Baltachaová po měsíci vyhrála, Mirzaová ve Washingtonu končí

26. 7. 2011, 11:24
Aktuality 1
Turnaj žen ve Washingtonu má za sebou první hrací den ve své historii. V boji o titul z úvodního ročníku nového podniku WTA zůstává šestá nasazená Elena Baltachaová z Velké Británie. Turnajová sedmička Sania Mirzaová neuhrála ani set proti Kanaďance Duboisové a ze Citi Open je vyřazena.
Elena Baltachaová

Elena Baltachaová nastoupila ke svému prvnímu zápasu ve Washingtonu proti Jaroslavě Švedovové, která v letošní sezoně ještě nevyhrála dva zápasy za sebou a v žebříčku WTA se propadla až do druhé stovky. Trápení kazašské tenistky pokračovalo i v americké metropoli: favoritku sice trápila téměř dvě hodiny, proměnila ale jediný ze 14 brejkbolů a s deštivým Washingtonem se rozloučila porážkou 2-6 6-7.

Další soupeřkou Baltachaové bude Francouzka Virginie Razzanová, která si s Japonkou Doiovou poradila hladce 6-2 6-2.

První vyřazenou nasazenou hráčkou v historii turnaje je indická tenistka Sania Mirzaová. Ta ke svému prvnímu zápasu od Wimbledonu nastoupila proti Kanaďance Stephanii Duboisové, kterou vyřadila na letošním Australian Open. Duboisová prohru z Melbourne turnajové sedmičce oplatila; ve dvou setech jí šestkrát prolomila servis a za 95 minut zvítězila 7-5 a 6-4.

Výsledky - Washington (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Baltachaová (6-Brit.) - Švedovová (Kaz.) 6:2, 7:6 (7:5), Duboisová (Kan.) - Mirzaová (7-Ind.) 7:5, 6:4, Razzanová (Fr.) - Doiová (Jap.) 6:2, 6:2, Lepchenková - Stephensová (obě USA) 4:6, 6:4, 6:3, Watsonová (Brit.) - Daniiliduová (Řec.) 6:4, 6:1.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
"Švedovová" nejenže letos nevyhrála dva zápasy za sebou, ale celkově za celý rok vyhrála jen čtyři zápasy a má bilanci 4 - 13. :-( Solidní krize. Včera v druhém setu nevyužila 11 breakbolů.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist