Barroisová si zahraje o první titul

29. 4. 2011, 16:55
Aktuality 1
Německá tenistka Kristina Barroisová se podruhé v kariéře dostala do finále turnaje WTA. Aktuálně 79. hráčka světa ani dnes v Estorilu neztratila set a porazila Švédku Larssonovou 7-6 6-4. O svůj premiérový titul si zahraje se Španělkou Anabel Medinaovou-Garriguesovou.
Kristina Barroisová

Kristina Barroisová už minulý týden ve Stuttgartu ukázala, že na antuce umí být nebezpečnou soupeřkou. Loni na ní ve Štrasburku došla až do finále a dnes po vítězství 7-6 6-4 nad Johannou Larssonovou vybojovala druhé finále v kariéře.

"Před týdnem jsem ve Stuttgartu odehrála pár dobrých zápasů, to mi dodalo sebedůvěru, že můžu hrát s hráčkami z Top 5. Hrála jsem s nimi vyrovnaně, ale ještě jsem nevyhrála. Ale pořád na tom pracuju," řekla po své výhře německá tenistka.

Už v úvodním setu dnešního prvního semifinále viděli diváci vyrovnané utkání, ve kterém si obě hráčky celkem jedenáctkrát sebraly podání. První sadu musela rozhodnout zkrácená hra, ve které Barroisová nechala Larssonovou uhrát jen dva míče. Povzbuzená Němka pak zlepšila svou úspěšnost na podání, Larssonové ještě třikrát prolomila servis, a když proměnila čtvrtý mečbol, radovala se z postupu do svého druhého finále turnaje WTA.

"Neměla jsem žádnou zvláštní taktiku," přiznala Barroisová, která před rokem ve finále turnaje ve Štrasburku podlehla Marii Šarapovové. "Prostě jsem se jen soustředila na každý bod a snažila se hrát vyrovnaně. Je to dobrá antukářka, a tak jsem o každý bod musela bojovat."

O první titul v kariéře může Němku připravit už jen Anabel Medinaová-Garriguesová, která měla lehčí práci s Monikou Niculescuovou. Rumunka favoritce zápasu jen jednou prolomila podání, sama o servis přišla šestkrát a za necelou hodinu a půl prohrála 1-6 3-6.

Pro Španělku bude finále v Estorilu už 16. v kariéře, a pokud proti Barroisové uspěje, získá svůj desátý titul. Obě hráčky se dosud utkaly jednou, předloni ve Štrasburku se z výhry radovala Barroisové, které soupeřka vzdala utkání po prvním prohraném setu.

Výsledky - Estoril - ženy (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Barroisová (Něm.) - Larssonová (Švéd.) 7:6(7:2), 6:4, Medinaová-Garriguesová (Šp.) - Niculescuová (Rum.) 6:1, 6:3.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Moc dobře ale Barroisová dnes nehrála, normálně bývá velmi dobrá na síti, ale dnes zamázla do sítě apod. například několik jasných smečí apod.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist