Barthelová se v Bastadu probouzí. Je poprvé od loňského února v semifinále

18. 7. 2014, 16:58
Aktuality 2
Mona Barthelová postoupila poprvé od loňského února do semifinále turnaje WTA. Němka ve čtvrtfinále na antuce v Bastadu porazila Estonku Kaiu Kanepiovou 6-2 7-6. O postup do finále si zahraje se Silvií Solerovou-Espinosaovou, jež dnes porazila Rusku Panovovou. Druhé semifinále ve Švédsku obstarají Slovenka Čepelová s Jihoafričankou Scheepersovou.
Mona Barthelová

Mona Barthelová dnes ve čtvrtfinále antukového turnaje ve švédském Bastadu vyřadila Kaiu Kanepiovou. Estonka, která se po vypadnutí všech nasazených hráček stala jako 54. tenistka světa nejvýše postavenou hráčkou turnaje, dnes v utkání s Němkou pětkrát přišla o své podání, zatímco sama ho Barthelové vzala 'jen' třikrát. Němka v zápase zvítězila za hodinu a půl poměrem 6-2 7-6 a poprvé od loňského února, kdy triumfovala na halovém turnaji v Paříži, tak postoupila do semifinále turnaje WTA.

"Byl to velmi těžký zápas, zejména ve druhém setu to bylo hodně vyrovnané," komentovala utkání Němka. "Ona za stavu 6-5 podávala na zisk druhé sady, naštěstí jsem jí ale podání vzala a dotáhla to do tie-breaku, který jsem získala na svou stranu. Jsem ráda, že jsem to zvládla a zahraju si o postup do finále."

O finále si Němka zahraje se Silvií Solerovou-Espinosaovou, jež dnes porazila 6-3 6-2 Rusku Alexandru Panovovou. "Bylo to náročné, protože každý, kdo je ve čtvrtfinále hraje velmi dobře. Věděla jsem, že hraje celkem solidně od základní čáry, proto jsem se snažila měnit rytmus hry, když jsem k tomu měla příležitost. Hrála jsem agresivně a to mi hodně pomohlo. Jsem šťastná, že jsem v semifinále," řekla k vítězství Španělka.

Druhé semifinále ve Švédsku obstarají Slovenka Jana Čepelová, která dnes porazila Julii Putincevovou z Kazachstánu, s Jihoafričankou Chanelle Scheepersovo, jež si ve třech setech poradila se Španělkou Larou Arruabarrenaovou.

- WTA INTERNATIONAL BASTAD-
(Švédsko, antuka, 250.000 dolarů)
páteční výsledky (18. 07. 2014)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Solerová (Šp.) - Panovová (Rus.) 6:3, 6:2
Scheepersová (JAR) - Arruabarrenaová (Šp.) 6:2, 4:6, 6:3
Barthelová (Něm.) - Kanepiová (Est.) 6:2, 7:6 (7:4)
Čepelová (SR) - Putincevová (Kaz.) 6:4, 7:5
• Semifinálové dvojice •
Čepelová - Scheepersová, Solerová - Barthelová

Komentáře

2
Přidat komentář
kada.tom
prohrává 2-5, stáhne to na 5-5 a pak si prohraje servis :-D
labilita hadr ... ale tak přeju jí to, snad to Chanelle udrží :-)
Reagovat
Frick
Tak fakt škoda, že tam byla v hl. soutěži jen Terka M. PetraC tam mohla mít šanci a paradoxně i Karol by tam asi měla víc šancí, přestože antuka má méně ráda...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist