Basilašvili hladce přehrál Lajoviče a je ve svém prvním finále

22. 7. 2016, 15:18
Aktuality 11
Gruzínský tenista Nikoloz Basilašvili se v Kitzbühelu dočkal premiérového postupu do finále turnaje ATP. Aktuálně 123. hráč světa si dnes bez problémů poradil s nasazeným Srbem Lajovičem, kterého porazil ve dvou setech.
Nikoloz Basilašvili

Pro Nikoloze Basilašviliho byl už postup mezi čtyři nejlepší hráče v Kitzbühelu velkým úspěchem, kterého se dočkal poprvé v kariéře. Ani semifinále ale pro přemožitele Lukáše Rosola a Adama Pavláska nebyla konečná. Favorizovaný Dušan Lajovič držel s Gruzíncem krok jen do stavu 3-4, kdy poprvé přišel o podání. Basilašvili potvrdil brejk, v dalším setu získal od stavu 1-1 pět her v řadě a za pouhých 64 minut zvítězil 6-3 6-1.

Nenasazený tenista, který je historicky prvním gruzínským hráčem ve finále turnaje ATP, se o titul utká s vítězem duelu mezi Paolem Lorenzim. Ten v druhém semifinále zdolal až po téměř třech hodinách boje domácího Geralda Melzera, přestože se hráli jen dva sety. Čtyřiatřicetiletý Ital vyhrál 7-6(4) 7-6(13), když proměnil až svůj celkově 13. mečbol, a podruhé v kariéře postoupil do finále. V něm bude rovněž usilovat o premiérový titul.

Výsledky - Kitzbühel (antuka, dotace 520.070 eur):
Dvouhra - semifinále:
Basilašvili (Gruz.) - Lajovič (6-Srb) 6:3, 6:1
Lorenzi (4-It.) - G. Melzer (Rak.) 7:6 (4), 7:6 (13)
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

11
Přidat komentář
horska.kraslice
Lorenzi první titul ve 34 letech. Tak příště třeba Mertl?
Reagovat
smazaný uživatel
Basilašvili může hrát jako bůh, ale stejně bere prní set v pohodě Lorenzi.

Jinak cituji z článku: "Nenasazený tenista, který je historicky prvním gruzínským hráčem ve finále turnaje ATP, se o titul utká s vítězem duelu mezi Paolem Lorenzim."

Úžasné, jak i redakce uznala, že Lorenziho zápasy bývají prostě jen o něm, je to jeho vnitřní zápas mezi ním samým, na soupeři v podstatě nezáleží. Gruzínec aby teď nedostal kanára...
Reagovat
kada.tom
Domovi očividně vůbec nevadí, že v singlu vyletěl tak brzy. V deblu si to s Dennisem neskutečně užívá, včerejší výkon na konci 2. setu a v STB byl fakt parádní. A dneska jedou kluci hned od začátku, samej úsměv, parádní údery :-)
Reagovat
kada.tom
tak to klukům rakouským nakonec nevyšlo, Nizozemci byli o něco lepší ... i tak pěkné finále s množstvím pěkných výměn :-)
Reagovat
Fandina
Berďa je ve čtvrtině s Nolem. Každá jiná by byla lepší.
http://www.protennislive.com/posting/2016/421/mds.pdf
Reagovat
skott
tak Melzera mi je teď docela líto, po tom přerušení kvůli dešti dřel jako blázen, ale Lorenzi ho nakonec těmi nekonečnými kopci do bekhendu udolal. Melzer při těch 12 odvrácených mečbolech hrál možná životní údery, většinu z nich opravdu sám zakončil víteznými míči včetně těžkého prohozu, nebo dokonce servisu volej po druhém podání... Tohle byla asi jeho jedinečná šance zahrát si finále ATP.
Reagovat
smazaný uživatel
tohle teda challenger není..atmosféra jak ve finále ATP ,neskutečný TB ve 2. setu!!
Reagovat
skott
Znovu výborný výkon Basilashviliho, přestože Lajovič byl nasazeným, tak na kurtu to vypadalo přesně naopak. Jeho měkké údery byli ve velkém kontrastu s Nikovo forhendem a razancí.
V prvním setu bych řekl, že byla klíčová skvělá výměna za stavu 4-3, kterou Basilashvili ukončil trvdým forhendem v plném běhu po lajně a následně dalšími dvěma agresivními returny, kterými si vpracoval brejkboly. Od té doby už na kurtu vládnul, Lajovič měl ještě ve 2.setu šanci si vzít jeden brejk zpátky, ale když si Basilashvili servis podržel, tak už to byla dál rychlovka.
Když teď vidím, jak hrají mladší Melzer s Lorenzim, tak klidně Niko může pomýšlet na titul.

mimochodem prvním Gruzíncem nejen ve finále, ale i který získal titul (celkem 5) byl Metreveli, ale samozřejmě ten reprezentoval ještě Sovětský Svaz.
Reagovat
smazaný uživatel
Adam s ním měl break na 3:1 ve 2. setu a v tu chvíli asi nikdo nepochyboval,že to dotáhne, ale po rebreaku Adam už tu laťku neudržel a tvrdě zaplatil .Taková šance už se nemusí opakovat ,mohl mít na dlouho odpracováno se 4 MD na GS
Reagovat
turista
Gruzínec Basilashvili už je výborný tenista. Klidně může získat titul. Na Alexandra Metreveliho si pamatuji. Byl to "pan tenista", který neměl žádné slabé místo a v sedmdesátých letech uměl porazit všechny hráče tehdejší světové špičky včetně Borga, Vilase, Connorse, Nastaseho, Panattu, Smitha, Newcomba, Kodeše. Například roce 1973 sice prohrál finále Wimbledonu s Kodešem, ale před tím mu odklidil z cesty Connorse. Byl 6x tzv.amatérským mistrem Evropy a odehrál 105 utkání v Davis Cupu za SSSR.
Reagovat
skott
Díky za větší přiblížení Metreveliho. Já osobně jsem si na něj vzpomněl čistě náhodou díky jednomu článku o historii ruského tenisu, který jsem nedávno četl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist