Azarenková otočila zápas s Cornetovou, Šarapovová s Jie Zheng nezaváhala

1. 6. 2013, 17:42
Aktuality 7
Do bojů o postup do osmifinále Roland Garros dnes zasáhly mimo jiné i Viktoria Azarenková či obhájkyně titulu Maria Šarpovová. Světová trojka Viktoria Azarenková měla v dnešním zápase proti domácí Alizé Cornetové problémy. Nakonec ale vše ustála a ve třech setech vybojovala postup do osmifinále. Naproti tomu obhájkyně titulu Ruska Maria Šarapovová žádné komplikace v zápase proti Číňance Jie Zheng nepřipustila a bez ztráty setu postoupila do 4. kola
Victoria Azarenková

Běloruska Viktoria Azarenková dnes na centrálním kurtu Philippa Chatriera nastoupila k zápasu proti domácí Alizé Cornetové.

Zejména v úvodním setu Cornetová ukázala, že je schopná konkurovat i těm nejlepším, když na Azarenkovou zkoušela vše, co se dalo. Střídám úderů a trpělivou hrou dostávala Bělorusku pod tlak. Francouzka v prvním setu, jenž trval 55 minut, vzala bývalé světové jedničce celkem čtyřikrát podání a ujala se vedení 1-0 na sety.

"Nemyslím si, že jsem hrála zrovna to, co bych měla hrát. Nebyl to nejlepší výkon, zejména v úvodním setu jsem hodně chybovala a ona využila šancí a byla lepší v těch důležitých momentech," komentovala po zápase průběh úvodního setu Azarenková. "Důležité bylo nenechat se rozhodit a ve druhém setu začít hrát tím správným způsobem. Cítila jsem, že má hra jí seděla, byla pro ni moc pohodlná, nahrávala jsem jí a ona toho využívala," dodala.

Ve druhé sadě už ale třiadvacetiletá Běloruska žádné komplikace nepřipustila. Její výkon se zlepšil a agresivním pojetím hry nutila domácí hráčku k chybám a vynutila si tak třetí sadu. V ní pokračovala v nastaveném rytmu z druhého dějství a po 2 hodinách a 24 minutách Cornetovou dorazila. Bývalá světová jednička tak po výhře 4-6 6-3 6-1 postoupila už do osmifinále a stále tak živí šanci na vylepšení svého dosavadního maxima na tomto grandslamovém turnaji, kterým je čtvrtfinále z roku 2011.

"Ve druhém setu jsem to změnila a cítila jsem šance. Věděla jsem, že musím hrát agresivně. To je to, co mi většinou přináší body a na konci i vítězství."

"Myslím si, že jsem ho dneska zapomněla doma, nevím, co víc bych k tomu řekla," reagovala Azarenková na to, že za dobu zápasu celkem šestkrát ztratila podání. "Když ale můžu vyhrávat i s takovýmhle servisem, je to dost zvláštní."

Alizé Cornetová byla po zápase spokojená s výsledkem na turnaji, ale byla smutná z toho, že nedokázala dobře započatý zápas dotáhnou do vítězného konce. "Je jako stroj, hraje od prvního do poslední úderů pořád to samé. Byla to ona, kdo se v zápase zvedal a já jsem prostě upadala. Když jsem pak ve třetím cítila, že se lepším, bylo už to marné. Měla jsem udržet hru z prvního setu. Mám teď pocit, že když budu hrát svůj nejlepší tenis, můžu porazit kohokoliv. Dnes jsem hrála dobře se světovou trojkou. Mrzí mě prohra, ale i tak jsem moc ráda za to, co jsem tady na Roland Garros letos ukázala," uzavřela 27. hráčka světa.

V boji o vyrovnání dosavadního maxima bude Bělorusku čekat Italka Francesca Schiavoneová, jež ve třetím kole smetla domácí Marion Bartoliovou 6-2 6-1.

Šarapovová s Jie Zheng nezaváhala
Obhájkyně titulu Ruska Maria Šarapovová v dnešním utkání proti Číňance Jie Zheng nezaváhala. Světová dvojka vlétla do zápasu jako uragán a po 36 minutách vyhrála první sadu poměrem 6-1.

Ve druhém dějství už to ruská kráska neměla tak jednoduché. Číňanka se z rychlé ztráty první sady oklepala a dlouhou dobu se Šarapovovou držela krok. Třikrát v průběhu druhé sady vzala Číňanka Rusce servis a za stavu 5-4 dokonce servírovala na vítězství ve druhém setu. Této šance ale Zheng nevyužila a na další odpor se už nezmohla.

Ruská obhájkyně titulu zvítězila za hodinu a 45 minut hry poměrem 6-1 7-5 a postoupila do 4. kola, ve kterém se utká s Američankou Sloane Stephensovou, která dnes ve třech setech přehrála Novozélanďanku Marinu Erakovičovou.

- GRANDSLAM FRENCH OPEN 2013 ženy -
(Francie / Paříž, antuka, 21.017.000 eur)
sobotní výsledky (01. 06. 2013)
Dvouhra - 3. kolo:
Hamptonová (USA) - Kvitová (7-ČR) 6:1, 7:6 (9:7), Šarapovová (2-Rus.) - Čeng Ťie (Čína) 6:1, 7:5, Azarenková (3-Běl.) - Cornetová (31-Fr.) 4:6, 6:3, 6:1, Jankovičová (18-Srb.) - Stosurová (9-Austr.) 3:6, 6:3, 6:4, Kirilenková (12-Rus.) - Vögeleová (Švýc.) 7:6 (7:3), 7:5, Schiavoneová (It.) - Bartoliová (13-Fr.) 6:2, 6:1, Stephensová (17-USA) - Erakovicová (N. Zél.) 6:4, 6:7 (5:7), 6:3, Matteková-Sandsová (USA) - Ormaecheaová (Arg.) 4:6, 6:1, 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo:
Kuzněcovová/Pennettaová (Rus./It.) - Cibulková, Záhlavová-Strýcová (SR/ČR) 6:2, 6:3. 

Čtyřhra - 2. kolo:
Hlaváčková/Hradecká (2-ČR) - Cirsteaová/Moritaová (Rum./Jap.) 7:5, 1:6, 6:0, Pavljučenkovová/Šafářová (11-Rus./ČR) - Garciaová/M. Johanssonová (Fr.) 6:2, 6:4.

Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Hradecká/Čermák (ČR) - Bartyová/Bopanna (Austr./Indie) 6:4, 6:4.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mluví tam o té chybě rozhodčího a potřebě jestřábího oka i na antuce...
http://www.rolandgarros.com/en_FR/multimedia/2013-06-01/013f00c48ea800000c74.html
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíš, jestli by se někde dokázal sehnat přepis té tiskovky? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to nevím. Hledal jsem, ale nic jsem nenašel... Co vím, tak při AO bývají na stránkách turnaje přepisy tiskovek, ale na RG asi nic takového není. Občas bývají tiskovky přepsané i na stránkách Mashy, ale tam zatím taky nic...
Reagovat
smazaný uživatel
Tiskovky jsou přepsány tady. :) http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/interviews/index.html
Reagovat
smazaný uživatel
Je fakt, že nějaké přepisy tam jsou, ale je jich opravdu málo. Myslel jsem si, že se jedná jenom o videa... Tak uvidíme, třeba se tam náhodou objeví i přepis tiskovky Mashy. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vika a Masha dneska odehrály nelehké zápasy, ale nakonec to všechno dobře dopadlo. :)

Vika - Alizé: Vika to měla o něco těžší a musela absolvovat tři sety. Hrála proti domácí tenistce, která byla pořádně nažhavená. Řekl bych, že v 1. setu hrála Alizé svůj nejlepší tenis v životě. Od poloviny druhého setu jí už asi trochu začaly docházet síly a taky tam možná byly nějaké zdravotní problémy. Pořád se protahovala a měla tam jeden ošklivý pád... Vika hrála ve většině výměn dobře, ale hlavně v 1. setu se nedařilo na servisu, když získala pouze jeden gem z pěti. Začátek 2. setu byl ještě vyrovnaný, ale zhruba od té poloviny byla Vika lepší... Ve 3. setu si ještě Vika prohrála servis v úvodním gemu. Jak zkazila tu smeč proti brejkbolu, tak jsem si od plic pěkně ulevil. :D Alizé hrála opravdu kvalitní obranu, ale už asi nebyla v takové kondici jako na začátku zápasu. Vika potom získala šest gemů v řadě a mohla se radovat. Jsem za to moc rád. :) Příště nevyzpytatelná antukářka Francesca, to jsem zvědavý...
Reagovat
smazaný uživatel
Masha - Zheng: U Mashy to vypadalo na mnohem jednodušší zápas, když 1. set získala v pohodě za 36 minut. Ve druhém to ale byla těžká práce... Mashe se podobně jako Vice moc nedařilo na podání. Všechno se to odvíjelo už od začátku setu, kdy si Masha hned v úvodu prohrála servis. V pátém gemu dokonce přišel další brejk a Zheng vedla 4:1. Jak už jsem ale psal, Mashu dost výrazně poškodil rozhodčí. Předtím úspěšně odvrátila dva brejkboly a mohla odvrátit i třetí. Druhý servis jí spadl na lajnu, ale rozhodčí našel úplně špatnou stopu míčku. Usvědčila ho režie spuštěním jestřábího oka... Podle mě to byl dost zásadní moment, protože prohrávat 2:3 (se ztrátou jednoho brejku) nebo 1:4 (se ztrátou dvou brejků) je podstatný rozdíl. Nebýt tohoto verdiktu, dost možná by to Masha otočila dřív... Potom se jí ovšem povedlo vyrovnat na 4:4. Po sedmém gemu tam byla docela zajímavá situace, kdy Masha proměnila gembol podobným servisem jako při té mýlce rozhodčího a když si šla sednout na lavičku, tak mu ten moment ještě připomínala. :D Přesto se Zheng dostala blízko k zisku 2. setu, protože ukořistila brejk na 5:4 a podávala. Masha ovšem zase srovnala a nakonec i dovršila obrat na 7:5. :) Jsem rád, že se nešlo do tie-breaku, natož do 3. setu... Mashu čeká v osmifinále Sloane. Dneska jsem viděl krátký prostřih na její zápas proti Marině a zaujalo mě, že je oblečená jako světluška. :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist