Bartyová kvůli pandemii koronaviru odpískala zbytek sezony. Na kurty se vrátí až v lednu v Austrálii

8. 9. 2020, 02:39
Aktuality 42
Ashleigh Bartyová kvůli pandemii koronaviru nebude na přelomu září a října obhajovat triumf na French Open, a dokonce se rozhodla vynechat zbytek letošní sezony. Světová jednička se chce na kurty vrátit až v lednu na domácích turnajích.
Profily hráčů
Ashleigh Bartyová (© j48tennis.net)

"Bylo to velmi těžké rozhodnutí, ale bohužel se letos na evropských turnajích neobjevím. Obzvláště kvůli French Open, na které mám ze všech turnajů nejkrásnější vzpomínky, jsem vše dlouho zvažovala," uvedla vítězka loňského French Open, které bylo pro letošek odloženo až na přelom září a října. Hlavní soutěž vypukne 27. září

"Jsou dva důvody, proč jsem se takto rozhodla. Zaprvé stále hrozí nebezpečí nákazy covidem-19 a zadruhé moje příprava nebyla ideální, jelikož kvůli omezením cestování tu se mnou nemůže být můj trenér," vysvětlovala 24letá Australanka důvody svého rozhodnutí.

"Nyní mě čeká delší pauza mezi sezonami, na kurty se chci vrátit v lednu v Austrálii. Pro nás všechny je tohle náročný rok a i když jsem jako tenistka zklamaná, zdraví a bezpečí mojí rodiny a týmu je na prvním místě," dodala světová jednička.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

It has been a difficult decision to make but unfortunately I will not be competing in Europe this year. Last year’s French Open was the most special tournament of my career so this is not a decision I have made lightly. There are two reasons for my decision. The first is the health risks that still exist with Covid. The second is my preparation, which has not been ideal without my coach being able to train with me due to the state border closures in Australia. I wish the players and the French Federation all the best for a successful tournament. I now look forward to a long preseason and the summer in Australia. It has been a challenging year for everyone and although I am disappointed on a tennis front, the health and well-being of my family and my team will always be my priority. Thank you to my fans for your continued support, I can’t wait to play for you again.

Příspěvek sdílený Ash Barty (@ashbarty), Zář 7, 2020 v 5:14 PDT

Účast na Roland Garros v pondělí zpochybnila i Serena Williamsová. Američanku překvapilo oznámení pořadatelů, že se bude hrát s diváky, ale s přísnými opatřeními pro tenisty včetně ubytování jen v uzavřeném hotelu.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

42
Přidat komentář
FulnekUltras
mezikontinentální lety jsou teď ještě pořád celkem riziko. smile
Reagovat
Fandina
Australským klukům to nevadí. Z první dvoustovky jich devět z deseti po pauze hrálo nebo hraje v USA i Evropě. De Minaur je ve čtvrtfinále USO a další hrají v Kitzbühelu i Prostějově.
Reagovat
Davor1
Australskí kluci nemajú milióny na účte a najväčšie turnajové trofeje doma na poličke ako Ash...
Reagovat
Fandina
Někomu jsou peníze ukradené.
Reagovat
tommr
Barty je světová jednička na baterky. Nic horšího nemohlo WTA potkat ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
tommr
slacker
kada.tom

https://twitter.com/MojoCrowe/status/1278090318882041857/photo/1

https://twitter.com/i/status/1222337468831191040
Reagovat
Krisboy
Kaďák ještě žije? Dlouho tu nezvracel. Jeden z prvních, co letěli do ignoru smile
Reagovat
Cico93
U mňa bol prvý a doposiaľ jediný.
Reagovat
tommr
ty si ten poslední kdo by moh někoho na TP hodnotit ty debílku ... smile
Reagovat
com
a ja na seznamu nejsem smilesmile
Reagovat
Krisboy
Zřejmě proto, že vzbuzuješ spíše lítost, než nenávist nebo odpor.
Reagovat
com
tak to sem rad, ze me nenavidis smile
Reagovat
Krisboy
Přečti si to ještě jednou. A p-o-m-a-l-u! Klidně si jeď pod těmi písmenky prstem, nestyď se, nikdo tě nevidísmile
Reagovat
com
abych ti ten prst nekam nestrcil smile
Reagovat
Krisboy
Nezakecávej to. Přečetl sis to znovu, už jsi to pochopil? Vždyť je to deset slov, to přece zvládne pochopit každý.

Btw. kam bys mi chtěl strkat prst?
Reagovat
Holahej
Barty je naopak zasloužená jednička, vyhrála GS, umí tenisově všechno, ukazuje krásu tenisu plnou škálou úderů, herně chytrá, přizpůsobivá vývoji zápasu, pohyblivá, umí i obranu, singla i debla, nevýhodu malé postavy 166cm, tím menšího dosahu na servisu /na příjmu i při podání/ dokáže kompenzovat, navíc férová, velmi slušně vystupující, má trochu smůlu, že na jedničku je hodně vidět a ji obléká FILA, která nemá šmrnc, někdy právě naopak/Kenin/ a bere si kšiltovku, vypadá pak trochu klučičí /na předávání cen, kde si přidá více ženskosti vypadá dobře/, což ji trochu handicapuje u některých?.
Reagovat
tommr
světová jednička by měla jít ve všem příkladem a to obzvláště v tak zlých časech jaký ted prožíváme. A ne strachy připodělaná čekat někde za bukem jak to všechno dopadne ... smile
Reagovat
Krisboy
Já myslím, že jde příkladem naprosto skvěle. Narozdíl od lhářky, podvodnice a arogantní sebestředný megery Prasereny smile
Reagovat
Holahej
Dle toho, jak tady vystupuješ a co všechno je v tvých časových možnostech sledovat, komentovat, je zjevné, že nechodíš do práce, povinnosti? nějaké?, přitom nebudeš senior v důchodovém věku, tenis sleduješ na TV, PC, v místnosti, nejsi covid-19 ohrožován, jsi zalezlý, je to tvoje náplň celého dne, možná vášeň /až droga/, tím, že se kolotoč WTA/co z nějakých důvodů preferuješ/tour zastavil, nastalo pro tebe prázdno?.a ze svého Já hlediska, účelově, neobjektivně ?vyžaduješ?...holky nastoupit..., které tenistky se omlouvají /je to přeci jejich život, mají na to právo, oni přicházejí např. jen tak? o 61 000$ za účast v 1.kole US?/ ponižuješ, urážíš?a právě to je fakt hnusný?tvoje vizitka, posíláš je do ruletní války s neviditelným virem, aby ti jejich činnost, naplnila tvůj čas, sám někde schovaný...
Reagovat
tommr
tak já z opovrženíhodných důvodů vysílám nebohý tenistky do "ruletní války s neviditelným virem" ve kterým těm ubožačkám zřejmě hrozí smrt? Kolik jich už zemřelo jestli se můžu zeptat? Pokud vím tak jim hrozí maximálně pozitivní test po kterým musí na pár dní do karantény a to je všechno. Kdyby nebylo těch testů tak nikdo ani neví že covid má ... smile
Ale musím uznat že si opravdu dobrej komik. Nebo spíš tragéd? Fakt nevím když tak čtu ty tvoje nesouvislý bláboly jestli se mám smát nebo brečet? smile
Reagovat
Krisboy
Souhlasím!!smilesmile
Nejsem její fanoušek, ale působí skutečně sympaticky, skromně a pohodově. Prostě normální holka, která má velikej talent na sport. Na co šáhne, to jí jde a to zřejmě spoustu lidí kaká.
Reagovat
com
jediny co ji de je slajzovat jak pominuta smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak myslel jsem, ze na baterky je jenom ten Ultron z ATP, kteremu se ted zasekl operacni system a vyplivl micek na zenskou na lajne... a ono to uz postihlo i WTA :-O
Tak ted uz se muzou holky s chlapama vklidu spojit.:)
Reagovat
slacker
proc se vubec nevrati zase k tomu sportu co hrala pred tenisem?
Reagovat
Krisboy
...abys měl o čem přemýšlet.
Reagovat
smazaný uživatel
Ať se v Austrálii vrátí s podobnou formou jako loni nebo letos na začátku roku.
Ash ukázala, že se umí vrátit i po delší pauze.
Je dobře, že pro někoho život neznamená jen tenis.
Ať si užívá čas s rodinou i novým psím parťákem.
https://www.instagram.com/p/CD4kauPJ49J/

Ash s Craigem patří vedle Petry s Davidem/ Jirkou nebo Lucky s Robem k nejsympatičtějším hráčsko-trenérským dvojicím.

https://youtu.be/igKLRia3uyA?list=PLNgpfGvsqORAXu-IdHShDydvYpdt-Pr0l
Reagovat
Vlk-v-trave
jajaj, doufal jsem, ze ji uvidime v Parizi. Je to skoda.
Reagovat
SwissMaestro
Příští rok riziko nákazy jist zázračně zmizne ty pipko smile
Reagovat
misa
Je potřeba provést nějakou úpravu stávajících pravidel. Není přece možné, aby světovou jedničkou byla hráčka, která tok nešáhne na raketu. Navíc pravděpodobně s luxusním náskokem.

Světová jednička se v těžkých časech otočila k tenisu zády, takhle by to nemělo být.
Reagovat
misa
*skoro rok
Reagovat
Blondie
Souhlasím s tím, že bych zavedla změny pravidel pro úpravu žebříčku, opravdu není možné, aby se jí neodečetly žádné body.

Nicméně Ash bych její přístup nevyčítala.
Tohle je věc zdraví. Nevíte, zda v jejím bezprostředním okolí není někdo ohrožený.
A mně je sympatické, že někdo nebere tenis jako nejzásadnější věc svého života. Ash vlastně dosáhla všeho. Není pod tlakem a nemusí hrát tenis, i kdyby byla nedejbože morová epidemie.
Reagovat
Grape
Naprostý souhlas. smile
Reagovat
Krisboy
Přesně tak, tenis není středobod světa ani života a hnát se za úspěchama za každou cenu není nutné. Mě je tím sympatická. Cítí a chce to takhle, škodí tím maximálněsmile sobě a nikomu do toho nic není. smile
Reagovat
sojka1
jiste, navic je geograficky odriznuta, ale myslim, ze misa zase tolik nefilozofuje a bere to ciste ze sportovni stranky.... taky si legracne predstavuju, ze "nest prapor" a "bojovat" za svuj sport by mela svetova jednicka... hlavne se nesmi vztekat.... :-)
Reagovat
misa
Beru to tak, že dnešní špičkové hráčky převzaly štafetu od těch minulých a mají sport rozvíjet a opatrovat. Když přijde jejich čas, tak zase předat "odkaz" svým nástupkyním. Kdyby se všichni zachovali jako dnešní světová jednička, tenis by skončil. Taky své miliony vydělala i díky tomu, že tenis má velkou tradici a prestiž.
Reagovat
Mantra
no vidíš, že se i shodneme smile a všimla jsi si , že jsem u Kvitové ani u Mouchy nic nepsal? smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Mozne je vsechno...i to, ze Kenin rupla s Mertenskou...:)
Reagovat
misa
Lépe bojovat a rupnout než nepřijet. Všem účastníkům US Open patří můj dík :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Kenin a spol. nikde nejezdili, byli "doma":)
Reagovat
misa
Jedou do Evropy...
Reagovat
misa
Např. Kvitová, Muchová bydlí v USA?
Reagovat
Vlk-v-trave
Pochopitelne myslim Americanky:) A kolik z nich fakticky pojede, to jeste uvidime:) Cesky jsou hrave, urcite by jely i do australie.
Naopak...nekterym Australanum se evidentne moc nechce...:)
Nepocitam ty, kteri tam netrenuji.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist