Barthelová v Hobartu vyhrála 11. zápas v řadě. Hodně jsem se zlepšila, říká

10. 1. 2013, 08:41
Aktuality 0
WTA HOBART - Mona Barthelová útočí na své druhé finále a znovu v Hobartu, kde neprohrála už 11. utkání v řadě. Německá tenistka na oblíbeném turnaji postoupila do semifinále po výhře nad Bulharkou Pironkovovou. O premiérové finále si na tasmánském ostrovu zahraje devatenáctiletá Američanka Sloane Stephensová.
Mona Barthelová

Mona Barthelová začala vystrkovat růžky už v roce 2011, ale až loni začala hrát na turnajích WTA pravidelně. Hned v úvodu sezony překvapila triumfem v Hobartu, kde přitom začínala v kvalifikaci. Zatím to je však také jediné finále, do kterého se dostala. Nyní by si v něm ale mohla zahrát znovu v Hobartu, kde tento týden postoupila do semifinále. 

"Mám pocit, že jsem se toho loni hodně naučila a hodně jsem se zlepšila. Hrála jsem na různých turnajích a proti elitním soupeřkám a myslím, že mi to hodně pomohlo," řekla Barthelová ke své první kompletní sezoně na okruhu WTA. "Zlepšila jsem se na servisu a cítím, že i mé přímé údery jsou lepší. Ale asi si teď více věřím," dodala.

Dvaadvacetiletá Němka v Hobartu po úvodním ztraceném setu s domácí šestnáctiletou Bartyovou a už žádný další set neztratila. Ve dvou sadách si poradila s Jihoafričankou Chanelle Scheepersovou a v dnešním čtvrtfinále i s přemožitelkou Kláry Zakopalové Bulharkou Cvetanou Pironkovovou. Tu porazila za pouhých 64 minut dvakrát 6-3. 

Loni se triumfem zapsala do historie turnaje, protože ještě žádná hráčka si pro titul nedokázala dojíz kvalifikace. A přepsat historii může i letos, neboť obhájit vítězství v Hobartu také ještě nikdo nedokázal. "Uvidím, jdu od zápasu k zápasu. Ještě potřebuju vyhrát dva zápasy a vím, že to budou hodně těžké zápasy. Teď jsem moc ráda, že jsem tu v semifinále," řekla Barthelová.



V semifinále se utká s Belgičankou Kirsten Flipkesnovou, jež dnes otočila vývoj utkání proti Rumunce Monice Niculescuové a zápas nakonec ukončila kanárem. 

"Mona je těžká soupeřka, je to velká šampionka. Bude to velmi těžký zápas," řekla Flipkensová směrem k pátečnímu semifinále.

O své první finále si na tasmánském ostrovu zahraje devatenáctiletá Američanka Sloane Stephensová. Ta dnes zdolala po setech 6-3 4-6 7-5 svou krajanku a vrstevnici Lauren Davisovou



Stephensovou v semifinále čeká Jelena Vesninová. Ruska dnes zastavila šampionku z roku 2011 Jarmilu Gajdošovou, kterou porazila 6-3 6-2.

- WTA INTERNATIONAL HOBART -
(Austrálie / Tasmánie, tv. povrch, 235.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (10. 01. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Stephensová (8-USA) - Davisová (USA) 6-3 4-6 7-5
Barthelová (9-Něm.) - Pironkovová (Bulh.) 6-3 6-3
Vesninová (Rus.) - Gajdošová (Austr.) 6-3 6-2
Flipkensová (Belg.) - Niculescuová (Rum.) 2-6 6-4 6-0

Semifinálové dvojice: Vesninová - Stephensová, Barthelová - Flipkensová.

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Muguruzaová/Torrová-Florová (Šp.) - Gajdošová/Zakopalová (2-Austr./ČR) bez boje

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist