Azarenková porazila Ostapenkovou i počtvrté a je pojedenácté v osmifinále Australian Open

20. 1., 09:04
Aktuality 11
AUSTRALIAN OPEN - Dvojnásobná šampionka a loňská semifinalistka Viktoria Azarenková (34) už pojedenácté v kariéře postoupila do osmifinále Australian Open. Letos se mezi šestnáctku nejlepších dostala po výhře nad sedm zápasů neporaženou Lotyškou Jelenou Ostapenkovou (26), s níž si poradila znovu po dvou týdnech a celkově počtvrté v kariéře.
Viktoria Azarenková porazila Jelenu Ostapenkovou letos už podruhé (© Profimedia)

Ostapenková – Azarenková 1:6, 5:7

Bývalá světová jednička Viktoria Azarenková v roce 2016 kvůli těhotenství přerušila kariéru, už po necelém roce se však na kurty vrátila a navzdory vleklým soudním tahanicím o syna Lea comeback nevzdala a našla své místo zpátky mezi širší světovou špičkou.

Z posledních devíti grandslamů aktuálně 22. hráčka světa popáté nechybí mezi šestnáctkou nejlepších. Na Australian Open se minimálně do osmifinále prodrala třetí rok po sobě a celkově pojedenácté v kariéře.

Po dvou třísetových výhrách si šampionka z let 2012 a 2013 poradila ve třetím kole 6:1, 7:5 s Jelenou Ostapenkovou. O osm let mladší lotyšskou vítězku French Open 2017 porazila i ve druhém letošním souboji a soupeřce připravila teprve druhou letošní porážku.

Statistika zápasu Jelena Ostapenková – Viktoria AzarenkováStatistika zápasu Jelena Ostapenková – Viktoria Azarenková (@ Livesport)

První set byl v režii Azarenkové. Nastřílela devět winnerů a udělala jen dvě nevynucené chyby, zatímco Ostapenková soupeřce darovala polovinu fiftýnů vlastní minelou.

Ve druhé sadě Běloruska svou takřka bezchybnou hru neudržela. Naopak riskantně hrající Lotyška začala trefovat i vítězné údery a ujala se vedení 5:2. K setbolu se však nedostala. Azarenková odmítla jít v Melbourne do dalšího třísetového souboje a duel uzavřela ziskem pěti her v řadě.

"Jelena je grandslamová šampionka, umí zahrát skvělé údery. V prvním setu jsem hrála skvělý tenis, ale Jelena se ve druhém vrátila do hry několika skvělými údery. Udělala jsem tam pár chyb a prohrávala 2:5, ale snažila jsem se udržet si servis a soustředit na každý úder. V důležitých chvílích mi podání pomohlo a jsem ráda, že jsem to zvládla," komentovala Azarenková, jež upravila vzájemnou bilanci na 4:0.

"Není to o její hře. Není to totiž úplně moje oblíbená soupeřka, ale vždycky se mi podaří najít cestu k vítězství," přiznala rodačka z Minsku v pozápasovém rozhovoru s bývalou německou tenistkou Andreou Petkovicovou. V Melbourne vyhrála jubilejní 50. zápas.

Navarrová – Jastremská 2:6, 6:2, 1:6

Čtyřiatřicetiletá Azarenková vylepšila svou letošní bilanci na šest výher a jedinou porážku. O postup do čtvrtfinále a přiblížení se obhajobě loňského semifinále se utká s Dajanou Jastremskou (h2h 2:1), kterou naposledy porazila loni v září v Guadalajaře.

Třiadvacetiletá Ukrajinka ve třetím kole zastavila rovněž vítězku jedné z generálek na Australian open a sedm zápasů neporaženou soupeřku.  Nasazenou Američanku Emmu Navarrovou zdolala 6:2, 2:6, 6:1 a postupem do osmifinále vyrovnala své grandslamové maximum z Wimbledonu 2019.

Výsledky Australian Open ve dvouhře žen


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hejkal nee
Reagovat
Liverpool22
Vika si to zaslouží a hekání nevadí čtvrfinále Linda + Vika - tak si kup špunty do uší
Reagovat
NovacekTP
Gratulace Lindě smile smile
Reagovat
fandorin78
Super. Ostapenko venku. Yastremská snad taky padne.
Reagovat
bardunek666
S Vikou se v Austrálii musí počítat. Doufám, že vyřadí i simulantku Jastremskou!
Reagovat
Liverpool22
Viki to v Austrálii miluje
Reagovat
Mantra
a já ji fandím
Reagovat
com
i já Yestremska je hysterka, treba nebude chtit nastoupit proti Belorusce
Reagovat
tommr
jde o velký prachy takže určitě nastoupí ...
Reagovat
Liverpool22
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist