajdošová (Austr.) 1:6, 6:1, 6:4.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Grönefeldová/Peschkeová (4-Něm./ČR) - Amanmuradovová/Kingová (Uzb./USA) 6:1, 6:2, Hantuchová/Srebotniková (SR/Slovin.) - Pavljučenkovová/Šafářová (Rus./ČR) 6:2, 6:4.

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
I love you Vika
you are the best
Reagovat
freeteepek
V noci hrala Puigova svuj zivotni zapas a zaslouzila si vyhrat. bohuzel v tiebreaku se sama pripravila o mecbol velkou chybou pri voleji na siti. jinak ovsem ukazala vyborne nervy a statistiky ze zapasu ma lepsi, nez Kerberova! krome jediny: za zapas vyyhrala o 1 micek min' nez Nemka. pokud si udrzi vykonost, muze byt na konci roku hodne vysoko. to je ale problem vetsiny hracek. i tech nejlepsich.
Reagovat
smazaný uživatel
Připravila se o mečbol? Bohužel to bylo ještě horší, mečboly mohly být o něco dřív tři. Za stavu 5-3 to u sítě dvakrát po sobě flákla do rohu, kde se Angelika bezmocně potácela a kde v obou případech zůstala. Místo stavu 6-3 to bylo 5-4. Škoda, vracečka vyhrát neměla. To její odpinkávání a čekání na chybu útočně hrající soupeřky bylo až nechutný.
Reagovat
dadaft
co jsem viděl, tak ses dneska musela pěkně otáčet a bylo to jako proti hráčce ze sv. desítky.
bravo Monika Puig. skvělý výkon.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem nakonec viděl i část zápasu Viky. Hokej se totiž vyvíjel zle nedobře, prakticky na začátku 2. třetiny už bylo po zápase... Takže jsem si radši zapnul tenis. :) Viděl jsem ten zápas od stavu 6:3, 2:1. Musím říct, že Sabine hrála opravdu dobře a pro Viku to byl při prvním zápase v sezoně docela test. Přesto Vika potvrdila svoje kvality a věřím, že je bude potvrzovat i nadále. :) Až se Vika rozehraje, tak to v dalších zápasech může být ještě lepší... Myslím, že zlom přišel v osmém gemu 2. setu, když si Vika vzala zpátky brejk a vedla 5:3. Pak už ten zápas dopodávala, přestože měla Sabine dva brejkboly... Vika se dneska hodně hecovala a určitě jí to pomohlo. Sabine udělala během té přestávky opravdu velký kus práce a její hra dnes a na konci minulé sezony se vůbec nedá srovnat. U ní záleží hlavně na dvou věcech - zaprvé na zdraví a zadruhé na tom, jestli jí to tam padá. Sabine totiž hraje hodně na riziko a když jí to vychází, může být nebezpečnou soupeřkou pro každého. Dneska několikrát předvedla svůj tvrdý servis a taky hodně riskovala na returnu. Někdy z toho byly chyby, ale když to tam spadlo, tak s tím Vika nemohla moc dělat... Jsem rád, že Vika ten zápas zvládla, protože opravdu nebyl jednoduchý.

K ostatním zápasům: Lesia Tsurenko názorně ukázala, jak se má využít pozice lucky losera. :) Angelique vyhrála velmi těsně nad mladou Portoričankou Puig. Ve čtvrtfinále bude hrát s Nasťou a upřímně řečeno, spíš bych tipoval Nasťu...

A teď už vzhůru na Hopman Cup! Anička po skvělém výkonu srovnala a rozhodne se v mixu... AJDE SRBIJA!!! :)
Reagovat
skott
Přesně tohle mě taky napadlo, Lesia by měla Mashe poslat minimálně bonboniéru:-) A další možná Danka..
Reagovat
smazaný uživatel
To teda jo. :) Mně se Lesia docela líbí. Mrzí mě, že Masha nemohla hrát, ale aspoň Lesia získá nějaké body, které se jí určitě budou hodit. Přál bych jí, aby se usadila minimálně v první stovce. :)
Reagovat
skott
Pro Lesii to jsou body k nezaplacení, vlastně si tím obhájila celý loňský výlet do Austrálie a to je pro ní vzhledem k tomu, že v Melbourne bude začínat příští týden v kvaldě obrovská úleva.
Právě na AO loni hrála s Dankou a šíleně ji trápila. Pamatuju si, jak si tehdy získala publikum na svojí stranu, přestože Daniela je v Melbourne jedna z nejoblíbenějších hráček. Očekávám, že to bude zas vyrovnané, i když s Gajdošovou to byl otřesný zápas, ale Lesii hra na returnu je přesně, co Daniela nemá ráda.
Reagovat
smazaný uživatel
Milánkové, opravdu chcete být tak moc světoví a současně i směšní? V originále i v češtině se píše Lesja Curenko. Myslící lidé nemají potřebu v české větě používat přiblblé anglické přepisy jmen psaných azbukou.
2. pád je tedy Lesju a ne Lesii.
Reagovat
dadaft
jako ty tipuje Anastázii i tiper Jastřab, i když jenom za bodík.
no, tak já teda tipuju Angie - jasně, ve dvou setech.
Reagovat
smazaný uživatel
Buď v klidu, já moc tipovat neumím. :D Vycházím hlavně z toho, že Angie vyhrála dvakrát na tři sety a teď bude mít papírově těžší soupeřku než ty předchozí... Angie a Nasťa spolu ještě nikdy nehrály, tak uvidíme.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist