Barvy pro budoucnost ČTS má za sebou první kolo. Červení uspěli doma na Spartě, na Štvanici slavil vítězství Prostějov

12. 6. 2020, 09:45
Aktuality 15
Na pražské Spartě a Štvanici skončilo první kolo nové šestikolové soutěže smíšených týmů Top Ligy Českého tenisového svazu nazvané Barvy pro budoucnost. Červený tým doma na Spartě uhájil náskok po prvním dnu a přehrál výběr žlutých, to samé se povedlo na Štvanici bílému prostějovskému celku, který porazil domácí modré.
Kateřina Siniaková (© j48tennis.net)

Červení měli po včerejším dnu pohodlný náskok 10-5. Ten uhájili a radují se už po dvouhrách, v nichž bodovali Aneta Laboutková, Barbora Palicová, Michael Vrbenský, Martin Krumich a ostřílený Lukáš Rosol.

Rosol se postaral o poslední 15. bod, který domácímu výběru stačí na celkové vítězství nad týmem žlutých. Čtyřiatřicetiletý Čech bez ztráty servisu zničil 6-0 6-2 Pavla Nejedlého, jeho soupeř se na výsledkovou tabuli dostal až za stavu 0-4 ve druhé sadě.

Naprosto suverénně si vedl i jeho spoluhráč Vrbenský, jenž na domácích exhibičních turnajích pokračuje ve skvělé formě. Dvacetiletý Čech a překvapivý vítěz úvodního podniku O pohár prezidenta ČTS za pouhých 40 minut deklasoval Marka Gengela, o čtyři roky staršímu krajanovi nepovolil jediný game.

Také Jekatěrina Alexandrovová potvrdila roli favoritky. Ruská tenistka a 27. hráčka světa přehrála 7-5 6-2 Moniku Kilnarovou, která v žebříčku WTA figuruje až na 491. místě, ale porážku svého týmu odvrátit nedokázala.


Na Štvanici byli lepší hosté z Prostějova
Také na Štvanici slavil tým, který byl po prvním dnu lepší. Prostějovští bílí do dnešního dne vstoupili s vedením 9-6 a náskok proti domácím modrým pohodlně uhájili.

Nejlepší český hráč současnosti Jiří Veselý proti až 321. hráči světa Václavovi Šafránkovi roli favorita přílis nepotvrzoval, a musel dokonce stav utkání otáčet. Od půlky zápasu byl ale o něco lepší než jeho krajan a nakonec po vydřené výhře 4-6 6-4 7-6(3) přispěl k vítězství týmu z Prostějova. Nezaváhala ani Kateřina Siniaková. Členka elitní stovky přejela 6-2 6-0 teprve 16letou Agátu Černou.

Velmi rychle skončil souboj českých talentovaných mladíků mezi Jonášem Forejtkem a Jiřím Lehečkou. Juniorský vítěz US Open Forejtek za stavu 3-2 skrečoval kvůli zranění zápěstí, které si způsobil po uklouznutí na čáře.

Brenda Fruhvirtová na včerejší cenný skalp 17leté Denisy Hindové nenavázala. Třináctiletá naděje nestačila 2-6 6-3 4-6 na další velký český talent, o rok starší Nikolu Bartůňkovou. Její o dva roky starší sestra Linda naopak nezaváhala. Na vítězství bílých se dále podíleli Dalibor Svrčina a Linda Nosková.

Každé kolo je dvoudenní a nabídne celkem 29 zápasů. Vyhrává tým, který jako první dosáhne 15 bodů. Do tabulky si vítězný tým připíše dva body, poražený jeden bod. Hraje se systémem každý s každým, přičemž každý tým bude hrát jednou venku a jednou doma. Seriál bude pokračovat 18. a 19. června, kdy domácí žlutí na pražských Spojích přivítají modré a v Prostějove domácí bílé vyzvou červení.

BARVY PRO BUDOUCNOST ČTS - 2. DEN
Červený tým - Žlutý tým (Sparta) | 17-11
Miklová - Kolodziejová 1-6 0-6
Laboutková - Detiucová 6-4 7-6(5)
T. Jiroušek - Nouza 2-6 3-6
Palicová - Nová 6-4 6-0
Kilnarová - Alexandrovová 5-7 2-6
Vrbenský - Gengel 6-0 6-0
Paulson - Duda 6-7(2) 7-6(3) 1-6
Krumich - Jeníček 6-1 6-1
Rosol - Nejedlý 6-0 6-2
Paroulek - Kodat 6-3 6-2
Bolardt/Řeháček - Nouza/Vocel 6-7(5) 0-6
Modrý tým - Bílý tým (Štvanice) | 10-15
Forejtek - Lehečka 3-2 / skreč
Bartůňková - B. Fruhvirtová 6-2 3-6 6-4
Šmejkalová - L. Fruhvirtová 3-6 2-6
Barnát - Svrčina 5-7 4-6
Šafránek - Veselý 6-4 4-6 6-7(3)
Hindová - Nosková 4-6 1-6
Štyler - Siniakov 4-6 6-1 6-2
Pavlásek - Poljak 7-6(2) 6-1
Šátral - Kopřiva 6-4 5-7 10-3
Černá - Siniaková 2-6 0-6
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ondrej Novotny robil rozhovor so Strycovou (30 min) a s Pliskovou (1,5 hod). Hlavne ten rozhovor s Pliskovou bol urcite jej najlepsi v kariere a takuto pohodacku ju malokto zazil. Odporucam pozriet,hovori tam o vynechanej olympiade,o tom ze ci by mala sancu porazit hraca top500 a pod.,troska nacrtne preco Berdych a Lendl nevyslo a vela zaujimavosti.

https://youtu.be/Y2L8qHlgB1I
Reagovat
sojka1
diky za odkaz, nikdy bych neverila, ze to ty dve hodky vydrzim. S Kajou mi bylo velmi prijemne a to jsem stara skola, ktera si potrpi i v mluvenem projevu na tu "formu"! Postrehu, napadu i poznamek (doslova, zaverecne tipy jsem si taky zapsala) k obsahu mam nepreberne.... ale prioritou je hezky pocit, byla to jednim slovem "clovecina"... :-)
Reagovat
sojka1
Toby a Tadek (KodatxParoulek), souboj jednorucaku... :-) A stale nevim jak hrala Brenda a maly Siniakov....
Reagovat
tommr
Brenda prohrála ve třech setech ...
Reagovat
sojka1
aj, diky... kdyz ja bych chtela, aby je to dite vsechny rozdrtilo... :-))
Reagovat
tommr
já jí taky fandím, ale asi by to bylo dost krutý pro ty ostatní. Slyšel jsem, že Bartůnková je prý taky docela talent ...
Reagovat
travar
Bartůňkové aktuálně patří první místo na žebříčku Tennis Europe do 14 let a už potřetí porazila Brendu.

Po trochu hubených letech máme velkých talentů opravdu hodně, protože hned za ní je na druhém místě na žebříčku Tennis Europe do 14 let Sára Bejlek (další velký talent), na devátém místě je Lucie Urbanová, na osmnáctém Magdaléna Smékalová a na dvacátémčtvrtém místě je Brenda Fruhvirtová, která ale odehrála málo turnajů a je o rok mladší.
Reagovat
Mr.Pink
potvrzuji, bartunkova je vynikajici, opravdu velky talent. o budoucnost zenskeho tenisu strach nemam. Kluci to ale maji podstatne tezsi, tak uvidime, jestli se nektery ze soucasnych talentu prosadi i v muzeskem tenise.
Reagovat
jirkaS
kilnarová se nezdá, docela vzdoruje
top soupeřce :-o
Reagovat
tromas12
Má někdo stream? :)
Reagovat
tommr
zápasy ze Štvanice vysílá NovaSport1 a zápas ze Sparty se dají najít na YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=CaTGakgIT4A
Reagovat
sojka1
divat se na Novu je za trest a na Veseleho primo hrdelni... klika, ze je horko, Navratil alespon nema bundicku a na ni Agrofert.... :-))
Reagovat
makro99
zase pozor, Jirka si přes čtvrt roku nemohl vyhrát rozhodující tie-break...
Reagovat
sojka1
tohle je naprosto zasadni konstatovani, dik, malo kdo (spis nikdo) si totiz uvedomi, ze Juru ze vsech svetovych hracu korona poskodila nejvic. TB si jednoduse na zdi nezahrajes!!! ;-) :-)
Reagovat
gigin
Počkajte na Génia, nekazte si chuť.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist