Azarenková senzačně dohrála, úspěšnou Serenu čeká Šarapovová

29. 7. 2011, 14:39
Aktuality 4
WTA STANFORD - Turnaj ve Stanfordu je bez světové čtyřky, nasazené jedničky a obhájkyně titulu Victorie Azarenkové. Na favorizovanou Bělorusku si vyšlápla Marina Erakovicová z Nového Zélandu. Fanoušky však těší především fakt, že postoupila Serena Williamsová a mohou se tak těšit na souboj bývalých světových jedniček se Šarapovovou.
Victoria Azarenková

Victoria Azarenková se na kurtech objevila poprvé od semifinálové porážky v semifinále Wimbledonu s Petrou Kvitovou. Do Stanfordu přiletěla obhájit titul a zahájit přípravu na další grandslam sezony US Open.

Loňský triumrf však nezopakuje a další ostrý zápas si zahraje nejdříve až od 8. srpna v Torontu. Světová čtyřka a nejvýše nasazená hráčka totiž svůj první zápas na americkém betonu nezvládla, Marině Erakovicové z Nového Zélandu podlehla 6-4 5-7 2-6.

Marina Erakovicová"Dnes jsem měl trochu výhodu. Vyhrála jsem už několik zápasů v kvalifikaci a v prvním kole, ona tu hrála své první utkání," řekla Erakovicová, jež se v sezoně 2008 jako teprve druhá tenistka své země dostala do Top 50, o rok později však kvůli zranění kyčle 6 měsíců nehrála a v žebříčku se propadla. Celou loňskou sezonou se protrápila, až letos se úspěchy na podnicích ITF přiblížila Top 100, kterou už bude po Stanfordu atakovat. Po premiérové výhře nad soupeřkou elitní desítky ji čeká Slovenka Cibulková.

Azarenková v pondělí může přijít o post čtvrté hráčky světa, pokud by Maria Šarapovová ve šlágru čtvrtfinálového kola porazila Serenu Williamsovou. Američanka si ve čtvrtek i v pátém vzájemném souboji poradila s Marií Kirilenkovou a poprvé od loňského vítězství ve Wimbledonu postoupila do čtvrtfinále. Po svém návratu po zdravotních problémech startuje teprve na třetím turnaji.

Serena Williamsová"V jedné části zápasu jsem se špatně pohybovala, ale myslím, že celkově to zase nebylo tak špatné," komentovala svůj postup Serena, jež zaznamenala 14 es.

Se Šarapovovou vyhrála posledních pět vzájemných zápasů. "Stejně jako ve všech zápasech půjdu a bude se snažit předvést to nejlepší - stejně tak jako ona (Šarapovová). Tohle je moje práce a já za ni dostávám zaplaceno - rok jsem teď nehrála," řekla devětadvacetiletá Američanka.

"Miluju zápasy proti Sereně. Odehrály jsme spolu už spoustu težkých bitev. Nemám s ní dobrou bilanci, ale ráda bych to alespoň trochu změnila," těší se Šarapovová. "Serenu nemůžete nikdy odepisovat, i když dlouho nehrála. Stále je to velká soupeřka. Nakonec má 13 grandslamových titulů, já jen tři. To mluví za vše. Nicméně můžu hrát takový tenis, abych porážela nejlepší hráčky," dodala čtyřiadvacetiletá Ruska.

Sabine LisickáParádní formu i na americkém rychlém povrchu potvrzuje Sabine Lisická. Po triumfu v Birminghamu a semifinále ve Wimbledonu v Kalifornii ještě neztratila ani set. Po deklasování Halepové si poradila i se čtvrtou nasazenou Samanthou Stosurovou, s níž přitom všechny čtyři předchozí zápasy prohrála. Ve Stanfordu zvítězila 6-3 7-5, aniž by prohrála podání.

Lisická se Stosurovou v poslední době nastupuje ve čtyřhře; ve Wimbledonu prohrály až ve finále s Peschkeovou a Srebotnikovou, ve Stanfordu je zastavily hned v úvodu Záhlavová-Strýcová s Görgesovou. Německou-australský pár plánuje společný start i na US Open.

Nyní na jednadvacetiletou Němku Lisickou čeká první vzájemný duel s polskou soupeřkou Agnieszkou Radwaňskou.

- WTA PREMIER STANFORD (USA / Kalifornie, tv. povrch, 721.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (28. 07. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Erakovicová (N. Zél.) - Azarenková (1-Běl.) 4-6 7-5 6-2
Lisická (Něm.) - Stosurová (4-Austr.) 6-3 7-5
S. Williamsová (USA) - Kirilenková (Rus.) 6-2 3-6 6-2
Moritaová (Jap.) - U. Radwaňská (Pol.) 4-6 7-5 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
"Dnes jsem MĚL trochu výhodu. Vyhrála jsem už několik zápasů v kvalifikaci a v prvním kole, ona tu hrála své první utkání,"
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím, bude live přenos ze zapasu Šarapovová versus Wiliams??na Livescorehunter.com a tam neni, doufam že to tam dodaj..Neptal bych se ale už je tam odkaz na čtyřhru z LA. Dííkyy moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Skus: www.streamingtennis.com/Cardinal/ Je to sice len webcam, bez komentara, ale malo by to fungovat :)
Reagovat
smazaný uživatel
díky :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist