Azarenkové hrozil debakl: Cibulkové utekla z 1-6 a 0-4 a první porážku odvrátila

27. 3. 2012, 08:09
Aktuality 83
WTA MIAMI - Victoria Azarenková málem 'prospala' svou první letošní porážku. V souboji s Dominikou Cibulkovou se jí dlouho nedařilo, prohrávala už 1-6 a 0-4 a na returnu pak dvakrát čelila hrozbě vyřazení, zápas ale nakonec vybojovala k vítěznému konci. Připsala si tak už 26. výhru v 26. utkání sezony 2012.
Victoria Azarenková

Victoria Azarenková byla nejblíže první letošní porážkce před 14 dny v Indian Wells, kde Němku Monu Barthelovou udolala až po více než třech hodinách boje. Soupeřka tehdy dvakrát podával na vítězství, psychicky silná Běloruska ale tlaku odolala a udržela si neporazitelnost.

A tu drží i po již 26 odehraných zápasech této sezony, byť má za sebou druhou letošní bitvu. Ve 4. kole turnaje v Miami byla podobně jako v Kalifornii proti Barthelové na pokraji vyřazení, z takřka ztracenéhozápasu se však znovu dokázala vyhrabat. Běloruská tenistka v zápase s Dominikou Cibulkovou prohrávala už 1-6 a 0-4, Slovenka pak dvakrát podávala na ukončení zápasu, pětkrát byla dva míčky od postupu, Azarenková ale opět nečelila ani mečbolu a utkání otočila. 

Vitoria Azarenková"Jsem pyšná na to, jak jsem zabojovala. Se svou hrou spokojená být nemůžu, ale na tom teď tolik nezáleží. Nejdůležitější je, že jsem našla způsob, jak vyhrát," komentovala Azarenková.

Cibulková do zápasu vlétla agresivně a Azarenkovou zaskočila a vůbec ji nepustila do tempa. Slovenská tenistka získala 10 z 11 úvodních her utkání a nevypadalo to, že by Běloruska mohla rozjetou soupeřku nějak zastavit. Jenže když Cibulková poprvé za stavu 5-2 podávala na postup, zahrála dvě dvojchyby a dvě nevynucené chyby. Azarenková se postupně rozehrála a druhý set dotáhla do tie-breaku. V něm sice neproměnila čtyři setboly, pátou příležitost už však nepustila. 

Dvaadvcetiletá Slovenka trápila svou o dva měsíce mladší vrstevnici i ve třetím setu, třikrát jí sebrala servis, sama o něj ale přišla hned čtyřikrát a navzdory většímu množství vítězných úderů (41-30) padla.

Dominika Cibulková"Ona hrála skvostně, prostě úžasně. Trefovala všechny lajny, hrála snad se zavřenýma očima a všechno jí vycházelo, zatímco já se do toho snažila taky chodit, ale měla jsem oči zavřené, jakoby slepé, a nemohla se probudit," řekla Azarenková. 

"Do stavu 6-1 a 5-2 jsem ji ničila z returnu a především z forhendu, ale při tom mém servisu se to otočilo a já to nedotáhla," litovala Cibulková. 

Azarenkové pomohl trenér Sam Sumyk, kterého si přivolala o pauze na pomoc. "Vyburcoval mě, abych se snažila něco změnit, jinak mě převálcuje. Bylo to spíš o srdíčku než o mé hře," řekla vítězka Australian Open, která i loni v Miami dokázala v duelu s Cibulkovou otočit nepříznivé skóre. Před rokem prohrávala 3-6 1-3, ale nakonec vyhrála. 

Pět posledních vzájemných zápasů Azarenkové s Cibulkovou rozhodl až třetí set a vždy vyhrála Běloruska, která tak vede vzájemnou bilanci jasně 7-1.

Azarenkové vstup do sezony je druhým historicky nejlepším. Na úplné maximum Martiny Hingisové ztrácí ještě 11 výher. Čecho-švýcarka v sezoně 1997 prohrála až ve finále Frech Open.

Ve čtvrtfinále se Azarenková utká s Marion Bartoliovou, se kterou vyhrála 8 z 10 vzájemných duelů včetně letošního souboje v Sydney. Sedmá nasazená Francouzka ve 4. kole smetla 6-1 6-2 Rusku Marii Kirilenkovou.

Obě sestry Williamsovy jsou ve čtvrtfinále
V dobré formě se na kurty v Miami vrátily sestry Williamsovy. Serena, která kvůlki problémům s kotníkem hraje na prvním turnaji od Australian Open, se ve4. kole dočkala úspěšné odvety za porážku v loňském finále US Open proti Samantě Stosurové.

Třicetiletá Američanka sice na začátku každého setu ztratila podání, pokaždé se však dokázala vrátit zpět a nakonec vyhrála 7-5 6-3. 

"Na loňskou porážku jsem nemyslela. Byl to pro mě nový zápas," řekla Serena, jež nastřílela 20 es. "Můj servis byl skvělý, byla jsem ráda."

Nyní ji čeká souboj bývalých světových jedniček s Caroline Wozniackou, se kterou vyhrála všechny tři vzájemné střetnutí. Jednadvacetiletá Dánka v osmifinále porazila 7-6 6-0 přemožitelku Clijstersové Yaninu Wickmaqyerovou, byť v tie-breaku prohrávala 1-4.

Venus WilliamsováVenus startuje dokonce poprvé od loňského US Open, po Dateové, Kvitové a odvráceném mečbolů proti Wozniakové si však poradila i s Anou Ivanovičovou a postoupila už do čtvrtfinále. V souboji někdejších nejlepších tenistek světa Williamsová prohrála první set, zápas však nakonec vyhrála 6-7 6-2 6-2 a bilanci vzájemných zápasů zvýšila už na 8-1. 

"Dnes jsem šla na kurt s vědomím, že můžu vyhrát, ale takřka bez jakéhokoliv očekávání," přiznala Venus, jež se půl roku léčila s poruchou imunitního systému, tzv. Sjögrenovým syndromem. Kvůli tomu musela výrazně upravit svůj jídelníček.

O první semifinále semifinále od US Open 2010 si zahraje s Agnieszkou Radwaňskou, která letos vyhrála nejvíce zápasů ze všech tenistek. Včetně Fed Cupu oslavila už 27. výhru proti Garbině Muguruzaové Blancové ze Španělska, jež v Miami v 18 letech debutovala na turnaji WTA a senzačně dokráčela až do 4. kola. 

Polka Radwaňská letos prohrála jen čtyři zápasy, všechny s Azarenkovou. S Venus Williamsovou vyhrála pouze první vzájemný zápas před více než pěti lety, v dalších pěti vzájemných duelech uhrála jediný set. Naposledy se spolu utkaly předloni právě v Key Biscayne a Američanka ztratila jen čtyři gamy.

Neoblíbená soupeřka čeká na světovou dvojku Marii Šarapovovou, jež si i ve 4. vzájemném utkání poradila s krajankou Jekatěrinou Makarovovou. Nyní však narazí na Číňanku Na Li, se kterou vede ve vzájemné bilanci vede 5-4, v posledních čtyřech střetnutích ale Ruska neuhrála ani set. Osmá nasazená Na Li se do čtvrtfinále dostala po obratu s Němkou Sabine Lisickou.

Další podrobnosti připravujeme.

- WTA PREMIER MANDATORY MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
pondělní výsledky (26. 03. 2012)

Dvouhra - 4. kolo:
Azarenková (1-Běl.) - Cibulková (16-SR) 1-6 7-6(7) 7-5
Šarapovová (2-Rus.) - Makarovová (Rus.) 6-4 7-6(3)
Wozniacká (4-Dán.) - Wickmayerová (23-Belg.) 7-6(6) 6-0
A. Radwaňská (5-Pol.) - Muguruzaová (Šp.) 6-3 6-2
S. Williamsová (10-USA) - Stosurová (6-Austr.) 7-5 6-3
Bartoliová (7-Fr.) - Kirilenková (22-Rus.) 6-1 6-2 
Na Li (8-Čína) - Lisická (12-Něm.) 3-6 6-4 6-2 
V. Williamsová (USA) - Ivanovičová (15-Srb.) 6-7(4) 6-2 6-2

Čtyřhra - 2. kolo: 
Pavljučenkovová/Šafářová (Rus./ČR) - Llagosteraová/Parraová (Šp.) 6-1 7-6(2)

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

83
Přidat komentář
VlS
Caroline. Je to velké překvapení, Montyho holky postupují obě.
U Maši jsem si to myslel (i když jsem to tipoval opačně, čekal jsem, že Maša vyhraje, jen jsem nečekal tak bídnej výkon Li, protože ta by včera snad prohrála i s houpacím koněm)
U Caro by mě to nenapadlo. Nevím, jestli Caro hrála tak dobře, nebo Serena tak špatně, ze statistik je ve všem malinko lepší Caro, ale dokud se nepodívám na záznam, tak si odpustím nějaká hodnocení. Gratulace vítězkám, čest Sereně a hanba Li.
Reagovat
dadaft
Caroline porazila Serenu.
je třeba si přiznat pravdu - nechápu.
Reagovat
Heather_Fedex
no, dobre pro caro, konecne aspon 1 lepe povedeny turnaj v teto sezone. monty zajiste oslavuje, ve finale bude mit zarucene komu fandit ;)
Reagovat
Heather_Fedex
co to na vyvadela? no vlastne jak na to koukam, tak obedve. jeste ze jsem to nevidela. myslim, ze serena masu rozplacne. promin, monty
na finale tipuji: williams vs azarenka
anebo mozna: williams vs williams.
Reagovat
VlS
s tím finále ještě chvilku počkal, aby to nebylo dvousetový finále na 5 hodin s 13680 výměnami Caro - Aga:-)
Reagovat
VlS
z toho teda bolí oči. Poměr winners /UE Na-li 4/41, Maša 6/18.
Na-li jeden uhranej servis game z 8, 16 míčů z 51, jak jsem psal, klubovej turnaj hadr. Lidi ji i docela pískali, ale fakt se na to nedalo dívat.
Skončil jsem s ní, už bych jí nefandil, ani kdyby hrála s českým politikem (u Paroubka, Šlégra, Zaorálka, Langra a Béma bych si možná poskytl výjimku)
Reagovat
smazaný uživatel
tak ale zase Maria za takový poměr těch winners a UE nemuže... Utočit ani neměla pomalu z čeho, protože nic nepřešlo síť nebo aut. No a ty UE ty k Marii prostě patří... Ale jestli se Na Li do evropy trochu nezpamatuje( 2x SF a vítězství na FO) tak je jaksi taksi v pr....
Reagovat
VlS
Ale jo, je to sice dost i u Maši, ale máš pravdu, občas neměla co vracet. Ale poměr 4/41 u Na Li, to je na Guinessovku (nebo na panáka)
Reagovat
dadaft
Li Na předloni a loni v IW a MI neuhrála nic, takže letos je vysmátá. na AO to letos ani loni nevyšlo, možná už je myšlenkama na antuce...
Maria moc kratších míčků nedávala, ale Na po nich stejně nešla. ona je silná, když se dostane do kurtu, od základní čáry s Mari¨í, to nee.
Masha určitě pochvala. neklesla a sfoukla to naprosto v klidu.

Ještě pár slov k Venus. ve třetím setu vedla 4:2 a na podání jí to nešlo. pět dvojchyb v gemu, ale jen vycenila zuby (doslova) a uhrála to. pro Petru určitě inspirace.
Reagovat
VlS
Hele, já sleduju žebříček celkem dost, (dokonce jsem si na to udělal nějakej prográmek a databázi výsledků, (páč WTA je na mě strašně pomalá), ale ranking beru jen tak, k čemu slouží. To, že loni dosáhla na méně bodů přece není důvod, aby hrála blbě. A dneska hrála super blbě. Dopadf na ranking je jiná pohádka.
Reagovat
dadaft
jo, hrála špatně. nechtěl jsem to body omlouvat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jak na to tak koukam tak Maria trhne asi rekord s počtem winrů za vyhraný zápas :DD
Reagovat
VlS
hraje úděsně. Maša sice taky hraje hrozně, ale to co předvádí číňanka nepatří snad ani na klubovej turnaj. Víckrát kurt netzrefí, než trefí.
Reagovat
VlS
Z 23 míčů na servisu Na-li uhrála 5, Maša z 21 jen 11. První servis game uhrála Maša na 3:2, Li uhrála jeden vlastní servis.
Reagovat
VlS
kdo měl ten blbej nápad dát Nadalův zápas jako úvodní? Jestli nějakou náhodou Kei vyhraje druhej set, tak bude tříseťák trvat asi tak sedm hodin.
Reagovat
dadaft
tak už to brzy začne. fandím Na Li, věřím Máši. zatrolená situation. hlavně ať Na nezačne kazit, protože Máša se hned přizpůsobí, a bude to utrpení.
Reagovat
VlS
my máme docela dost podobnejch pocitů a názorů sleduju.
Reagovat
Fandina
shodovat se, to je příjemné zjištění, ne? dadaft VlS a taky Brďo ... úsměv
Reagovat
VlS
S Brděm, s tím já kamarádím od puberty a to je asi tak 100 let :-)
Reagovat
Fandina
.... kamarádit s Brděm je krásné i když ...... že by tak dlouho ? ... no ne nadarmo se říká že se věkem vracíme do dětských let ... moc zdravím ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
No škoda že jsem viděl jen kus, ale i ten stál zato. Taktika Domči byla jasná, škoda těch chyb, kdy se mohla Vicka rozehrat. Jinak souhlasím, mohla to D. dotáhnout do konce, ale to je prostě tenis :-)
Reagovat
dadaft
škoda že nedali i kus prvního setu. to bys koukal. cibulová smršť. ))
Reagovat
dadaft
huh. zrovna dávají záznam Venus - Ana.
Reagovat
smazaný uživatel
sice prohrála ale hrála dobře a aspoň to ji může těšit a obdivuju že se o 2 setu nesložila a hrála dál:)
Reagovat
smazaný uživatel
Strasne krasnej zapas, skoda ze to Dominika nedotahla:(
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra, proč já se na tu Viku nedíval? Obrovská vůle, neskutečné a mentalita Cibule je pěkně v troskách, už i proti Caro letos selhala, když měla vítězství téměř v kapse. Předpokládám, že Serena Caro asi pošle hladce domů, ale jednou to přijde a ona vyhraje!!! Jinak škoda Sabine :( ale nějaké body nahrané jsou :)
Reagovat
dadaft
chyba, příteli, chyba. špičkový tenis. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Tos přišel o hodně. :) Ale musím souhlasit s dadaftem. Tentokrát to nebylo tak, že by Dominika ztratila zápas kvůli své mentalitě. Vika se totiž během zápasu ohromně zlepšila, ale byl to boj až do konce. Já to považuju za dosud nejlepší zápas tohoto roku.
Jinak jsem si přál, aby Masha hrála proti Sabine... Škoda, ale myslím, že už to Sabine zase jde. :)
Reagovat
freeteepek
Za stavu 5:2 vyrobit 2 dvojchyby a 2 nevynucený chyby k tomu - to není psychikou? Cibule hrála skvěle, až do toho momentu. Pak se Vika zvedla, ale to až poté, co jí Dominika dala šanci. Ve 2. setu D. vyrobila celkem 3 dvojchyby z toho 2 v tý nejdůležitější hře, kdy podávala na vítězství. A za chvíli dostala ještě jednu šanci...Fakt hrála výborně, ale tady to podělala. A pak přišla se strategií, že nechá Viku, ať se porazí sama a přestala tlačit. Ve třetim setu zase šlápla na plyn, ale Vika už se vzpamatovala z toho počítečního šoku. Jak si někdo může myslet, že světová jednička se porazí sama? D. už podobně selhala proti Wozniacký, kdy pro změnu po prohraném prvním setu v tom druhém přitvrdila a Carol smetla. Jenomže v tom třetím se jí zase přestalo dařit. Ona bohužel nedokáže být konzistentní, proto není v top 10. Na ty nejlepší hráčky nemá psychicky. Jinak má ovšem, i přes svou malou postavu, parádní hru. Má ránu, že by mohla hrát baseball a sázet homeruny jeden za druhým. Její tlak byla včera obrovskej a souhlasím, že to byl jeden z nejhezčích letošních zápasů. Fakt nářez!
Reagovat
smazaný uživatel
No, děkuji vám, teď lituji ještě více :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak sice moc z toho turnaje nemam, ale aspon jsem haluzacky trefil tipy na minule kolo, nevyslo jen prekvapeni s Jekatusi...

Tak nejen pro VLSe:)

Li vs. Marus > H2H 4:5, Marus posledni vzajemne zap. vubec nezvlada a projela s LI 4 zapasy za sebou. Takze si tipuji, ze ani 5 zapas ji nevyjde a opet pujde z kurtu porazena a tim se H2H definitivne vyrovna. Snad to Monty prezije, je to jeho srdcovka:D Tipuji Li.

Serena vs. Karolina > Serena v zajemnych vede nekompromisne, a take to opet podle mne potvrdi. Serena postoupi do semi. a nektere teoretiky o duchodu Williamsek asi zase na nejakou chvili umlci... Verim Serene, Karolinu nepodcenuji, ale tipuji, ze Monty se bude muset smirit s prohrou sve platonicke kralovny. Pokud se stane prekvapeni a bude to naopak, tipuji velkou oslavnou basen na tema prvni heroicke vitezstvi Karoliny nad Serenou...:)
Reagovat
Fandina
A co Aga versus Venus a Vika Marion ... úsměv
Reagovat
dadaft
dle mě Li v současnosti není schopná na své nejvyšší úrovni uhrát víc jak tři gemy v řadě, což na bojovnici Mášu nebude stačit - Máša.
jestliže Serena zopakuje polovinu z toho, co předvedla včera, nemá Caroline sebemenší šanci. věřím, že zopakuje, takže - Serena.
))
Reagovat
smazaný uživatel
To se hraje az zitra:)....usmev:)
Reagovat
Fandina
Hrají zítra ale mezitím se na jejich typování nemusí nic změnit ... úsměv
Reagovat
VlS
a neb velký hněv a velká rvačka? Proč ne.
Na dnešek 100% souhlasím s Vlkem. Jestli Maša zopakuje svůj výkon ze včerejška, tak se Li dokonce ani moc nenadře.
Zítra:
Vika - Marion - svádí mě to tipnout Marion, ale myslím, že Vika vyhraje znovu. Takovou míru agresivity, jakou včera předváděla Dominika Marion není schopná vyprodukovat.
Aga - Venuše. Bohužel jsem neviděl včerejší zápas Venuše - Ana . Ze statistik se dá vyčíst jen extrémně nízké procento proměněných BB ze strany Any a naopak velmi vysoké % proměněné Venus. Proměňovat BB proti servisu Venus může být velice obtížné, nízké % uhájených napovídá, že Ana asi nebyla úplně v pohodě, protože taky disponuje kvalitním servisem.
No, protože bych si recesisticky přál finále důchodkyň, tak tipnu Venuši.
Reagovat
smazaný uživatel
Zitrek si necham na zitrek:) Ale pranim mam stejne jako Ty. Recesisticky si fakt preji finale W vs W,:D
Reagovat
dadaft
POKUD JDE O mÁŠU A nA, tak nesouhlasím. Máša nehrála zas až tak zle. umí zkrátkaa vyhrávat, i když vypadá, že prohrává... ))

naopak v případě zápasu Vika - Marion souhlasím s každým slovem.

Aga - Venus. dost bude záležet, jak Venus pošlape první servis a jak je na tom se silama. přece jen dva tříseťáky po takové pauze, to je záhul. možná ji Aga uhoní a přechytračí, možná ne.
Reagovat
VlS
K Maše - Maša měla kliku, že Makarova hrála většinu zápasu míče s hrozně malou razancí a Maša stíhala i to, co normálně nestíhá. To s Venuší čekat nemůže, tam to lítat jak z kanónu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Vlku, jakápak pohroma? :D Pro mě je úspěch, že tam holky vůbec jsou. :) Když postoupí aspoň dvě do semifinále, tak to bude velký úspěch. Soupeřky jsou těžké... Máš pravdu, že Masha v posledních čtyřech zápasech proti Na Li prohrála. Ale jak už jsem psal, dvakrát to bylo na trávě a jednou na antuce. Já vím, že Na Li je skvělá tenistka. Dovede hrát přesně a tvrdě... Každopádně držím palce Mashe a uvidíme. :)
Caro to bude mít hodně těžké, asi jako všichni proti Sereně. Ale jak říkám: Nemá co ztratit a určitě zabojuje. Sice proti Sereně nikdy nevyhrála, ale ten 2. set proti Yanině naznačil, že na tom Caro není vůbec špatně. :)
Jinak jsem rád, že ti v zápase Masha - Ekatěrina nevyšel tip na překvapení a že Caro přežila váš (tvůj a VISův) "polibek smrti". :D Když tipujete proti ní (hlavně v prvních kolech), tak většinou vyhraje a zase naopak...
Reagovat
smazaný uživatel
To si spatne pamatujes:) Vcera jsem tipoval Karolinu a jeste dodal, at ma Monty radost:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si to právě pamatuju dobře, ale ty to špatně chápeš. :D Když tipujete prohru Caroline, tak většinou vyhraje. Když tipujete výhru Caroline, tak to většinou nevěstí nic dobrého... Ale tentokrát váš "polibek smrti" naštěstí nezafungoval. :D
Reagovat
smazaný uživatel
jo taaak:D No jo, tak dobre, dobre.
Tak ted jsem ale fakt zvedavy, nebot z nasi strany to je Double Impact:D no vlastne vcetne tipu dadafta to mame Triple Impact:D
Reagovat
smazaný uživatel
Jak říkám, platí to spíš na úvodní kola... Ale kdyby to platilo i teď, nezlobil bych se. :) Zrovna dadafta jsem asi ještě neviděl, aby tipoval výhru Caroline. :D Ty a VIS celkem často tipujete proti Caroline už od úvodních kol. Proto jsem se divil, že jste tipovali vítězsví Caroline proti Yanině, i když u tebe to bylo spíš kvůli mně. :D No ale mně to ani nevadí, že ji občas podceňujete. O to větší radost pak můžu mít, když vyhraje. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, zas tak casto proti ni teda netipujeme:D To bys nas trosku precenoval:)
V kazdem pripade pokud Karolina porazi Serenu, tak verim, ze budes asi v sedmem nebi:D
Karolina ji muze porazit, pokud Serena mentalne vypne a bude behem zapasu nekde myslenkama nakupovat v supermarketu:) To potom ji Karol i prehraje:) Mozna budes potrebovat na dnesni noc pomoc PSA:)
Reagovat
VlS
Monty, "polibek smrti" nebyl můj tip, ale přání, které bohužel nevyšlo.
Reagovat
VlS
Jo, ty jsi to myslel na Caro - já jsem to na první přečtení pochopil na Mashu. K Caro - řekl bych, že se začíná trochu zlepšovat, možná nižší tlak a zájem médií může přinést pozitiva.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně Pes taky pomohl :-)) Andy vyhrál :-))
Reagovat
Heather_Fedex
tak jako i goergesova, tak i cibulkova, tak i barthelova, nebo bych mohla jeste dal menovat, maji na to herne porazit viku. problem je samozrejme v hlave. to je treba to, co serenu drzelo tak dlouho na vrcholu: sebevedomi. ve spicce jsou uz vsechny hracky herne naprosto vyrovnane, rozhoduje psychika. nerikam ze serena je spatna hracka, ale je suverenne nejsebevedomejsi a v soucasnosti ted i viktorie. cibule mi je hrozne moc lito ale myslim, ze jeste budou nejake mace, kt. ji takhle utecou mezi prsty. a vice gratuluji. myslim, ze marion prejede
Reagovat
VlS
Polemizoval bych s tebou o Moně Barthel. Pokud bude Vika (a nejen ona) hrát koncentrovaně a dobře, tak Mona nemá žádné zbraně, kterými by mohla vyhrát. Nedokáže vyrobit tlak a ještě větší tlak, tedy to, co Dominiku včerta zdobilo.
Reagovat
Vojtaakk
Šel jsem spát za stavu 6-1 a 5-2... doufal jsem ze uz ji domlaskne... ale bal sem se obratu, skoda no, Domi hrala skvele.
Jinak vcera byl pro me cernej den: Prohral Fedex, Cíba, Sam, Kirilenko, Ana, Lisická... ach jo... este aby to tak vyhral Nadal
Reagovat
smazaný uživatel
Je toho zase hodně... :)

Vika - Dominika: Jak už jsem psal, byl to neuvěřitelný zápas. Za stavu 1:6, 0:4 by se ve mně víry nedořezal. :D Do tohoto stavu hrála Dominika svůj životní zápas. Na co sáhla, to jí vyšlo... Pak se Vika chytla a Dominika trochu znervózněla. Přesto to byl pořád otevřený zápas. Tie-break byl strašně vyrovnaný a třetí set taky. Byl to zápas o vůli, štěstí a fyzické i psychické odolnosti. I po těch dvou a tři čtvrtě hodinách to byl fantastický tenis. Opravdu obdivuhodný výkon obou holek. Jak říkám, ani jedna z nich si nezasloužila prohrát. Pro Viku je to vítězství ohromně cenné. Přesně takové zápasy z ní dělají ještě lepší hráčku. Ani se nedivím, že skoro neměla sílu radovat se po zápase. Muselo to být strašně vyčerpávající... Dnes má Vika den odpočinku a pak hurá na Marion! :) Doufám, že dneska pořádně zrelaxuje a Sergej se o ni postará. :D

Masha - Ekatěrina: Taky jsem se díval. Jak už tady bylo napsáno, nebylo to ideální. Jenže Masha je ten typ hráčky, který bojuje, i když se tak úplně nedaří. To je jedna z mnoha věcí, kterou na ní obdivuju. :) Včera musela hodněkrát bojovat o své podání, ty gemy byly někdy skoro nekonečné. První set naštěstí ukončila při podáni Ekatěriny. Ve 2. setu vedla Masha 2:0, ale Ekatěrina vyrovnala. Pak Masha ztratila podáni a prohrávala 4:3. Následně přišel z její strany strašně důležitý rebreak. Ta samá situace se opakovala v 11. a 12. gemu druhého setu. Masha ztratila podání a prohrávala 6:5, ale vzápětí Ekatěrinu brejkla a byl na světě tie-break. V něm už měla Masha psychicky i herně navrch. Jak už tady psal VIS, Ekatěrina doplatila na neproměňování brejkbolů (4/15). S trochou nadsázky se dá říct, že Masha brejkla Ekatěrinu vždycky, když potřebovala. :D V dalším kole Na Li, to bude těžká soupeřka. Masha s ní prohrála poslední čtyři vzájemné zápasy, ale bylo to dvakrát na trávě a jednou na antuce... Určitě se dneska budu dívat. Go Masha! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Caro - Yanina: Sledoval jsem zápas přes livescore, když hrály Vika s Dominikou. Podle mě byl jasně rozhodující první set. Caro byla pořád o brejk napřed, pak ji ale Yanina dotáhla. Za stavu 4:4 měla Caro brejkboly, které nevyužila. Přesto otočila na 6:5 a měla dokonce mečboly, ale ani ty se neujaly. Tie-break taky nezačal úplně šťastně. Caro prohrávala 3-0, potom 4-2. Ale nakonec to dokázala otočit a vyhrála 8-6. Tam se podle mě lámal chleba. Caro získala velkou psychickou výhodu a ve 2. setu to už byla bezstarostná jízda. :) Je super, že si Caro věří. Ten první set byl vážně náročný a chvílemi to vypadalo, že ho Caro ztratí. Nakonec ho ale přece získala a to podle mě rozhodlo celý zápas... Teď ji čeká Serena, nad kterou Caro ještě nikdy nevyhrála. Bude to tvrdý oříšek, ale Caro nemá co ztratit a určitě zabojuje. Je velmi pozitivní, že Caro vylepšila svůj loňský výsledek z Miami. :)

Ana - Venus: Tak to je jediný zápas, který jsem nesledoval živě ani přes livescore. Je to škoda... Ale všechny čtyři oblíbenkyně ve čtvrtfinále, to už bych asi chtěl moc. :) Ana měla z mých favoritek podle mě nejtěžší soupeřku. Je vážně škoda, že se jí nepovedlo navázat na ten první set a dotáhnout zápas do vítězného konce. Ale v těch dalších dvou setech byla Venus asi lepší. Nedá se nic dělat... Osmifinále není vůbec špatné a co se týče hry, Ana má rozhodně na čem stavět. :)

Krátké shrnutí: Jsem pyšný na všechny čtyři holky, dělají mi velkou radost. :)
Reagovat
dadaft
takže zbývá Serena - Samantha )

jestliže byl zápas Vika - Dominika jednoznačně nejlepší zápas letošního roku, tak Williamsová - Stosurová patří do špičky. razance úderů z obou stran převeliká. vyrovnaná hra po celý zápas. Samantha se po krizových výkonech ze začátku roku v Austrálii zvedá. a včera mě přesvědčila, že do sv. desítky patří (Na Li mě bohužel přesvědčila o opaku).
Serena je zase mlátička. pro představu - Sammy měla ke konci druhého setu tři brejkboly - Serena dala dvě esa a přímý bod z druhého servu... ó:)
Vika by měla začít přemýšlet, jak vyhrát zápas, ve kterém si na příjmu ani neškrtne...
skvělý zápas.
Reagovat
dadaft
P.S. i když třeba Sereně nevyjde vše, na konci setů je bezchybná mašina. jako za starých časů. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Já samozřejmě okomentoval jenom zápasy mých oblíbených hráček. :) Serena proti Sam, to muselo být taky skvělé...
Reagovat
dadaft
bylo ))
Reagovat
VlS
Serena - Sam - už jsem to komentoval včera. Souhlasím s tebou s drobnými výjimkami. Sam se často nedívá, kam hraje a co dělá soupeřka a mluvíme-li u Agy o chytré hře, tak Sam produkuje - abych byl diplomat - silovou hru :-). Sam má velký počet nečistě zahraných úderů, které potom končí kilometrovým autem. Možná, že je to ve chvíli, kdy se snaží kouknout, co dělá soupeřka, ale nechci to tvrdit.
Jinak Serena se předvedla ve veliké servisní pohodě a na servisu koncertovala. Pokud to zopakuje, nemám obavy o její finálovou účast a asi i výhru turnaje.
Reagovat
dadaft
určitě. Samantha a její tým považují fyzičku za základ všeho. za sílu, o kterou se dá opřít, když selže vše ostatní...
Reagovat
VlS
A tak to je bez pochyby, taky je to (bohužel) na Sam vidět - vypadá jak stěhovák převlečenej na maškarním za uklízečku. Ale já se jí neposmívám, naopak Sam patří mezi mé oblíbené hráčky a fandím jí, ale realita je realita.
Reagovat
dadaft
má US Open, kde ve finále porazila Serenu.
už nemusí... ))
rád bych jí viděl ještě pár let hrát hodně dobře a hodně nahoře.
Reagovat
dadaft
"taky je to (bohužel) na Sam vidět - vypadá jak stěhovák převlečenej na maškarním za uklízečku." - až přestane tak tvrdě trénovat, bude zase k světu, bych řekl )
Reagovat
VlS
Viděl jsi, jak vypadá kulturista, když přestane?
Já to myslím jen tak, že Sam (stejně jako Petra) není zrovna královnou módy a asi jí moc nezajímá, jak v čem vypadá (což je mi spíš sympatické, než naopak).
Prostě ženské, které ví jak na to by se oblékly asi úplně jinak a přemýšlely by, co schovat a co naopak zdůraznit.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel, Sam opravdu vypadá, jak píšeš, už to přehání, není to hezký, a mám pocit, že jí nějak rychle ty svaly rostou, nebo se mi to jen zdá..to musí jen posilovat, kam až dojde :-(
Reagovat
Heather_Fedex
ta aza ma fakt z prdele kliku :D ja to psala uz pred tim, ze hracky co stoji na 2. strane kurtu proti azarence se slozej psychicky. byt na miste cibulkove, tak me fakt trefi slak. jedina tenistka, kt. muze azu zastavit, je serena.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme, třeba taťka Bartoli předepíše nějaký recept.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím Bartoli mám hodně rád kvůli její hře, a když jí to šlape dokáže diktovat hru.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem zápas viděla a je mi Domči líto, ale asi to není nic proti tomu, jak se cití Dominika .........
Reagovat
dadaft
jj, musí to být strašné, adrenalin naprosto na max, hraješ zápas života - - - a najednou je konec. smolná prohra, žádné endorfiny, v duši prázdno...

já vím, že to Cibuli asi nepomůže, ale přesto: hrála jsi božsky Dominiko. díky. byla to paráda.
Reagovat
smazaný uživatel
Videl som prvé dva sety, na ten tretí som stratil chuť...Dominika je skvelá tenistka, pokiaľ sa nebojí. Akonáhle zacíti chuť víťazstva jej dominancia sa pozvoľne stráca a preniká do akejsi letargie..Nestalo sa jej to prvýkrát, stratila už aj vedenie 5:1 proti KINGovej, 4:0 proti Wozniackej a teraz 5:2 proti Azarenke..Viem, že v ženskom tenise to nie je nič výnimočné, no ja to proste asi nikdy nepochopím..Obraty sú fajn vec ale totálna zmena herného prejavu zapríčinená nervovým zrútením vec druhá..
Reagovat
smazaný uživatel
Musim s Tebou souhlasit. Domca je opravdu velmi sympaticka tenistka, ma velmi utocne pojeti hry, vcera jsem to nevidel, ted nejak nestiham, ale take nejak nechapu urcite jeji chvile, kdy najednou vsechno jde do autu, do site a neni schopna udelat najednou ani gem a pritom pred tim Dominka vylozene dominuje na kurtu, pak prijde nejaky zvlastni zkrat a jde to raz na raz cele do kytek. Je to skoda, ale treba najde najaky zpusob na to, aby se ji to tolik nestavalo:)
Reagovat
dadaft
šmarjá, o čem to tady vy dva mluvíte? jaká letargie? jaký zkrat? Dominika hrála úžasně celý zápas...
Reagovat
smazaný uživatel
Nehovorim o vcerejsim zapase. Dokonce to zminuji, ze jsem ho nevidel. U Dominky jsem si to vsiml uz nekolikrat, nevim jestli to nazvat letargie...nebo zkrat, nakonec to je uplne jedno:) ale neco se vzdy stane, ze ma na dosah ruky vyhru, a najednou to nejde. Podle mne to neni nahoda...mne je te holky fakt potom i lito...a nemyslim si, ze vzdy to je zasluhou jen souperky, coz treba mohl byt ten vcerejsi pripad jak pises, ale ten komentovat nechci:) Tak nejak zustanme v klidu:) Myslim, ze jak Forehandovi tak mne je to proste lito, ze se ji takhle zapasy pokazi.:) Proste neco v tom musi fakt byt.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Lze shrnout jednou větou > u některých žen, je sebevědomí jejich silnou stránkou, ale zároveň jejich zkázou. Bohužel Domča "zatím" neumí v pravou chvíli zahrát tenis takový, jaká si situace vyžaduje. Ztratit zápas, ve kterém suverénně dominovala, to je tragédie.....
Reagovat
smazaný uživatel
Re: dadaft
Hrála opravdu dobře, ale v zápase, ve kterém držela všechny esa v ruce a ještě dokázala prohrát, nelze hodnotit jinak než zkratem. Bojovala celý zápas, to je bez debat, ale tento zápas projela na celé čáře...
Reagovat
dadaft
projela na celé čáře? ha ha
Reagovat
smazaný uživatel
:) a jak bys hodnotil zápas, který nesplnil svůj účel...myslím, že komentář je na místě.
Reagovat
smazaný uživatel
Za stavu 5:2 urobila dve dvojchyby a nevynútené chyby, celkovo prehrala čistou hrou..Potom už nehrala tak odvážne...Za stavu 5:4 hrala dobre, ale Vika predviedla dream game na returne..Celkovo ubrala z agresivity pod dojmom zodpovednosti..Zápas prehrala z väčšej časti kvôli psychike, taktiež kvôli zlepšenej hre súpera a určite chýbal aj kúsok šťastia...Aby som však Dominike nekrivdil a nezaradil ju medzi psychicky najlabilnejšie tenistky...Vyhrala už aj tri zápasy, kde odvracala matchbally..To tiež o niečom svedčí..
Reagovat
Fandina
hraje velmi atraktivní, rychlý a dynamický tenis který okořeňuje liftovanými prohozy když je protihráčka u sítě a dovede zakončovat pěkným i winery k postraním čárám po dlouhých výměnách když na to přijde. Ale jinak hraje spíš na ukončování po returnu. Domča se nebojí občas i na síti. Je rychlá. Vika, která vybere kde co několikrát prostě na míč nestačila zareagovat. Proč Domča nakonec nedotáhla od vedení 5:3 ve druhém setu je opravdu záhada. Přisuzuji to spíš že Vika zpřesnila svou hru a Domča asi trochu vypla. Ve třetím setu Dominika opět mírně dominovala a byl to opravdu krásný tenis kterému nechybělo napětí a přetahování se o fiftýny. Obě ale často neudržovaly svá podání a lehčeji bodovaly na příjmu, tak nebylo jasné do poslední chvíle kdo vyhraje. Byly to překrásné rychlé winery i dlouhé výměny. Domča víc útočila. Že vyhrála Vika, víc štěstí a zkušeností jak dohrát do vítězného konce. Tenisově obě krásné podíváníčko. Posílám hezký den a úsměv.
Reagovat
dadaft
no, s tím druhým komentem už bych souhlasil. ))
jistě, Dominika není Justine, ta by to uzavřela ve dvou setech 6:1 6:2, o tom žádná. ale za stavu 5:4 ve třetím opravdu Vika předvedla hru z jiné galaxie. to by nezlomilo jenom robota...
Reagovat
dadaft
když už jsme u toho - forhend Dominiky, pokud by fungoval jako včera, by se s jednoručným bekhendem Justine mohl možná měřit. Moc bych Cibuli přál, aby z ní byla tak úspěšná hráčka, jako Justine...
Reagovat
VlS
Včerejší vystoupení Dominiky bylo skvělé a od půlky druhého setu (od stavu 0:4) bylo skvělé i vystoupení Viky. Druhý a třetí set byly zkrátka lahůdkou dámského tenisu (i když pro mě tam chyběla špetka celoplošnosti a hry na síti). Z Dominiky agresivita a nebojácnost doslova stříkala, bohužel s výjimkou her od stavu 5:2 do vyrovnání na 6:6. Tam byla chvilku přibržděná - nedivím se, po nešťastné hře ze stavu 5:2 na 5:3 prostě na chvilku povadla. Čekal jsem, že prohraný TB bude mít horší dopad a že se složí tak, jak by se složilo proti jedničce 90% ostatních. Nesložila a rvala se dál jak divoká kočka a má můj obdiv (i když ji nefandím a nepatří mezi moje oblíbené hráčky).
Reagovat
dadaft
ne 5:4, ale 6:5
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist