Češi vyhráli 4-1: Rosol má skalp Seppiho, Čermák prohrál

12. 2. 2012, 14:57
Aktuality 28
Čeští tenisté v 1. kole Davisova poháru porazili Itálii 4-1 na zápasy. Náhradník Lukáš Rosol s již jistým postupem v zádech v Ostravě porazil 4-6 6-3 6-4 hostující jedničku Andrease Seppiho, čestný bod pro hostující tým pak získal Simone Bolelli. Na toho nestačil deblový specialista František Čermák,
Lukáš Rosol

Nehrající kapitán Jaroslav Navrátil nechal za rozhodnutého stavu odpočívat strůjce českého vítězství Tomáše Berdycha s Radkem Štěpánkem a do závěrečných dvouher nominoval oba zbylé členy týmu.

Související články:

Češi vedou 2-0: Bod urval nachlazený Štěpánek i Berdych

Češi jsou ve čtvrtfinále! Berdych se Štěpánkem proti Italům vyhráli i čtyřhru

Lukáš Rosol letos na okruhu ATP vyhrál jediné z pěti utkání a na Australian Open utrpěl debakl s Petzschnerem, sebevědomí by si však mohl zvednout dnešní daviscupovou výhrou 4-6 6-3 6-4 nad 41. hráčem světa Andreasem Seppim, který v páteční úvodní dvouhře potrápil Štěpánka.

Šestadvacetiletý Rosol si v Davisově poháru zahrál podruhé v kariéře a udržel stoprocentní úspěšnost. Před Seppim porazil loni v Rumunsku Mariuse Copila, pokaždé však nastoupil s již jistým postupem v zádech.

Lukáš Rosol"Je to hezké, ale vždycky jsem už hrál za rozhodnutého stavu. Doufám, že se to bude zlepšovat a třeba proti Srbsku přidám další bod," řekl Rosol, který měl větší obavy z vlastního zdraví než ze soupeře. V týdnu si na tréninku pochroumal kotník a do zápasu šel s nejistotou. "Nevěděl jsem, co od sebe můžu čekat, bylo možné, že utkání i skrečuju. Jsem ale rád, že mi to trochu běhalo a zvládl jsem to," uvedl Rosol.

S přípravou na Seppiho mu dnes pomohl i Štěpánek. "Já jsem si Seppiho prohlídl v pátek, něco ke strategii mi řekl i Radek a vyšlo to," usmál se Rosol.

V závěrečném duelu nastoupil ke své první daviscupové dvouhře deblový specialista František Čermák. Vítězství si však nepřipsal, se Simonem Bolellim prohrál dvakrát 4-6 a Italové tak v Ostravě získali alespoň čestný bod.

Simone Bolelli a František Čermák"Není to jednoduché, když hrajete jako já tři singly ročně. Ostatní kluci jich hrávají šedesát až osmdesát. Jsou tam velké rozdíly, hlavně rytmus hry je úplně jiný. Ale nebylo to tak špatné, myslel jsem, že to bude horší," prohlásil Čermák.

Čermák si odbyl singlovou premiéru v Davisově poháru v 35 letech. V soutěži o "salátovou mísu" si celkově zahrál podruhé a ani tentokrát se nedočkal výhry. V předešlém zápase prohrál v roce 2005 po boku Leoše Friedla čtyřhru proti Německu.

Kapitán Navrátil měl radost, že se jeho svěřenci zhostili role favoritů s přehledem. "Výhra je povinná, ale těší mě, že vynikající byla i předvedená hra. Překvapilo mě, jak bojoval Lukáš Rosol. Získal dobrý skalp Seppiho a je příslibem, že do budoucna máme třetího singlistu," podotkl Navrátil.

Ve čtvrtfinále doma se Srby
Dnešní výsledky už nemohly nic změnit na postupu českého celku do čtvrtfinále, v němž Navrátilovi svěřenci změří síly se Srbskem. To na domácí půdě v Niši porazilo Švédsko. 

Balkánský tým si v 1. kole poradil s oslabenými Seveřany i bez světové jedničky Novaka Djokoviče, ten už by však 6. až 8. dubna mohl v Česku nastoupit. Čtvrtfinále se bude konat zřejmě v pražské O2 Areně.

Češi se pokusí Srbům vrátit prohru 2-3 z předloňského semifinále v Bělehradě, soupeř pak o pár týdnů později slavil premiérový triumf.

- DAVIS CUP 2012 ... 1. kolo Světové skupiny -
(Česko / Ostrava, tv. povrch / hala)
kompletní výsledky (10. - 12. 02. 2012)

Česko - Itálie 4-1 ... konečný výsledek

pátek 10. 02. 2012:

Štěpánek - Seppi 4-6 6-4 6-3 3-6 6-3 ... (1-0)
Berdych - Bolelli 6-3 4-6 7-5 6-2 ... (2-0)

sobota 11. 02. 2012:
Berdych/Štěpánek - Bracciali/Starace 6-3 6-4 6-2 ... (3-0)

neděle 12. 02. 2012:
Rosol - Seppi 4-6 6-3 6-4 ... (4-0)
Čermák - Bolelli 4-6 4-6 ... (4-1)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
Labi
nevím co jsi tam viděla ale nemyslím si že by jses k němu dostala tak blízko, mohla si s ním promluvit a tak zjistit jaky to je skutečně charakter a uvědom si jednu základní věc, když je sportovec slavný tak má kolem sebe stovky lidí ale lidi, kterým může věřit by spočítal na prstech jedné ruky ptž to prostě je a i on si musí v určitých věcech "dupnout" aby si od tech lidí, kteří by bez jeho úspěchu nestáli udržel odstup....ano nevím jakou maš tu zkušenost ale kdyby to bylo něco skutečně vážného tak by jsi to řekla a takhle maš podle mně jen strach ptž víš že to je blbost kterou si lze vyložit mnoha způsoby........
Jinak souhlasím Veselý objíždí turnaje kde hraje proti hráčům kteři jsou momentálně kolem 300-500 místa a tady v DC by mohl získat veledůležité zkušenosti a zrychlit svůj postup, hlavně že Navrátil par dni před začátkem zápasů s Itálii mluvil na Čt4 o Veselém jaky to je dříč a jak těžké je dostat se nahoru a když má přejít od slov k činům a něco udělat pro českou tenisovou naděj tak to takhle posere
Reagovat
fanda
Čtu Vás velmi dlouho, někdy se bavím, někdy se zlobím.Ohledně nasazení Čermáka v DC chci říci,že v 35.letech to nemá kapitán dělat a za stavu 4-0 by měl nastoupit někdo mladý.Podle mého názoru by tam měl být v záloze min.Veselý a ještě někdo mladý v případě vedení 3-0 po prvním dnu. Zdraví Fanda
Reagovat
smazaný uživatel
Po prvním dnu to určitě nemohlo být 3:0.
Reagovat
smazaný uživatel
nedavas pozor a slucujes neslucitelne... :-)) Ale jinak - taky me zajima, co tak hruzneho na Fedeexovi videla, jenze ona se s nami uz, bohuzel, rozloucila. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
take nedavam pozor!!! patri dolu!!! Omluva!!!
Reagovat
gigin
jste mne tak domotali, že su ochotný začat fandit Federerovi,jenom abych už byl z toho vyvolávání venku !! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
ale to je mile, kdy zacinas? :-)) A ted uz sup sup hezky k tematu, tohle je diskuze o tenisu?! ;-)
Reagovat
VlS
Ale vždyť o nic nejde, patrně jde o nějakou totální banalitu, nebo je to úplně vymzšlené a jde o to, aby všicni pátrali, cože to bylo strašlivého - třeba se neusmál na povel.
Reagovat
smazaný uživatel
pohodil arogantne hlavou...
Reagovat
gigin
jo, však já vím :-) a pokaždé taky člověk nemusí mít dobrou náladu, tomu rozumím. Ale když si na to zapneš CAPS LOCK, tak mi to přišlo jako něco velkého :-) Proto jsem byl dost zvědavý, rozumíte mi..? :-o Kašlem na to... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte jak se jmenovala ta chorvatská umpire?
Reagovat
smazaný uživatel
dobrý už ji mám, Tamaru
Reagovat
smazaný uživatel
PARÁDA - NO CO ŘÍCI NA PĚKNÝ VÝSLEDEK NAŠICH VE SROVNÁNÍ SE ŠVÝCARY
JO JO TAK TO JE!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Co máš pořád s těmi Švýcary?
Reagovat
smazaný uživatel
to je jednoduché - v roce 2007 jsem byla v Praze po celé 3 dny a viděla a slyšela /i na tréninku/ toho velikána a přes jeho inzerovanou skromnost a osobnost to v Praze neunesl a tak jsem na vlastní oči viděla jaký je to charakter, no a od té doby to trvá a trvat bude.
Prostě není nad osobní zkušenost, kterou mi nikdo nevezme.
Reagovat
gigin
bude něco osobního :-)
Reagovat
gigin
:-o tak něco hoď do placu, to by mne zajímalo, jestli ti to teda nevadí...
Reagovat
smazaný uživatel
me by to taky moc zajimalo, neni nad konkretnejsi informace....
Reagovat
smazaný uživatel
Ne osobní to tedy není a média si vždy najdou jen to správné a elegantní a já si nechám své. Čau
Reagovat
smazaný uživatel
:-) to je neslušné, nakousnout a nepokračovat
Reagovat
VlS
To není neslušné, to je manipulativní technika, jak vyvolat zájem.
Reagovat
gigin
ta manipulativní technika, jak vyvolat zájem je slušné,nebo neslušné počínání? :-)
Reagovat
VlS
No, dáma by to neudělala :-D
Reagovat
gigin
myslíš???!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
on nemysli, on VI, ze opravdova dama vyvolava zajem svym nezajmem.. ;-)
Reagovat
gigin
já su zase opravdový osel, protože mne hrozně zajímá, co janabezjana viděla v tej Praze. A je mi to jedno, jestli je to slušné nebo neslušné :-))) Já vyvolávám zájem !! :-D
Reagovat
VlS
Dáma zájem neupoutává a neshání, dáma , potřebuje-li, zájem má.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluju Lukáši
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist