Azarenková padla! Neporazitelnost ztratila v Miami s Bartoliovou

28. 3. 2012, 22:49
Aktuality 120
WTA MIAMI - Victoria Azarenková v sezoně 2012 po 26 vítězných zápasech v řadě našla první přemožitelku. Ve čtvrtfinále turnaje v Miami nestačila na Marion Bartoliovou, které podlehla 3-6 3-6. Francouzka se o postup do finále utká s Radwaňskou.
Marion Bartoliová a Victoria Azarenková

Victoria Azarenková letos zaznamenala druhý nejlepší vstup do sezony v historii tenisu žen. Ze 26 zápasů v řadě odešla jako vítězka a připsala si díky tomu 4 tituly včetně premiérového grandslamového z Australian Open a navíc se stala světovou jedničkou. Rekord Martiny Hingisové z roku 1997 však nepřekoná, od vyrovnání maxima ji dělilo ještě jedenáct výher. 

O fantastickou sérii Běloruska přišla ve čtvrtfinále turnaje WTA Mandatory v Miami, kde nestačila na Marion Bartoliovou. Té hodně pomohla také Dominika Cibulková, která v předchozím kole z Azarenkové vysála hodně sil. Slovenka vedla 6-1 a 4-0, byla pětkrát dva míčky od postupu, běloruská favoritka si ale nakonec po téměř třech hodinách neporazitelnost udržela. 

To už však neplatí po čtvrtfinálovém duelu s Bartoliovou. Azarenková prohrála úvodní čtyři gamy zápasu a set už zachránit nedokázala. Ve druhé sadě se ujala vedení 3-1, posledních pět her ale patřilo Francouzce, jež za rovných 100 minut vyhrála 6-4 6-3 a připsala si teprve třetí výhru v 11. vzájemném střetnutí. 

"Jsem jen člověk, žádná superžena. Ráda bych byla, ale nejsem," vzala porážku s humorem Azarenková, kterou nepodržel servis a dělala neobvyklé chyby od základní čáry. "Samozřejmě jsem zklamaná. Kdo by se tak po porážce necítil? Ale na to, co jsem dokázala v posledních pár měsících, můžu být opravdu hrdá," dodala dvaadvacetiletá rodačka z Minsku. 

Bartoliová získávala navrch i díky tomu, že se v některých výměnách pohybovala uvnitř kurtu před základní čarou. "Někdy jsem trefovala míče hodně brzy. Bylo to skoro jako ping pong," uvedla Francouzka.

Vyřazení Azarenkové uvítala hlavně Agnieszka Radwaňská, jež na vítězku poslední čtvrtfinále už netrpělivě čekala v semifinále. Polská tenistka totiž letos z 32 zápasů jen čtyřikrát prohrála a pokaždé právě s Azarenkovou. Titul slavila pouze v Dubaji, kde Azarenková kvůli zranění nehrála.

Radwaňská v Miami suverénně zvládla tři zápasy proti papírově slabším soupeřkám, z nichž dvě byly hráčkami až třetí světové stovky. Sokyně výkonnostní kategorie té nejvyšší však na polskou tenistku čekala ve čtvrtfinále. Radwaňská totiž čelila Venus Williamsové, kterou porazila pouze v prvním vzájemném souboj před šesti lety, v dalších pěti už uhrála jen jeden set.

Třiadvacetiletá Polka se ale bývalé světové jedničky nezalekla a dnes si s ní připsala druhé vítězství. S o osm let starší Američankou sice v prvním setu dvakrát ztratila podání, Williamsové se však na servisu dařilo mnohem hůř. Za celý zápas o něj přišla hned šestkrát, Radwaňská získala posledních šest gamů a zvítězila hladce 6-4 6-1. 

Venus, přemožitelka Petry Kvitové z druhého kola, hrála na prvním turnaji od loňského US Open, ze kterého odstoupila kvůli nemoci. Lékaři jí diagnostikovali Sjögrenův syndrom - poruchu autoimunitního systému - a zkušená Američanka si musela dát od tenisu několik měsíců pauzu.

Radwaňská, jež má letos na kontě již 28 výher - nejvíce ze všech tenistek, s Bartoliovou vyhrála všech 6 vzájemných zápasů. Set ztratila pouze v prvním měření sil před pěti lety v hale ve Stuttgartu, kde utrpěla kanára.  

České tenistky v Miami přišly o poslední želízko v ohni už i ve čtyřhře. Lucie Šafářová s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou skončily ve čtvrtfinále, v němž podlehly 1-6 6-7 čistě ruskému duu Kirilenková/Petrovová.

- WTA PREMIER MANDATORY MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
středeční výsledky (28. 03. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Bartoliová (7-Fr.) - Azarenková (1-Běl.) 6-3 6-3
A. Radwaňská (5-Pol.) - V. Williamsová (USA) 6-4 6-1

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Kirilenková/Petrovová (5-Rus.) - Pavljučenkovová/Šafářová (Rus./ČR) 6-1 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

120
Přidat komentář
smazaný uživatel
To byla zase hrůza, že tý Karolíně už není trapný co předvádí. Jestli tichoučká Maruška Miami vyhraje, bude před Madridem po odečtu loňských výsledků ztrácet na jedničku jen pár bodů. Azarenka obhajuje finále za 700 bodů, uječená jenom 140.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty už jsi vážně trapný. To si říkáš fanoušek? Kdes byl, když Caro vyhrála nad Serenou? Caro odehrála v Miami velmi dobrý turnaj a dnešní zápas byl pěkný z obou stran. Masha byla lepší, ale Caro hrála dobře. Třetí set se musel líbit snad každému, kdo má rád tenis. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Monty, já tu její vracenou plnou kopců a skoro kopců na střed kurtu ani moc pozorně nesleduju (jednu menší televizi mám nad PC stolem). Už dost dlouho je mi z takového tenisu a z neustálých proher s kdekým mdlo. Doba úspěchů, mnohem aktivnějšího přístupu a zápalu pro hru je dávno pryč.
Na mnohé hráčky tohle pořád stačí, ale nic podstatného s tím vyhrát nemůže. Žádná jistota není ani ta její Kodaň, pokud vyletí předčasně, překvapenej rozhodně nebudu.
Reagovat
smazaný uživatel
Takoví jako ty jsou "nejlepší". Fandí jenom tehdy, když se vyhrává...
Reagovat
tommr
byla celej zápas lepší a Wozniacká se 90 % času jen zoufale bránila. To jí ovšem jde docela dobře takže MS pořádně potrápila. Kdyby ale s tou svou pinkanou vyhrála tak by to byla neuvěřitelná nespravedlnost ...
Reagovat
pepin
Je zajímavé, že si Caro neuvědomuje, nebo nechce připustit, že s tím jejím pinkáním se na vršek těžko vrátí. A přitom, ne že by to neuměla jinak, dnes to párkrát předvedla a hned to vypadalo jinak. Ale má pravdu asi jedinej náš novinář, který se zůčastnuje všech GS a ten o ní napsal hezký článek, že je s ní těžké pořízení. A asi má pravdu.
Reagovat
tommr
jj Carolína je hrozně tvrdohlavá ... :)
Je třeba ale taky uznat, že na drtivou většinu hráček to její neúnavný a téměř bezchybný vracení bohatě stačí. Jedničkou už ale s touhle hrou snad nikdy nebude ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale že s tím "pinkáním" Caro porazila Serenu, co? :D Co se týče Jarocha, tak je to arogantní a neobjektivní blbec, to mi nikdo nevymluví. Proto taky dělá pro Sportblesk, že jo... Takového člověka já v žádném případě nebudu respektovat a může se zúčastňovat, čeho chce. Stačilo, abych si v loňském roce přečetl některé jeho trapné tweety na adresu Caroline. Z některých lidí v tenise je Jaroch totálně podělaný a do jiných naopak neustále rejpá... To už by rovnou mohl dělat "objektivního" novináře tommr, nic ve zlém. :D

Co se týká zápasu Mashy a Caro, hlavně ve 3. setu to byl krásný tenis. :) Ještě o tom napíšu... Jenom nechápu toho ňoumu Nouniho. Měl sice pravdu, ale není mi jasné, proč nepovolil Caroline challenge. Její reakci po zápase se vůbec nedivím. U tohoto rádoby rozhodčího se takové výroky pomalu stávají tradicí. David Nalbandian by mohl vyprávět...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Caro už neměla žádnou challenge, ne?
Reagovat
tommr
já se ale tím, že mám svoje oblíbenkyně ani netajím a nemám žádný ambice dělat "objektivní" novinářinu ...
Jinak s tím Nounim souhlas - ten závěr byl i jeho vinou zbytečně kontroverzní. Tentokrát měl ovšem na rozdíl od podobnýho případu s Nalbandianem pravdu a poškozená se proto mohla cítit i Maria, který bylo odepřeno eso ...
Reagovat
pepin
Ale Monty nečerti se, že porazila Serenu je pravda, ale to neznamená, že změnila styl, navíc jestli jsi četl vyjádření Sereny, tak hrála dle ní na 2O procent. Až Caro udělá nějakou šnůru, tak se o tom můýeme bavit. A souhlasím s Emou, neměla již co žádat. Pravidla jsou pravidla.
Reagovat
pepin
můžeme, pardon
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týká čelendží, je Caro blbá víc než dost. Kolikrát jsem už viděl, že to zkouší úplně zbytečně a nesmyslně! V necelé půlce setu ji občas zbývá jedna možnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Na 20% se nehraje, to i Serena musí vědět..přece neřekne, že hrála na 100% a stejně to nestačilo, tím by řekla, že Caro byla tak dobrá, že ani těch 100% nestačilo.
Takhle Serena naznačila, že nehrála naplno a má ještě rezervy, ale upřímně, to nikoho nezajímá, jestli se jí chce hrát a na kolik procent.
Já ji fandím, ale tak tohle mě u ní trochu zklamalo..prostě příště hrát a ne se šetřit? Na co?
Caro v tomhle zápase vyhrála zaslouženě.
Reagovat
pepin
Já s Tebou souhlasím, vyhrála zaslouženě, ale nedělám z toho co Tommr, že něco podstatného změnila, spíš se přikláním k tomu, že Serena nepodala asi to co si představovala.
Reagovat
smazaný uživatel
tommr: Pokud vím, eso by to nebylo. Caro ten míček vracela.

Ema: Tak teď jsi mi nasadila brouka do hlavy, Emičko. :) Jestli to tak opravdu je, tak se omlouvám... Ale proč by tedy Caro protestovala? Já myslím, že ještě nějaký challenge měla.

pepin: Promiň, ale Jarocha nesnáším... Proč pořád změna stylu? Caro viditelně zapracovala na servisu a returnu. Žádná hráčka nemění svůj styl od základů. Prostě někomu vyhovuje víc útočení a někomu víc bránění. Obojí je užitečné a ideální je to zkombinovat (viz Vika). Caro pořád patří mezi nejlepší tenistky na světě, tak proč by měla něco překopávat? A že hrála Serena na 20%, to není chyba Caroline. Já ten zápas neviděl, takže to nemůžu posoudit...
Reagovat
VlS
Chlapci klid. Caro hrála v některých fázích opravdu dobře. Hráli spolu dvě, který se jinde než na base line necejtí dobře. Bylo to SF velkýho turnaje, takže asi takový jelito zase není.

Monty, Caroline neporazila Serenu, tu zlikvidovala nějaká Serena, tak na ni zas tak strašně hrdej za ten zápas nebuď, ono není zač.

K Nounimu - měl pravdu, Caro by se měla konečně naučit pravidla. Ta říkají, že konečné rozhodnutí dělá umpire a tečka. Od Caro to byl normální, typickej nesportovní pokus, jak Mašu rozhodit, na to je ona mistr.
Reagovat
pepin
Prosím Tě, já jsem uvedl nějaký článek, toho pána co cituješ neznám a ani nemohu až tak posoudit, zda je to sto procent pravda. Ale víš co se říká, že na každém šprochu, pravdy trochu. K tomu, že musí něco na své hře změnit, psala sama Caro, pochopitelně, že ne vše, protože je tam kde je, to máš pravdu, ale sám musíš uznat, že když dnes začala hrát podstatně agresivněji, tak to byl zcela jiný tenis, a nevšiml jsem si toho jen já. Tohle mají na mysli fandové, kteří si přejí její návrat na vrchol.
Reagovat
pepin
s tou Serenou jsem zaměnil Tommra s Montym, tak se omlouvám
Reagovat
Fandina
Zápas měl být vlastně ukončen o výměnu dřív. Na mečbol umpire Nouni opravil čárového na dobrý míč a bylo to eso takže správně konec ne?
Reagovat
smazaný uživatel
VIS: Když Caro vyhraje, tak nehrála dobře, ale soupeřka hrála špatně. To už je tady taková klasika, na kterou jsem si zvykl. :D Masha se nezlobila na Caroline, Caro se nezlobila na Mashu. Jediný, kdo se na někoho zlobil, byla Caro na Nouniho. Ale myslím, že to mezi nimi bude při dalším setkání v pohodě. Prostě to bylo v zápalu boje a já ten pocit, který měla Caro, moc dobře znám... Nebylo to nic nesportovního a Masha je natolik zkušená hráčka, že by ji to stejně nerozhodilo.

pepin: Tebou zmiňovaný článek napsal právě pan Jaroch, proto o něm píšu... Odkaz na ten článek sem ale dávat nebudu, protože by se mi zvednul kufr. :D Já vidím, že se Caro snaží pracovat co nejlíp. Že je někdo lepší? O tom je přece sport...
Reagovat
kejv2
Monty, ta prvni veta, kterou jsi napsal VISovi je bohuzel vetsinou pravdiva. Nevypovida to ale jenom o Caroline, ale obecne o jakekoliv hracce, ktera hraje timhle obranarskym stylem bez trocha snahy zautocit. Problem je v tom, ze takova hracka vzdycky nutne uhraje jen to, co ji souperka dovoli, protoze vsechno proste nevybeha. Predstav si, ze by Caro stala na druhe strane kurtu misto Wickmayer (nebo i misto Sarapove) proti Petre na lonskem Wimbledonu. Jakou by asi mela sanci neco uhrat? Pokud souperka predvadi (temer) bezchybnou utocnou hru, tak obranarka, ktera jinak vrati skoro vsechny mice, ke kterym se dostane, proste musi zakonite pohoret, protoze k nekterym ani nezvladne dobehnout. Obranna hra ma podle me vetsi sanci na uspech u chlapu, protoze ti toho vybehaji vic, nez jak se pomerne zvysuje rychlost uderu (pomerne vuci zenskym).

Takze zkratka: Caroline s touto hrou muze obcas porazit nejakou dobrou souperku, muze vyhrat velky turnaj, dokonce mohla byt vic nez rok i svetovou jednickou. Je pravda, ze ve sportu (na rozdil od umeni) jsou vysledky dane vzdycky relativne vuci souperum. Proto treba neni uplne spravedlive porovnavat mezi sebou tenisty z ruznych er jen na zaklade vysledku (ne ze by to teda slo i nejak jinak). A proto, kdyz chceme porovnavat (napr. i zensky a muzsky tenis), musime se uchylit k subjektivnimu hodnoceni, stejne jako v umeni. Pro me osobne jsou Djokovic i Azarenka zaslouzene jednicky, protoze hrajou nejlepsi a zaroven dobry(!) tenis. Caroline mozna hrala relativne(!) nejlepsi tenis, ale o jeho kvalitach by se dalo (subjektivne) pochybovat.

Jeste k tomu umeni. Taky se poradaji souteze napr. ve hre na klavir. Protoze se ale hodnoti umelecky dojem (tj. absolutne), muzou se klast apriori pozadavky na drzitele jednotlivych cen. Obcas se pak stane, ze porota treba prvni cenu vubec neudeli, protoze si ji proste nikdo nezaslouzi. A ja si myslim, ze minimalne posledni dva roky si nezaslouzil byt zenskou svetovou tenisovou jednickou nikdo...
Reagovat
smazaný uživatel
Tvůj subjektivní pocit ti neberu, ale Caro byla jedničkou zaslouženě (jako každá jiná jednička) a víc nemám, co bych k tomu dodal. Já uznávám všechny tenistky, které patří mezi špičku a je mi úplně jedno, jakým stylem hrajou. To je asi podstatný rozdíl mezi mnou a tebou...
Reagovat
VlS
Tak Mašo, dokončíš to, nebo to nedokončíš?
Reagovat
VlS
Maša je teď strašně pasivní, pinká si a čeká na chybu.aby ji to nemrzelo
Reagovat
VlS
Zápas mě vcelku příjemně překvapil, i když to byly vlastně 4 zápasy.
1. 1. set do stavu 4:1, dominantní Maša a bezradná Caro
2. 1. set do konce, tragická Maša a Caro lepší míč od míče
3. 2. set s jasnou dominancí Maši a opět bezradnou Caro
4. nejvyrovnanější 3. set
Reagovat
tommr
podle mě měly všechny tři sety naprosto stejnej průběh - na začátku byla MS jasně lepší a šla do vedení o dva brejky. CW se ale nevzdala a tak dlouho jí to tam trpělivě vracela až MS znervozněla a začala kazit. Rozdíl byl jen v tom, že v prvním setu ten závěr MS vůbec nezvládla, zatímco ve druhým a ve třetím to ubojovala ....
Reagovat
VlS
Tak to jsem viděl zápas. V 1. setu si Maša od stavu 4:1 neškrtla a prohrála 5 her v řadě, z toho 3 na servisu . Ve druhým setu prohrála 1 hru na servisu a jednu nechala uhrát Caro - to je sakra rozdíl, nebo ne? Ve třetím si holky držely servis do stavu 2:2, pak byl brejk a jeho potvrzení a brejk na 5:2, kontra brejk na 5:3 a potvrzení na
5:4 a trochu drámko do výhry. ´_Uplně jinej průběh i úroveň hry.
Reagovat
pepin
Když se Caro snaží míček umístit, tak je to hned o něčem jiném. Ale siréna hraje hodně agresivně a pokud se nebude vyhazovat, tak to bude pro Caro hodně těžké.
Reagovat
Heather_Fedex
ale ve 2... opet 0:2 pro masu
Reagovat
tommr
ted už dokonce 3:0 - stejně jako v prvním setu. Příjde i tentokrát kolaps MS?
Reagovat
dadaft
škoda že Caro nechodí ty servy na střed kurtu. 3x to bylo o fousínek...
Reagovat
dadaft
come on Caroline !

zatím gooooooood. ))
Reagovat
Heather_Fedex
zatim 1:4. co je s caroline??
Reagovat
tommr
spíš bychom se měli zeptat co je s MS - ze 4:1 na 4:5 ...
Reagovat
Heather_Fedex
tak co se deje- zase nejake double faults nebo...
Reagovat
dadaft
šuby duby amerika texas
tos nečekala mášo
Reagovat
smazaný uživatel
Máše to přestalo chodit, vyhazuje jeden balon za druhým. Ale Caroline by semifinále po dlouhé době opět slušelo :)
Reagovat
tommr
neuvěřitelnej kolaps Sharapky - do stavu 4:1 hrála perfektně ale pak se úplně sesypala a Carolíně stačilo jen vracet míčky do kurtu na pohodlný vítězství v prvním setu ...
Reagovat
tommr
chtěl si asi napsat finále - semifinále se právě hraje ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, no jasně :D
Reagovat
dadaft
zdá se mi to nebo mají na Eurosportu přehozený pravý a levý kanál?
když je tenistka vpravo, zvuk jde z leva...
Reagovat
spaniel
Já si na ten její obouručný forhand snad nikdy nezvyknu. Měla by si pořídit tuto raketu http://www.youtube.com/watch?v=BzNr90XZ05A&feature=related
Reagovat
tommr
uváděný čísla znamenají bodovej náskok (+) nebo ztrátu (-) na Petru Kvitovou před dnešním SF v Miami:

1.Azarenka +1885,
2.Sharapova +585,
3.Kvitová,
4.Radwanska -935,
5.Stosur -1270,
6.Wozniacki -1375,
7.Bartoli -2075,
8.Li -2215,
9.Zvonareva -3200,
10.Serena Williams - 3265
...

Ve hře ještě pořád zůstávají 4 soupeřky Petry - vítězka může v Miami získat ještě 550 bodů, poražená finalistka 250 bodů. Nejnebezpečnější je pro Petru momentálně Radwanská, která by se v případě zisku titulu dotáhla už hodně blízko za Petru. Hodně se jí může přiblížit i Wozniacká. Nejméně nebezpečná je naopak pro Petru Bartoliová, který budu tudíž přát, aby v Miami získala titul ...
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za žebříček, už to vidím jasněji, a jsi hodný, že budeš přát Marion :-)
Reagovat
tommr
Marion bych asi přál v každým případě - je mi hodně sympatická a zasloužila by vyhrát už jen kvůli tomu, že dokázala porazit Azarenkovou. To, že její vítězství je výhodný i pro Petru je jen další důvod k tomu, abych jí držel palce ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě, náš vlastenecký počtář vždy fandí účelově tak, aby to pomohlo "našim". Fujtajbl!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi pochopil moji ironii ? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, byla to reakce na tommříka. Většinu textů na diskusích jen přelítnu, moc nad tím nepřemýšlím. Jinak čím je příspěvek delší, tím je větší pravděpodobnost toho, že to číst ani nebudu. Na tohle by měl myslet např. čtenář monty.
Reagovat
gerd
Když čtu některé články tak musím uznat,že dotyční tenisu rozumí!Akorát bych potřeboval jestli by své názory nemohli dávat před zápasy!! Proč?Protože sem tam tenis sázím a tipy od "Tipérů"které vycházejí na této stránce se mi zdají "pofiderní".Teda od všech ne,"Milas" celkem jo.Ale berte to jako postesk sem tam zoufalého sázkaře!
Reagovat
VlS
Tipy od tipérů na této stránce nemají doporučení pro sázkaře a jsou ovlivněny osobními preferencemi a fandovstvím jednotlivých tipérů. Pro spolehlivější předpovědi lze doporučit návrat v čase o cca 2000 let a návštěvu Apolónova chrámu. :-)
Reagovat
dadaft
))
Reagovat
smazaný uživatel
Nedá se nic dělat, jednou to přijít muselo. Zápas jsem neviděl, ale Marion hrála asi opravdu skvěle. Vika to napsala na twitter a zraněná by být neměla. Všechno je v pohodě, akorát prostě neměla svůj den... Ale stejně jsem na Viku pyšný! :) Mít 26 vítězných zápasů v řadě je krásné a myslím, že se to v dohledné době jen tak někomu nepovede.

Takže teď už je jasné, že ve finále budu mít komu fandit a zároveň nebudu nestranný. :D Samozřejmě doufám, že vítězka turnaje vzejde z dvojice Masha - Caro. Nebude to ale jednoduché, protože Aga i Marion jsou ve formě. No uvidíme... Dneska se těším na semifinále dvou blonďatých krásek. :)

A když už Fandina nakousla tu módu, tak sem musím dát jeden odkaz... Aspoň občas napíšou v tom Sportblesku něco hezkého. :D
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/120098/krasa-z-miami-tenistky-okouzlily-divaky-puvabem-i-novymi-modely.html
Reagovat
dadaft
tak kohopak máme v SF?
Marion Bartoli - výhra nad Azarenkovou ji samozřejmě dává křídla a nálepka hlavní kandidátky na titul ji asi nemine
Aga Radwanska - to, že jí nestojí v cestě Vika, je pro ni bezpochyby úleva. nikdo jiný ji letos nedokázal porazit. byla by blázen, kdyby nemyslela na titul.
Caroline Wozniacki - dokázala porazit Serenu. byla by blázen, kdyby nemyslela na titul.
Maria Sharapova - letos dvě finále dvou obrovských turnajů, Azarenka z cesty. byla by blázen, kdyby nemyslela na titul.
...
bude to nádherně zapeklité a labužnické.
tipnu F - Bartoli/Sharapova
W - Bartoli
))
Reagovat
VlS
No, dneska se už do rána asi dívat nevydržím, ale pojďme na to:
1. Maša - Caro - bude záležet na tom, jestli Maša zaktivizuje své síly. Hlad po titulu už musí mít asi slušnej, výhled finále bez Viky je cítit šancí na tři míle. Tak snad by mohla. Caro ani se Serenou nehrála nic výrazně zlepšeného a pokud Maša odehraje dobrej zápas a nenastřílí 15 DF a 40 UE, tak by asi vyhrát měla, Caro neběhá tak dobře jako před rokem. Fandit nebudu žádné, je mi jedno, která vyhraje.

Aga - Marion - těžko tipovat. Marion ještě Agu nikdy neporazila a s výjimkou prvního zápasu to bylo vždy po dvou setech a poměrně hladce, celkové skóre 0:6, průměrně se potkaly jednou za rok.
To nasvědčuje tomu, že hra Agy Marion výrazně nesedí a má s ní nějaký problém. Tipnu si, že vyhraje Aga, fandit budu Marion.
Reagovat
dadaft
s tou Caro bych to neviděl tak zle - já tam těch zlepšení proti ještě nedávné době viděl víc. nejsou moc vidět, ale jsou. na servisu proti Sereně zahrála nečekaně třikrát nebo čtyřikrát kvalitní kick servis, se kterým si Williams nevěděla rady, párkrát stála metr v kurtu a rozdělovala pravou, levou...
dala několik es v důležité chvíli...
nenápadně a v malých dávkách se její hra stává flexibilnější a méně zranitelná, bych řekl.
když to vezmu kolem a kolem, finále Wozniacká - Radwanská mně přijde stejně pravděpodobné, jako mnou tipované Bartoli - Sharapova, a ani jiná kombinace by mě nepřekvapila.
bude to setsakra zajímavé...
Reagovat
VlS
Podle mě ani jeden ze zápasů jasnou favoritku nemá a výsledek bude hodně závislý na momentální pohodě, vlastním vývoji zápasu a podobně.
Ke Caro - otázkou je, jestli Maša Caro nechá stát na středu kurtu a rozdělovat míče. Pokud ano, tak ji Caro uštve honěním ze strany na stranu. Tipnul bych si, že jí Maša bude zaměstnávat FH a bude jí nutit posílat míče zpět do FH Marie. Pokud se jí to podaří, tak jí umlátí. Bude taky otázka, jak bude fungovat Marii servis. Nečekám moc super podívanou.

V tom druhém zápasu si myslím, že to bude především souboj nervů. Obě toho hodně uběhají, jsou schopné málo kazit a hrát dlouho. Pro Agu mluví její kraťasy a spolehlivější servis, pro Marion podstatně lepší první servis a vůle výměny zakončovat, s tím má Aga někdy problém a místo zakončení si jen tak pinkne. Jsem na to hodně zvědavej. Myslím, že to může být hezkej zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych si přála finále s Marion a je mi celkem jedno, kdo bude stát proti ní, jako vítězku si stejně přeju Marion.
Ona je taková nenápadná, nemyslím na kurtu, tam je nepřehlédnutelná, ale svým chováním a vystupováním mimo kurt, nikdo ji předem ani netipuje, že by mohla vyhrát, a přitom ona má fakt páru, když zabere a je hezky čitelná ve tváři, všechny emoce, když se raduje, i když se nedaří, všechno si tam člověk přečte, mám ji ráda čím dál víc, snad se jí bude dál dařit.
Nic proti Montyho "holkám", ale ona je takový protipol a přitom ji to vůbec podle mě nijak nesnižuje, řekla bych, že naopak..je jiná, svá :-)
Reagovat
smazaný uživatel
videl jsem jen prvni set a ve druhem do stavu kdy ji Aza breaknula a jak vidim prisel jsem o hodne:((
jeji samo-povzbuzovani - ty zatle pesti, nekdy i 2x-3x mezi vymenama.. to je proste paraada:), nakonec jsem ji i mirne podporil penezma.. predzapasovy kurz 5.76... neslo odolat.. ale fakt jen posimral.. moje skoda:(
Reagovat
duhove_hovinko
Tak Marion mám víc a víc v oblibě. Je to bojovnice, srdcařka. A to se cení :-)
Reagovat
Heather_Fedex
tak se jasne ukazalo, jaka je marion bojovnice a narozdil od cibule i odolna psychicky. nevim, jestli mela vika nejake zdravotni potize. jestli tomu tak bylo tak poklona, ze to neskrecla. na finale tipuji: bartoli vs wozniacki
Reagovat
VlS
Nesrovnával bych ten zápas s Cibulkou. V tomhle zápasu Vika hrála většinou hůř než s Cibulkou a v druhém setu na konci (cca poslední tři hry) vysloveně odpadla. Poslední gem - to už byla úplně mimo a prakticky se nezmohla na odpor. Kdyby stejně zahrála proti Dominice za stavu 2:5 nebo 4:5, tak jsme dneska plkali o zápasu Marion - Cibulka.
Reagovat
smazaný uživatel
Marion Marion Marion !!!!!!
Reagovat
dadaft
haleluja
Reagovat
VlS
Haleluja , na to má copyright Pes pro Juliji :-)
Reagovat
dadaft
aha, to jsem nevěděl. halelujahhhhhhhhhhhh
Reagovat
smazaný uživatel
To vymyslela Sojka! :-)
Reagovat
freeteepek
si Vika udělala něco s kolenem? To fakt bylo z její strany utrpení v tom závěru. Měla v očích slzy chovala se dost divně...Mám-li být upřímný, tak na Marion jsem před zápasem vsadil a je to moje první vyhraná sázka po dlouhý době.Kurz 4,25 byl nesmyslně vysokej.Taky jsem si znova připomněl, jak zvláštní tenis Marion hraje a jak přitom dokáže být efektivní, i proti sv.1.
Reagovat
Fandina
šikulka a pěkná hra
Reagovat
VlS
A je to tam - výborně. Pěknej tenis, poslední 3 gamy byly utrpení mladé Viky.
Reagovat
VlS
Tak dobrý ráno všem.
Reagovat
Fandina
nápodobně ...... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Brou...
Reagovat
Fandina
nepolevuj a go go go
Reagovat
VlS
bojim bojim
Reagovat
Fandina
Vika jí teď ale honí ...
Reagovat
VlS
brejky jsou zpátky, pojď Marion
Reagovat
VlS
Vika ji honí strašně, jsem zvědavej, jestli neodpadne fyzicky
Reagovat
smazaný uživatel
Rebreak zpátky, tak snad ji to dostane do tempa :)
Reagovat
Fandina
Marion pojď pojď pojď ale těžké to bude pro diváka hezké ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Krásný tenis, ale Marion toho má dost, snad fakt fyzicky neodpadne..ale je to bojovnice.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to vypadá, že dneska se bude v Miami vyučovat :) Allez Marion!!
Reagovat
VlS
Tak má brejk, teď ho potvrdit a mohlo by to být doma.
Reagovat
VlS
Všimli jste si, Vika snad začíná brečet
Reagovat
Fandina
Tak Vika je emotivní .... prožívá že jí to nejde jak si přeje asi
Reagovat
smazaný uživatel
To vypadá spíš na vítr...., ale kdyby to přišlo po zápase vůbec bych se nedivil. Holka se až moc zahleděla do svých úspěchů....
Reagovat
smazaný uživatel
Vítězce hodně sluší úsměv :). Tak dneska to ani nebolelo, po zásluze Marion vítězka.
Reagovat
VlS
Tak brejk na úvod, pěkný Marion drž a nepusť!
Reagovat
VlS
Jinak hezkej tenis, obě hrají dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Marion hraje dnes bez kalhotek.... si nechava podavat micky na podani po 1nom!? nebo to tak delavala vzdy?
Reagovat
smazaný uživatel
Čeho ty si nevšimneš, třeba má tanga :-)))
Reagovat
VlS
5:3 a servis - přichází test č. 1
Reagovat
Fandina
možná si nechává druhý míček podávat kvůli odporu vzduchu při prvním podání ... úsměv
Reagovat
VlS
První test na jedničku. Jak to bude dál?
Reagovat
Fandina
teď budeme testovat Viku kde jsou její meze ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
O motivaci má určitě postaráno, poprvé letos porazit No.1 si snad nenechá ujít....
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem ráda, že jsem tě pobavila :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No :-), jsem si říkal, že jestli jednou dojde tenisová móda až k tomuto druhu prádla, tak bych to WTA snad začal víc sledovat..ryze z tenisových důvodů samozřejmě O:-).
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jinak ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)..no míček by se tam sice nevešel, ale ty bych jim mohl nosit třeba já v tlamě :-). Bylo to vtipné no :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím to vypadá, že Marion se na zápas dobře připravila :)
Reagovat
VlS
Jo, 3:0, tak jak dlouho to vydrží? Já ji přeju, aby až do konce.
Reagovat
Fandina
vypadá to tak a teď je otázkou co na to Vika
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už 4:0 rýsuje se scénář z předešlého zápasu :). Marion je bojovnice sleduji ji celkem pravidelně, ale jednoduché to mít určitě nebude :)
Reagovat
Fandina
něco holčičího ...... tenisové firmy momentálně oblékly své tenistky do tyrkysově bleděmodré různě doplněné bílou nebo oranžové s bílou - šaty trika sukně šortky ..... výjimka Williemsky vždy jiné a Venus ve vlastní značce ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Marion to vyloženě sluší, navíc její přirozené chování ji dělá velmi zajímavou ženu :). Venus jsem viděl hrát s kanaďankou, a její "pracovní" oděv byl hodně dobře sladěný.
Reagovat
VlS
Ale ten model Venus byl snad nejhezčí (a nejnormálnější) co jsem na ni kdy viděl. Líbilo se mi to.
Reagovat
smazaný uživatel
Venus musím oblečení pochválit, moc hezké, sladěné barevně, slušelo ji to :-)
Reagovat
Fandina
elegantní
Reagovat
smazaný uživatel
Já to nechtěl říct tak nahlas, ale na její postavě, to byl nejhezčí model co jsem za poslední dobu viděl :)
Reagovat
freeteepek
Aga mě dost překvapila. Tak jak jsem tipoval, že Venus prohraje s Annou, tak tentokrát jsem sázel pro změnu na její vítězství. Bohužel, sázky mi poslední dobou nevycházejí:-) Zápas jsem neviděl, ale myslím, že sestry W. jsou poněkud nevyrovnané. Serena jeden den zahraje 20es ve dvou setech, zatímco ten druhý je ráda za 2. Venus podle všeho musela hrát dnes dost blbě:(
Reagovat
freeteepek
Sorry, tak ty esa v zápase s Carol dala S. 4. Omlouvám se.
Reagovat
VlS
Venus nasekala kvantum chyb. Ze začátku to vypadalo, že buď nemůže, nebo že se jí totálně nechce. Pak se trochu rozehrála, ale likvidovala se sama UE. Nechi teď tvrdit přesný číslo, ale měla jich víc než 30 a Aga míň než 10- Winerů měly obě míň než UE, ale u Venuše byl rozdíl cca - 20 a u Agy to byly jednotky.
Aga jí trochu trápila kraťasy, Venuše zahrála dost krásnejch volejů, ale nějak se divně hýbala, občas se jí nechtělo, byl to takovej zvláštní zápas. Ten druhej set 6:1 herně až tak jednoznačnej nebyl, Aga nebyla nějak výrazně lepší, ale ale prostě to tak dopadlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, ted jsem zvědavá na Marion, snad by to mohla být vyrovnaná bitva :-)
Reagovat
Fandina
tady se nespinká ................
Reagovat
smazaný uživatel
Kdepak, tady se fandí :-) Tak Marion vede už 3:0, ale raději nic nezakřiknout..:-)
Reagovat
freeteepek
Tak zatím je ten zápas dost nevyrovnanej. ALe nevadí, třeba se to časem změní...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Marion to nebude mít lehké, ale vypadá hodně nabuzeně :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a opšt "neviditelný" kanár ve druhém setu z 1-0 na 1-6 :)) Bravo Agi
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist