Baghdatis bojuje s návratem a teď slaví titul

25. 10. 2009, 20:09
Aktuality 3
ATP STOCKHOLM - Marcos Baghdatis se po téměř třech letech dočkal zisku třetího titulu z okruhu ATP Tour. Ve finále podniku ve Stockholmu porazil Belgičana Oliviera Rochuse 6-1 7-5 a navázal na týden starý triumf z challengeru v Taškentu.
Profily hráčů
Marcos Baghdatis

Marcose Baghdatise dlouho trápila různá zranění. V posledních týdnech se ale pomalu vrací do formy. "Když několik měsíců kvůli zranění nehrajete, do vítězně formy se vracítě hodně těžce," vyprávěl Kypřan. "Ale teď jsem zase hladový po úspěších. Věřím, že si ještě můžu splnit své sny - vyhrát grandslam a dostat se alespoň do Top 10," plánuje.

Do Stockholmu přiletěl z uzbeckého Taškentu, kde získal už třetí letošní challengerový triumf. A na vítězné vlně zůstal až dodnes. Postupně - bez ztráty setu - porazil Juana Carlose Ferrera, Roberta Kendricka a Arnauda Clementa. Když se měl v semifinále střetnout s favorizovaným Söderlingem, soupeř kvůli zranění nenastoupil.

Někdejší finalista Australian Open tak poprvé od května 2007 postoupil do finále. V něm ho čekal kamarád a tréninkový parťák Olivier Rochus. Ten včera musel o postup bojovat více než dvě hodiny a dnes už se proti skvěle podávajícímu Kypřanovi neprosadil. Baghdatis nastřílel 15 es, zatímco subtilní Belgičan ani jedno.

Čtyřiadvacetiletý Baghdatis vyhrál 6-1 7-5 a po posledním vítězném úderu políbil kurt stockholmské haly Royal Tennis Hall. "Je to úžasné, čekal jsem na to už tak dlouho, především na okruhu ATP," radoval se kyperský tenista, jenž triumfoval naposledy před téměř třemi lety v Záhřebu. Poprvé se z titulu radoval v roce 2006 v čínském Pekingu.

"Minulý rok pro mě byl opravdu těžký, i proto je to pro mě teď mimořádná chvíle. Nevím co říct. Jsem šťastný a přeju si, aby to pokračovalo," rozplýval se radostí Baghdatis. Ten za svůj třetí titul získá šek na 93.000 eur a 250 bodů do žebříčku. V něm se posune z 66. místa do první světové padesátky, ve které chyběl přesně rok.

"Ve zbytku sezony budu i nadále tvrdě pracovat, abych byl na startu příští sezony silnější. Taky chci aby moje moje výsledky byly vyrovnanější a vydržel jsem hrát celý rok," přeje si. "Odehrál jsem teď během dvou týdnů deset zápasů a všechny jsem vyhrál. Pochopitelně jsem unavený, a tak si teď několik dní odpočinu před mým posledním challengerem v Jižní Koree," přiblížil své plány na příští dny.

Poražený Rochus si v pondělním vydání žebříčku polepší o 150 bodů, svou sbírku dvou triumfů ale nerozšířil.

- ATP 250 STOCKHOLM (Švédsko, tv. povrch / hala, 600.000 dolarů) -
nedělní výsledky (25. 10. 2009)

Dvouhra - finále:
Baghdatis (Kypr) - O. Rochus (Belg.) 6-1 7-5

Čtyřhra - finále:
Soares/Ullyet (1-Braz./Zimb.) - Aspelin/Hanley (2-Švéd./Austr.) 6-4 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
misoSK
konecne je spat, huraaaaaaaaa
Reagovat
smazaný uživatel
Miluju tě chlape :)
Reagovat
smazaný uživatel
výborně Marcosi jen tak dál
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist