Bartyová si v 18 letech dává od tenisu odpočinek

19. 9. 2014, 18:02
Aktuality 15
Velký talent australského tenisu Ashleigh Bartyová přerušila v osmnácti letech kariéru. Někdejší vítězka wimbledonské juniorky důvod své pauzy neoznámila a ani nenaznačila, kdy a zda vůbec předpokládá návrat na kurty.
Profily hráčů
Ashleigh Bartyová

Bartyové se loni na WTA Tour dařilo především ve čtyřhře, v níž společně s krajankou Casey Dellacquaovou hrály finále na všech grandslamech kromě Roland Garros. Ve dvouhře se dostala na 129. místo žebříčku, ale letos se jí v singlu vůbec nevedlo. V současnosti je v pořadí WTA až na 216. pozici.

"Po návratu z US Open jsme se společně s týmem rozhodli, že je ideální čas dát si pauzu od profesionálního tenisu. Budu i nadále sledovat výsledky Australanů a doufám, že budou mít dobrý start do roku 2015," uvedla Bartyová, jež si loni v únoru v Ostravě odbyla debut ve fedcupovém týmu.

Před třemi lety Bartyová vyhrálu wimbledonskou juniorku, mezi ženami se ale ve dvouhře výrazně prosadit nedokázala. Pouze v roce 2012 vyhrála čtyři turnaje ITF, maxima na okruhu WTA dosáhla loni v Kuala Lumpur, kde jedinkrát dokázala vyhrát dva zápasy po sobě a postoupit do čtvrtfinále..

Svůj dosud poslední zápas odehrála mladá Australanka v New Yorku proti Barboře Záhlavové-Strýcové. Osmadvacetiletá Češka shodou okolností byla i poslední soupeřkou čínské hvězdy Li Na, jež dnes ukončila kariéru.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
ji to nebaví. Vyděláno má ale nemá radá popularitu a nechce všechno obětovat tenisu.
Možná je to depka z nenaplněných očekávání. Čtyřhra nikoho až tak nebere a singly nic moc. Teda potenciál tam je, ale těžce ho nenaplňuje
Reagovat
smazaný uživatel
no jo, já ji chápu :) Taky mám někdy chuť seknout se školou. Ale vyděláno teda nemám zatím...
Reagovat
speed
dost mimo poznámka, prej se školou :-D
Reagovat
zpilat
naštěstí mají australanky novou krev - gajdošovou a tomljanovič :-D
Reagovat
EllNino
no :D ...
Reagovat
slacker
NO nevim nevim, nejak ten "talent" se topil ve druhe stovce. Me prisla od pohledu divna
Reagovat
tommr
tak, že radši skončí kariéru ... :)
Poslední zápas kariéry proti český hráčce odehrála letos i Meusburgerová, která to zabalila když na USO v prvním kole hladce prohrála s Karolínou Plíškovou ... :)
Reagovat
aligo
třeba jí to nebaví nebo má nějakej problém buď v osobním životě nebo zdravotní o kterém nechce mluvit...
nikdo neví co se komu v hlavě odehrává...
Reagovat
smazaný uživatel
dneska-se-mi-nechce-na-trénink...seknu-s-tím...trenére-ahoj-seknem-s-tím...jasně-jebem-na-to...kolik-je-hodin...pět...výborně-ideální-čas-dát-si-pauzu...co-budem-ale-dělat...nevím-třeba-sledovat-výsledky-australanů.
Ale jo, kdo ví :) Mám rád tato revoluční rozhodnutí, většinou obrátí život k lepšímu.
Reagovat
slacker
Aby neskoncila jako prodacka v australskem Tesco
Reagovat
VlS
A to je něco zle?
Reagovat
aligo
i kdyby hrála podprůměrný turnaje tak proti tomu je to finančně hodně zlé... + hrála špičku debla, tak si to porovnej...
Reagovat
kada.tom
LOL :-D
v 18-ti letech si dávat pauzu ... ta je ale blbá :-D
Reagovat
Blondie
Hele, jak se cítíš teď, hňupe? Když je očividné, že Ash ta pauza prospěla a teď brutálně válí? Nulo!
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist