Baghdatis otočil i zápas s Južným a po dvou letech postoupil do semifinále

6. 2. 2015, 23:52
Aktuality 3
ATP ZÁHŘEB - Marcos Baghdatis postoupil po více než dvou letech do semifinále. Kyperský tenista ho vybojoval v hale v Záhřebu, kde vyhrál už tři třísetové bitvy. Dnes otočil souboj bývalých šampionů s Rusem Južným.
Marcos Baghdatis

Bývalá světová osmička Marcos Baghdatis v posledních dvou sezonách laboroval se zraněními, v posledních měsících se však vrací do dobré formy. Tento týden se v Záhřebu, kde v roce 2007 získal druhý ze svých čtyř titulů z turnajů ATP, probojoval už do semifinále, které hrál naposledy na začátku sezony 2013.

Devětadvacetiletý Kypřan v rodné zemi své manželky a bývalé profesionální tenistky Karoliny Spremové zdolal všechny své soupeře poté, co ztratil první set. Po domácích Androičovi a Karlovičovi, proti kterému musel odvracet mečbol, dnes v souboji bývalých šampionů porazil Michajla Južného. Vítěze z roku 2012 přehrál 3-6 6-3 6-4 a v sedmém vzájemném střetnutí si připsal třetí vítězství.

"Byl to zase těžký zápas. Mám tady problémy se začátky zápasů, jsem jako diesel. Myslím, že je to proto, že jsem trochu unavený, ale vyhrávám a jsem šťastný. Vždy nakonec najdu cestu k vítězství a to je velmi pozitivní znamení," řekl Baghdatis.

"Misha umí hrát neuvěřitelný tenis. Dnes měl momenty, kdy hrál opravdu dobře, ale pak měl i chvíle, kdy dělal hodně nevynucených chyb. Snažil jsem se udržet ve výměnách a vracet mu co nejvíce míčků, aby tvořil hru. Za dnešní vítězství jsem moc šťastný," dodal bývalý finalista Australian Open.

O své první finále od roku 2011 se Baghdatis utká s Guillermem Garcíou-Lópezem. Španělský tenista dnes udolal 6-1 6-7 7-5 Srba Viktora Troického, s nímž si v už šestém vzájemném duelu poradil vůbec poprvé. García-López přitom ztratil ve druhém setu vedení 3-1 a v rozhodující sadě prohrával už 0-3.

"Jsem opravdu šťastný, že jsem postoupil do svého prvního letošního finále. A spokojený jsem i proto, že jsem dnes odehrál dobrý zápas proti Viktorovi, který má dobrý začátek sezony, protože vyhrál turnaj v Sydney. Ale já také začal rok slušně, takže jsem věděl, že nás čeká těžký boj," řekl García-López.

Po třech třísetových výhrách se do semifinále dostal podobně jako Baghdatis i Andreas Seppi. Ital, který na letošním Australian Open šokoval výhrou nad Rogerem Federerem, dnes zdolal 3-6 6-2 7-6 Litevce Ricardase Berankise , přestože v tie-breaku prohrával 1-4.

"Nebyla to jednoduchá situace. On (Berankis) hrál v závěru opravdu dobře, trefil čtyři nebo pět winnerů v řadě a já nemohl nic dělat. Snažil jsem se zůstat trpělivý a on mi pak dal několik dárků, když udělal několik chyb. Měl jsem trochu štěstí, ale myslím, že to z mé strany byl dobrý zápas. Nebyl to nejlepší tenis, ale jsem v semifinále a to je pro mě dobré," řekl Seppi, jenž se letos mezi kvarteto nejlepších prodral už podruhé.

O postup do finále bude hrát se Marcelem Granollersem. I osmý nasazený Španěl v závěrečném čtvrtfinále vyhrál až po třísetovém boji, Nizozemce Igora Sijslinga zdolal 6-4 2-6 6-4.

- ATP 250 ZÁHŘEB -
(Chorvatsko, tv. povrch / hala, 494.310 eur)
páteční výsledky (06. 02. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
García-López (3-Šp.) - Troicki (7-Srb.) 6-1 6-7(5) 7-5
Seppi (5-It.) - Berankis (Lit.) 3-6 6-2 7-6(6)
Baghdatis (Kypr) - Južnyj (6-Rus.) 3-6 6-3 6-4
Granollers (8-Šp.) - Sijsling (Niz.) 6-4 2-6 6-4
Semifinálové dvojice: Baghdatis - García-López, Seppi - Granollers
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
mate tam chybu Garcia Lopez v rozhodujucom sete 3-0 vyhraval,nie prehraval :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je super, že se Marcosovi zase daří. Po loňské challengerové sezóně už jsem nad ním lámal definitivně hůl, ale ukazuje, že ještě nepatří do starého železa.
Reagovat
smazaný uživatel
Finale Andreas vs. Marcos bych si nechal dat libit;) Ikdyz nevim, komu bych to potom pral vic, ale zase by mne nemrzelo, kdyby jeden z nich padl;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist