Bastad: Kanepiová na antuce dál vítězí, ve čtvrtfinále ji čeká Barthelová

17. 7. 2014, 20:41
Aktuality 4
Kaia Kanepiová se hned po vyřazení ve Wimbledonu vrátila zpátky na antuku a s dobrou formou přijela i na turnaj do švédského Bastadu. Bývalá světová patnáctka dnes zvládla zápas druhého kola a postoupila do čtvrtfinále. V něm změří síly s Němkou Monou Barthelovou.
Kaia Kanepiová

Kaia Kanepiová vypadla ve Wimbledonu již ve druhém kole, hned potom se ale vrátila z trávy zpátky na antuku a zdá se, že se jí tento krok vyplatil. Hned ve druhém týdnu londýnského grandslamu startovala Kanepiová na antukovém turnaji ITF ve Francii, kde došla až do finále. O týden později pak turnaj ITF s dotací 100 tisíc dolarů ve francouzském Biarritzu vyhrála.

S dobrou formou přijela Estonka i na turnaj WTA do švédského Bastadu, kde sice v prvním kole ztratila set, dnes však v osmifinále hladce porazila Nizozemku Richel Hogenkampovou 6-3 6-1 a postoupila už do čtvrtfinále.

"Hrála jsem dneska lépe než v prvním kole. Včera jsem měla volno a to mi hodně pomohlo, odehrála jsem toho v poslední době poměrně hodně, ale teď se cítím parádně a chci jít ještě dál," řekla po výhře ve druhém kole Kanepiová. "V prvním setu jsem sice podávala hrozně, ale dařilo se mi na returnu, ve druhé sadě už jsem našla ten správný rytmus a šlo to lépe," vzpomínala Estonka, jež si v prvním dějství celkem třikrát prohrála servis.

Na antukovém turnaji se vůbec nedařilo nasazeným hráčkám, jen jedna z nich postoupila do druhého kola. "Neřeším to, jestli hraju s nasazenou nebo nenasazenou hráčkou, věřím si a myslím, že když budu hrát dobře, tak mám šanci proti všem. Cítím se tu dobře a to je pro mě důležité," dodala sebevědomě Kanepiová.

Ve čtvrtfinále změří síly s Němkou Monou Barthelovou, která ve druhém kole zdolala Kanaďanku Garbielu Dabrowskiovou 6-4 3-6 6-4 a do čtvrtfinále postoupila teprve podruhé v letošní sezoně.

"Byl to velký boj a já jsem opravdu šťastná, že jsem vyhrála a postoupila do čtvrtfinále. Letos nejsou mé výsledky úplně ideální, takže o to větší mám radost," těšila se Němka. "Ve třetím setu to bylo hodně těsné, ale já jsem si věřila, zůstala jsem koncentrovaná a zůstala jsem v klidu v důležitých momentech, což bylo klíčové."

Mezi nejlepší osmičku se v Bastadu probojovala také Ruska Alexandra Panovová, která ve druhém kole porazila přemožitelku Anastasie Pavljučenkovové Grace Minovou. O semifinále si Panovová zahraje se Silvií Solerovou-Espinosaovou. Španělka dnes otočila utkání s Němkou Julií Goergesovou, kterou přehrála 4-6 6-1 6-3.

- WTA INTERNATIONAL BASTAD-
(Švédsko, antuka, 250.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (17. 07. 2014)
• Dvouhra - 2. kolo •
Panovová (Rus.) - Minová (USA) 6:2, 6:4
Barthelová (Něm.) - Dabrowská (Kan.) 6:4, 3:6, 6:4
Solerová (Šp.) - Görgesová (Něm.) 4:6, 6:1, 6:3
Kanepiová (Est.) - Hogenkampová (Niz.) 6:3, 6:1

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
ten zápas byl opravdu jedna velká zoufalost.
Reagovat
smazaný uživatel
.@Swedish_Open is ONLY the 3rd tournament this century to have no seeds make the QFs--
Reagovat
smazaný uživatel
Mona letos zatim spatna... Kaio, mas! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak nemas, jsem taky zklamana. :-( Zapas jsem nevidela - pokud byla chvilka, koukla jsem na Sasu Zvereva, rozhodne svezi vetrik v dnesni vyhni.. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist