Bartyová utekla z 'lopaty' i Svitolinové, ve finále ji vyzve Sabalenková

24. 4. 2021, 20:27
Aktuality 33
WTA STUTTGART - Světová jednička Ashleigh Bartyová na antuce ve Stuttgartu druhý den po sobě vyhrála souboj hráček Top 10, přestože soupeřka podávala na vítězství. Po Karolíně Plíškové zdolala i Ukrajinku Elinu Svitolinovou a vzájemnou bilanci tak po třetí výhře v řadě snížila na 3-5. O třetí letošní titul se Australanka utká s Běloruskou Arynou Sabalenkovou, která vyřadila Simonu Halepovou.
Ashleigh Bartyová (© AFP)

Ashleigh Bartyová ve Stuttgartu potvrzuje oprávněnost oslovení světová jedničko. Podruhé během dvou dnů byla na pokraji vyřazení, podruhé s hráčkou elitní světové desítky. A pokaždé se z krizového momentu dokázala vyhrabat a vývoj otočit. 

V pátečním čtvrtfinále proti 9. hráčce světa Karolíně Plíškové prohrávala v rozhodujícím setu 3-5 a v dalším gamu při podání české tenistky byla celkem pětkrát dva míčky od vyřazení. Mečbolu ale nečelila a zápas ukončila ziskem čtyř gamů v řadě. 

V dnešním semifinále proti 5. hráčce světa Elině Svitolinové prohrávala po ztrátě čtyř her po sobě 2-6 a 4-5 a ukrajinská soupeřka, která ve čtvrtfinále utekla ze dvou mečbolů Petře Kvitové, měla servis. Bartyová ovšem znovu na poslední chvíli zařadila na nejvyšší rychlost, v tie-breaku otočila vývoj z 2-4 a rozhodující dějství už měla pod kontrolou.

Bartyová si vítězstvím 2-6 7-6 6-2 osladila 25. narozeniny a vyhrála třetí vzájemný duel po sobě. V celkové bilanci však stále prohrává 3-5.



"Myslím, že si beru ponaučení z každého zápasu. Ale zápasy proti hráčkám Top 10 vám posouvají ještě dál a získáváte díky tomu velkou kvalitu. Takopvé zápasy z vás dostanou maximum. Přesto je těžké v kritických momentech přijít s něčím výjimečným. Mě se to včera i dnes podařilo a jsem za tyhle výzvy šťastná," řekla Bartyová.

Ve svém 16. finále bude Bartyová hrát o třetí letošní a celkově jedenáctý titul v neděli proti Aryně Sabalenkové (h2h 3-3), kterou na konci března zdolala ve třech setech cestou za triumfem na tvrdém povrchu v Miami. 

Dvaadvacetiletá Sabalenková v druhém semifinále porazila 6-3 6-2 světovou trojku Simonu Halepovou z Rumunska. Běloruska v německé hale postoupila do svého celkově 14. finále a teprve podruhé se jí to povedlo na antuce. Zaútočí v něm na druhý titul v sezoně a celkově desátý. Na antuce může triumfovat poprvé.

"Cítím se skvěle. Hraju dobrý tenis proti nejlepším hráčkám a každá výhra jen posilňuje mé sebevědomí. Zítra mě čeká další velký zápas a už se na něj moc těším," uvedla Sabalenková, jež se v případě triumfu posune poprvé na 6. místo světového žebříčku.



Vítězka French Open z roku 2019 Bartyová ve Stuttgartu navíc postoupila i do finále čtyřhry, ve které startuje společně s Američankou Jennifer Bradyovou. Podruhé v kariéře tak může zaznamenat double, ten první slavila v roce 2017 v Kuala Lumpur. V Malajsii tehdy získala první titul ve dvouřhe.

• WTA 500 STUTTGART•
Německo, antuka, 456.073 eur
sobotní výsledky (24. 04. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Bartyová (1-Austr.) - Svitolinová (4-Ukr.) 4-6 7-6(5) 6-2
Sabalenková (5-Běl.) - Halepová (2-Rum.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
smazaný uživatel
Barty party smile
Reagovat
smazaný uživatel
Barty párty! Super, gratulace! smile
Reagovat
lvicek
Ma teprve 11. titul? Ty jo, Petule fakt mela neskutecnou smulu, co se tyce number one pozice, vzhledem ke svym vysledkum...
Reagovat
Holahej
Na turnaji oslavila 25.naroz., minulý rok téměř nehrála.. i mně teď přišlo, že není tak šťastná, že nemůže domů, miluje své tři psy, děti od svých sester, výletuje s nimi, přítel, golfista se o ně asi stará..., ale/třeba se podmínky změní/ily?/vypadá, že hraje z povinnosti a není "hladová" turnajovat..
Reagovat
lvicek
Jo, tim jsem nechtela nejak hodnotit Barty, ale spis jsem odkazovala na to, kolik mela Peta uspechu, titulu, atd. ale nikdy se ji to na tu jednicku neseslo. A vickrat tomu byla opravdu blizko. Barty uz je naopak jednicka dost dlouho...
Reagovat
Holahej
Petra byla blízko, v rozhovorech říkala, že na N°1, přímo necílí, když se povede tak fajn..., měla hodně bodů, mohla dát, vložit i další turnaj, navýšit body, kdyby byla chtěla..., N°1 by ji tenkrát slušela...a i vzhledem k tomu, jak to později "některým" spadlo do klína pouhou shodou okolností a za pakatel bodů...
Reagovat
lvicek
Jojo, je to trochu skoda, ten trun by ji rozhodne aspon chvili slusel ;). Ted uz je to spis zbozne prani, ale tak uvidime, stat se muze vsechno.
Reagovat
com
zas vyhrala Bartyovka, a velebnosti du blejt smile
Reagovat
Fandina
Kdyby Sabalenka tak neřvala, bylo by super jí fandit. Nicméně, pořád ještě doufám, že Barty dá.

Sabalenko pojď a davaj.
Reagovat
annah
Mně ten řev taky hodně vadí. Přeju spíš Barty, je to taková dojemná osůbka. Vypadá trochu jako převlečený kluk a působí klidně, soustředěně a vyrovnaně.
Reagovat
Titan
Ivan Mládek by řekl, že vypadá jako malý krokodýlek...
Reagovat
annah
A neřve...
Reagovat
Fandina
Mně připadá divná. Fandila jsem Sabalence, ale zbytečně.
Reagovat
Holahej
..tak to hodně dělá ta čepice, že se nelíčí, nebarví vlasy, ani melír, Fila příliš strohé oblečení, typ postavy, televize taky dost zkresluje, tělo zvětšuje, výšku zkresluje, fotogeničnost je individ./proto kamer.zk./..., ale důležitý je charakter a ten Ash má...
Reagovat
annah
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
Fandina
Já myslím, že nejde o líčení a barvení vlasů. Každá holka se líčí a případně barví vlasy. Jde o to, že je taková klučičí vzhledem i chůzí.
Reagovat
FulnekUltras
testosteronek tam samozřejmě je trochu nad běžnou ženskou normu - ale na jednom špagátě bych se s Ash rozhodně nebál
Reagovat
Holahej
..."holčičí" bude tedy, asi jako jedna z mála, jen Petra, té se od pohledu nerýsuje žádný sval...
Reagovat
lvicek
Kazda ne...
Reagovat
Fandina
Každá. Neznám holku, která by se alespoň jednou v životě nenalíčila. Co se týká sportu, tak tam se určitě většina holek nelíčí. S tím souhlasím.
Reagovat
Holahej
https://www.instagram.com/p/COFltpFtPq6/

fotka finalistek z tohoto turnaje, Ash bez čepice, asi vědí proč..
Reagovat
blixa
Zajímavá je, že v ruštině se to děvče jmenuje "Sobolenko" ... smile
Reagovat
Mony
Sobolí Lenka
Reagovat
vladka
Přeju Ženě / s velkým Ž!!/, aby Barty vyklepla
Reagovat
Mony
Ženě s velkým..?
Reagovat
blixa
Asi že má velké henté oné ... smile
Reagovat
Mony
Když už tě Aryno nepustí domu se Skodovkou, tak alespoň s Porsche!
Reagovat
Holahej
...možná s více..z tisku...Jenže v poslední dekádě se navíc stalo tradicí, že fáro dostanou jako ?všimné? všechny hráčky z top 10 jen za účast.
Reagovat
Mony
No je tam těch TOP10tek na Premier nějak hodně..
Reagovat
smazaný uživatel
Ash = skvělá bojovnice.

Zápas s Arynou v Miami byl parádní, tak ať i v prvním společném finále a prvním vzájemném utkání na antuce předvedou špičkový tenis.
Reagovat
Vlk-v-trave
Simona se nedavno vyjadrila, ze hraje s nedolecenym zranenim, me tedy prekvapilo, ze dosla az tak daleko.
Snad to Ash da.
Reagovat
com
fandim Sabalence smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist