Bahamský tenista v Pekingu radostí vyrostl

10. 8. 2008, 19:15
Aktuality 0
Když bylo bahamskému tenistovi Devinovi Mullingsovi osm let, házely mu ostatní děti kvůli jeho špatné hře vypůjčenou raketu přes plot. Za někdejší ústrky si nyní užívá sladkou odměnu - na olympijském turnaji si zahraje v soutěži se světovými hvězdami.
Profily hráčů
ilustrační foto

Až 1025. hráč světového žebříčku měl v Pekingu nastoupit pouze ve čtyřhře s Markem Knowlesem, ale po odstoupení Chorvata Ivana Ljubičiče kvůli zranění zad dostal vstupenku i do soutěže v singlu. Objeví se tak po boku velikánů Rogera Federera či Rafaela Nadala.

S pouhými 168 centimetry je jednadvacetiletý Mullings nejmenším hráčem turnaje. Poté, co se na poslední chvíli dostal mezi 64 vyvolených, radostí o mnoho vyrostl a již se nemůže dočkat souboje s Argentincem Agustinem Callerim.

"Tomu se říká být ve správný čas na správném místě. Bylo to neuvěřitelné," popsal Mullings moment, kdy se během tréninku dozvěděl o své velké chvíli. I s odstupem času stále nevěřícně kroutil hlavou.

Ještě předtím ho však čeká deblová výzva v podobě utkání proti nejvýše nasazenému páru, bratrům Mikovi a Bobovi Bryanovým ze Spojených států. Pak už přijde jeho chvíle a Mullings se nemůže dočkat hlavně toho, až bude s Federerem či Nadalem sdílet stejnou šatnu.

"Nechci je moc dlouho otravovat, ale chtěl bych je potkat a pořídit co nejvíce fotek. Může to být jediná příležitost v životě," prohlásil Mullings.

Když v osmi letech s tenisem začínal, sotva tušil, že si jednou na olympiádě zahraje. "U základní školy ve Freeportu byly nějaké kurty a já se tam chodil jen tak dívat na tenis, než si mě přišli rodiče vyzvednout. Jednou jsem se rozhodl hrát a zkusil to, ale ostatní děti nebyly zrovna milé. Házely raketu za plot," vzpomínal Mullings.

Tato nepříjemná zkušenost ho však jen utvrdila v touze hrát tenis. Požádal tedy otce, aby mu zařídil soukromé lekce, a po trénincích na Floridě se stal bahamskou jedničkou.

Věří, že už si získal i uznání svých někdejších dětských trapitelů. "Musí vidět, jak moc jsem se zlepšil, takže by mou hru mohli nyní respektovat," uvedl Mullings.

ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist