Babosová s Mladenovicovou na Roland Garros slaví druhý grandslamový triumf

9. 6. 2019, 12:49
Aktuality 3
FRENCH OPEN - Timea Babosová a Kristina Mladenovicová po loňském triumfu na Australian Open slaví druhý společný grandslamový titul. Ve finále French Open maďarsko-francouzská dvojice přehrála 6-2 6-3 čínskou dvojici Ying-Ying Duan a Saisai Zheng.
T.Babosová a K.Mladenovicová (© AFP)

V roce 2014 si Timea Babosová s Kristinou Mladenovicovou zahrály ve finále Wimbledonu. O rok později vyhrály tři turnaje a zúčastnily se Turnaje mistryň, pak se ale jejich cesty rozdělily. Po loňské obnovené spolupráci slavily premiérový grandslamový úspěch na Australian Open, kde letos při obhajobě titulu prohrály ve finále.

Na dalších třech turnajích sice vypadly hned po prvním zápase, ale na antuce v jedenácti zápasech nenašly přemožitelky. Po triumfu v Istanbulu si na Roland Garros došly pro druhý grandslamový titul. V dnešním finále si šestadvacetileté tenistky poradily snadno 6-2 6-3 s čínskou dvojicí Ying-Ying Duan a Saisai Zheng.

Mladenovicová vyhrála grandslamovou čtyřhru žen potřetí. Poprvé se radovala rovněž na domácím Roland Garros před třemi lety s krajankou Caroline Garciaovou. Za letošní úspěch si s Babosovou rozdělí prémii 580.000 eur.

Místo světové jedničky si šestadvacetiletá Mladenovicová zajistila už postupem do finále a z čela pořadí WTA v pondělí po 33 týdnech sesadí Kateřinu Siniakovou. Před českou tenistku, která v Paříži neobhájila s Barborou Krejčíkovou loňský titul, se dostane i Babosová. Maďarka už deblový žebříček v minulé sezoně celkem 13 týdnů vedla.

• FRENCH OPEN 2019 •
Francie / Paříž, antuka, 42.661.000 eur
nedělní výsledky žen (09. 06. 2019)
• Čtyřhra žen - finále •
Babosová/Mladenovicová (2-Maď./Fr.) - Ying-Ying Duan/Saisai Zheng (Čína) 6-2 6-3
JUNIORKY
• Čtyřhra juniorek - finále •
Becková/Navarrová (USA) - Charajevová/Tichonovová (4-Rus.) 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
tommr
Mladenovicová se na čele deblovýho žebříčku usadí asi na delší dobu ...

Katka Siniaková i Bára Strýcová na ní nabraly velkou ztrátu a Katka bude navíc ve Wimbledonu obhajovat spolu s Bárou Krejčíkovou lonskej titul takže tam může jen ještě víc ztratit ...
Reagovat
paprikovygulas1
Nejaké rebríčky Siniakovu či Krejcikovu v súčasnej dobe myslím že už vôbec netrápia. Jednotky už boli a teraz jedine čo ich trápi je nasledujúci turnaj. Počet týždňov na pozícii jednotiek je už len štatistika pre štatistov.
Reagovat
baggik
Souhlas, teď je trápí Báry nemoc. Snad bude rychle fit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist