Bartyová dospěla. Po kriketové odbočce si připsala první výhru v Melbourne

16. 1. 2017, 11:28
Aktuality 12
Ashleigh Bartyová už zase dělá Australanům radost s raketou v ruce. Vítězka wimbledonské juniorky, která v osmnácti letech v září roku 2014 přerušila tenisovou kariéru a vrhla se na kriket, se znovu prosazuje na kurtech. V Melbourne dnes porazila 6-4 7-5 Němku Anniku Beckovou a oslavila první singlovou výhru na Australian Open.
Profily hráčů
Ashleigh Bartyová

"Je krásné konečně tady vyhrát zápas," uvedla dvacetiletá tenistka, která předtím v Melbourne v letech 2012 až 2014 třikrát prohrála v 1. kole. "Užívám si to. Musíme si vážit, když dosáhneme svého cíle po tvrdé práci," doplnila.

Bartyová v roce 2011 vyhrála ve svých patnácti letech wimbledonskou juniorku. O dva roky později se jí dařilo ve čtyřhře, v níž s krajankou Casey Dellacquaovou hrály finále na všech grandslamech kromě Roland Garros.

Ve dvouhře se dostala na 129. místo žebříčku, ale pak coby osmnáctiletá šokovala, když oznámila přerušení kariéry. "Bylo to nezvyklé, ale byla jsem obětí vlastního úspěchu. Všechno šlo moc rychle," řekla Bartyová.

V roce 2015 hrála kriket za Brisbane Heat a patřila k nejlépe skórujícím hráčkám klubu. Loni už ale znovu vzala raketu do ruky, odehrála sice jen čtyři turnaje, ale třeba s Karolínou Plíškovou v Nottinghamu prohrála ve čtvrtfinále dvakrát 6-7.

Letos už dokázala 223. hráčka světa na turnaji v Brisbane sebrat set světové jedničce Angelique Kerberové, která je zatím její jedinou letošní přemožitelkou. V Hobartu pak nenastoupila kvůli problémům s rukou k rozhodujícímu zápasu v kvalifikaci, aby se šetřila na první grandslam sezony, na němž hraje díky divoké kartě.

Ve druhém kole se Bartyová střetne s Američankou Shelby Rogersovou, která vyřadila světovou čtyřku Rumunku Simonu Halepovou.

"Když jsem si dávala od tenisu pauzu, byla jsem mladičká, ale teď už je mi dvacet, jsem vyspělejší a život vidím z jiného úhlu. Vím, jak se lépe připravovat a koncentrovat, ale jedno je stejné, vždy hraju zápas míč po míči," řekla Bartyová.



Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Frick
Jak jsou Češky krádný holky.
Reagovat
Frick
* krásný :o)
Reagovat
dunphy
Ještě, že to pak vyrovnávají takové tlamy jako ty. :D
Reagovat
EllNino
přesně :D Petr je přímo krasavec
Reagovat
smazaný uživatel
Smrdutá Fickova lejna.
Reagovat
Tornes
Nechci vám to kazit, ale ač je to příběh velmi zajímavý, tak Ash rozhodně nepatřila k nejlépe skorujícím hráčkám týmu, rozhodně ne v WBBL za Brisbane Heat. Její průměr byl 11 bodů za zápas. Patřila mezi pálkaře-specialisty (za Brisbane Heat pokud vím nikdy nebyla na nadhozu), tam se průměry obvykle pohybují nad 20. Její průměr ve skutečnosti patřil k nejhorším, i když bereme v potaz i univerzály nebo dokonce i nadhazovače-specialisty.

Kde naopak hrála velmi dobře je za Western Suburbs District Cricket Club, ke měla průměr přes 30 (a jedné sezoně dokonce 46), ovšem to je pokud jsem to správně pochopil místní neprofesionální soutěž...
Reagovat
dadaft
o vypadávání se začneme bavit nejdříve ve 4K, ju?
a třeba i později,,,
Reagovat
horska.kraslice
Článek o Ash, paráda :-). S Shelby by to mohla být pěkná ranařina.
Reagovat
smazaný uživatel
Kriket? To čo je za omáčku?
Reagovat
Tornes
Jeden z nejpopulárnějších sportů naší planety :p
Reagovat
smazaný uživatel
takže kriket není slang pro maďarský guláš?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist