Baghdatis vzdal zápas, Berdych je ve čtvrtfinále

16. 2. 2012, 15:14
Aktuality 11
Jen necelých 20 minut se zdržel na kurtu Tomáš Berdych, který dnes v Rotterdamu bojoval o postup do čtvrtfinále. Kypřan Marcos Baghdatis zápas skrečoval kvůli zranění za stavu 0-3 v prvním setu. Česká jednička se v dalším kole utká s Italem Seppim.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych se měl o postup mezi nejlepší osmičku v Rotterdamu utkat se soupeřem, který měl s českým tenistou bilanci na okruhu ATP 2-2. Očekávaného dramatického souboje se ale diváci nedočkali. Berdych sebral Marcosi Baghdatisovi hned první podání a dostal se do vedení 3-0. Kypřan si kvůli potížím s lýtkem nechal zavolat lékařskou pomoc, ale ani s obvázanou nohou se nedokázal vzchopit a při dvojchybě za stavu 15:40 v dalším gamu se rozhodl zápas vzdát.

Čtvrtfinálovým soupeřem Tomáše Berdycha bude Andreas Seppi, se kterým má zatím rovněž vyrovnanou bilanci 2-2 na zápasy. Ital byl o víkendu členem daviscupového výběru při duelu v České republice, ovšem s Berdychem se neutkal. V Ostravě podlehl Radku Štěpánkovi a za rozhodnutého stavu nastoupil proti Lukáši Rosolovi, se kterým také prohrál.

Na postup do čtvrtfinále se dnes příliš nenadřel ani Francouz Richard Gasquet. Pátý nasazený hráč nastoupil proti ruskému tenistovi Alexi Bogomolovovi a za hodinu a čtvrt zvítězil 6-3 6-2.

"Dobře jsem podával a chodil mi bekhend," pochvaloval si Gasquet, který Bogomolovovi připravil šestou porážku proti soupeři z Top 20 v řadě. "Jsem rád, že jsem ve čtvrtfinále. Hraju dobře, se začátkem sezony jsem spokojený," dodal Francouz, který si o semifinále zahraje letos už potřetí.

Už druhého domácího tenistu vyřadil Srb Viktor Troicki. Po De Bakkerovi dnes porazil 7-6 6-3 Jesse Huta Galunga a postoupil do čtvrtfinále proti Juanu Martínu Del Potrovi. Třetí nasazený Argentinec sice přišel se Slovákem Karolem Beckem hned dvakrát o podání, set mu ale nepustil a nakonec vyhrál 6-4 7-5.

"Hrál velmi rychle a míčky z jeho rakety měly velmi nízký odskok. Bylo to těžk= utkání a opravdu jsem se hodně nadřel," komentoval bývalý vítěz US Open Del Potro.

Roger Federer měl dnes v Rotterdamu odehrát duel s Južným, Rus však už den předem kvůli zranění odstoupil a pořadatelé tak měli čas Švýcarovi připravit alespoň exhibiční zápas s domácím Igorem Sijslingem. Holandský tenista - 151. hráč světa, jenž minulý týden vyhrál halový challenger - favorita potrápil a padl až po setech 7-6 4-6 9-11.

Federer, který v Rotterdamu startuje po sedmi letech a navazuje na tehdejší titul, zápas pojal opravdu exhibičně a hned šestkrát neudržel podání, divákům však předvedl několik zajímavých úderů. V zítřejším čtvrtfinále se utká s Nieminenem, proti kterému může zvýšit bilanci vzájemných zápasů už na 13-0.

Výsledky - Rotterdam (tvrdý povrch, dotace 1,207.500 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (2-ČR) - Baghdatis (Kypr) 3-0 skreč B.
Del Potro (3-Arg.) - Beck (SR) 6-4 7-5
Gasquet (5-Fr.) - Bogomolov (Rus.) 6-3 6-2
Troicki (7-Srb.) - Huta Galung (Ho.) 7-6(2) 6-3
Seppi (It.) - Kohlschreiber (Něm.) 6-4 6-2

Exhibice:
Federer (Švýc.) - Sijsling (Hol.) 6-7 6-4 11-9

Čtyřhra - 1. kolo:
Llodra/Zimonjič (2-Fr./Srb.) - Berdych/Kubot (ČR/Pol.) 6-3 3-6 10-7

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 8
Supertennis, frekvence 12245 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola 60 cm
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby mu nevzdal, tak by ho rozbil. Bé%da má formu, ale na úplnou špicu to nikdy nebude stačit. Údery - zejména forhand je ideální, ale pohyb na kurtu a cit pro míč nikdy nebude. Je to jako jeho chování mimo kurt - blbeček co si myslí, že se z něho všecy poserů, ale to tak prostě není. Vždycky bude někdo lepší než on.
Reagovat
Fandina
trpí komplexem vůči Berdychovi ..... jinak by nepsal to co píše ... úsměv
Reagovat
gigin
jsem to správně, že by jako Marcos rozbil Tomíka? Kdyby neskrečnul?
Reagovat
Labi
Marku ten kdo skrečnul byl Baghdatis nebo jses snad díval na jiný zápas? každopádně tvůj mindrák vůči Berdychovi je očividný, že by závist?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to berdychovi hrálo do karet, pač získal trochu času na oddych, hned ve tři šel na double a málem dostali s Kubotem Llodru a Zimonjice, škoda. 6-3 3-6 10-7
Reagovat
Heather_Fedex
rysuje se nam tady finale 2 prvnich nasazenych hracu...
Reagovat
Fandina
super ........
Reagovat
VlS
Nespěchej a vydrž, ještě jsou mezi tím dva zápasy a v semi pravděpodobně Delpo
Reagovat
Fandina
taky zážitek ...... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist